Mercedes 770K a G4 (vozidla prominentů 3. říše)
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Mercedes 770K a G4 (vozidla prominentů 3. říše)
Téma jsem rozdělil z posledních přírůstků na samostetné téma
Osobně chápu oba názory, stejně jako když někoho, nebo někomu ublížily komunisti a teď nechápe proč veřejně existují, stejně chápu u lidi kteří svastika nebo podobné symboly namíchnou.
protože forum je nezávislé a nechci do toho moc zasahovat a nevidím že by se jednalo o propagaci, tak to nechávám. To auto tak opravdu jezdilo a jestli si na něho dodělal majitel vlaječky je jeho věc, osobně sbírat podobné období, mam je tam také - aspoň na plastikových které mam, nebo jsem měl vždy byly.
Vlastní vlákno jsem zvolil, protože toto téma je celkem zajímavé, osobně jsem našel spoustu info o tomto autě a jen síla pancéřování, okna, nebo jeho výkony mě na dobu vzniku nadchly.
Osobně chápu oba názory, stejně jako když někoho, nebo někomu ublížily komunisti a teď nechápe proč veřejně existují, stejně chápu u lidi kteří svastika nebo podobné symboly namíchnou.
protože forum je nezávislé a nechci do toho moc zasahovat a nevidím že by se jednalo o propagaci, tak to nechávám. To auto tak opravdu jezdilo a jestli si na něho dodělal majitel vlaječky je jeho věc, osobně sbírat podobné období, mam je tam také - aspoň na plastikových které mam, nebo jsem měl vždy byly.
Vlastní vlákno jsem zvolil, protože toto téma je celkem zajímavé, osobně jsem našel spoustu info o tomto autě a jen síla pancéřování, okna, nebo jeho výkony mě na dobu vzniku nadchly.
Sbírka modelů Citroën
sashator: Naopak já bych diskuzi na toto téma nerušil. To že se tu neshodneme je naprosto normální. Chápu že někomu ta svastika vadí, ale podle mě dokud jde jen o to aby byl model autentický tak je vše v pořádku. To je jako z dobového dokumentu o druhé světové válce vystříhat všechny záběry na kterých je svastika. Prostě pokud je použita v rámci nějakých morálních zásad a není její použití myšleno jako propagace potlačování lidských práv tak je vše v pořádku.
-
Nemohu se k této zajímavé diskusi nepřipojit. Tak, jak už tady někdo před tím zmiňoval, tak auta za to nemohou, komu sloužila a myslím, že ani ty symboly ne. Jde vždycky o to, kdo a za jakým účelem je používá a co pro něj představují. Svastika jako taková je velmi stará a v mnoha kulturách byla používána jako symbol štěstí. Pouze Hitler ji zneužil pro zlo. Stejně tak komunistická hvězda - ve spojení s totalitou nenáviděný symbol - ale co chudáci Slávisti? -to si mají vyměnit dresy? Takže určitě nemůžeme srovnávat sběratele a modeláře s aktivistama Dělnické strany. Já sám jsem ještě před pár lety modelařil a shodou okolností jsem stavěl německou bojovou techniku 2. svět. války - a rozhodně nejsem žádný fašista - prostě jsem jen a pouze obdivoval bojovou techniku a německé Tigery a Panthery se mi líbily více, než Shermany nebo ruské téčka.
Konec konců vím, že vy, co sbíráte tahle větší měřítka, většinou důsledně sledujete věrohodnost modelů vůči předloze, takže chybějící označení je podle mne dost velká hrubka.
Většina z nás zde stejně sbírá buď civilní nebo závodní modely, takže tohle dilema je vlastně takové imaginární
Konec konců vím, že vy, co sbíráte tahle větší měřítka, většinou důsledně sledujete věrohodnost modelů vůči předloze, takže chybějící označení je podle mne dost velká hrubka.
Většina z nás zde stejně sbírá buď civilní nebo závodní modely, takže tohle dilema je vlastně takové imaginární
- ksmotorsport
- Kontaktovat uživatele:
rudamik2903: imaginární? Ale kdepak, víš kdo poklepával základní kámen továrny VW? Ono to prosakuje i do sféry civilnich automobilů i když to tak není vidět. Jinak s tebou naprosto souhlasím.
-
Máš pravdu. Spousta německých firem (nejen automobilových) má, bohužel, tu smůlu, že je německých a tudíž zatížena touto minulostí. Ale to si nikdo nevybírá - když se páni rozhodnou válčit, tak jde všechno na zbrojení a těžko si německá firma vybere, že bude dělat pro angličany.
Např. takový Mercedes - moje oblíbená značka. A zvláště modely z třicátých let, mě, jako sběratele veteránů, fascinují svou dokonalostí a nádherou a vůbec neřeším, že se v nich vozili fašisti.
To slovo imaginární jsem tudíž možná použil nevhodně, ale bylo to proto, že mě v tu chvíli nenapadla lepší pointa - páč, jinak bych nato téma mohl popsat třeba tři stránky
Např. takový Mercedes - moje oblíbená značka. A zvláště modely z třicátých let, mě, jako sběratele veteránů, fascinují svou dokonalostí a nádherou a vůbec neřeším, že se v nich vozili fašisti.
To slovo imaginární jsem tudíž možná použil nevhodně, ale bylo to proto, že mě v tu chvíli nenapadla lepší pointa - páč, jinak bych nato téma mohl popsat třeba tři stránky
Neboj jsem na tom podobně... můj milovaný Renault taky válčil i když na druhé straně barikády
-
Jojo. Znám francouzské tanky Renault
Všech 7 tanků Renault Československé armády měla Německá armáda,ale v době Pražského povstání nejméně 3 měli povstalci a ještě 8.5.1945 zničili jeden tank FT 17,který byl používán na hlídání letiště nedaleko Prahyvrkuboy píše:Neboj jsem na tom podobně... můj milovaný Renault taky válčil i když na druhé straně barikády
To bych netvrdil, Renault (jeho majitel) byl plně z Fašisty a proto mu byla továrna po 2.sv odebrána a stala se státní...vrkuboy píše:Neboj jsem na tom podobně... můj milovaný Renault taky válčil i když na druhé straně barikády
Dědicové dostali jen almužnu
Sbírka modelů Citroën