Abrex - nové modely

Odpovědět
ja1

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od ja1 »

miroussm píše:To bylo jen konstatování, nikoliv omluva, proč je něco špatně. Rozhodně bych to nevsázel na to, že Číňané ...
.
Jestli je problém v podvozku,tak by se s tím dalo něco dělat a zručnější modelář to opraví.Ale jak bylo řečeno toto už měl udělat Abrex po sestavení zkušebních odlitků a výlisků a ne až sběratel.Po Škodě 110R, Formanu je i Rapid modelem se kterým Abrex chlubit zrovna nemůže. Je to docela smutné,jak se produkce Abrexu vyvíjí.A není to o výrobě v Číně ,nebo v Čechách....

MzK

Příspěvek od MzK »

Tak Rapid dorazil už aj ku mne. A za seba musím povedať že sa mi páči a som spokojný. Samozrejme s tou výškou to prehnali, ale nieje problém to upraviť. A tak isto aj výška okien vo dverách je trošku menšia. Tiež žiadny problém. Dorobím tam čiernu linku akože lištu, opticky sa to zvýši a bude to v poriadku. Hned zajtra to upravím.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Však ano, dát 700 a potom to rozebrat a předělat, aby to bylo k světu. V Abrexu vědí jak na ČS zákazníka. Až se v tom modelu pohrabe tak ho bude mít rád.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

MzK

Příspěvek od MzK »

Ano to máš pravdu. To isté som mal aj u ERky 1:18 Dal som za ňu 100Eur, celú som ju rozobral, všetko poupravoval a až teraz som s ňou spokojný. Za tie peniaze by som na ňu nemal ani siahnuť,

Bambola

Příspěvek od Bambola »

Osobně ze Škody Rapid mám dobrý pocit, zdá se lepší nežli 120, i když vypadá že je naložený na dovolenou. Ale nemohu se zbavit dojmu, že to pro Abrex vyrobila firma která vyrábí pro Dea. Zrcátka stěrače spz dávají dojem kultovky.

MzK

Příspěvek od MzK »

To máš pravdu. Teraz som tie Rapidky upravoval, a označenie karosérie ako aj spôsob upevnenia koliesok ku podvozku je ako na kultových modeloch. Tiež si myslím že výrobca je ten istý. Akurát tá cena je trošku rozdielna....
Mimochodom svoje dve Rapidky som upravil, a teraz to je hned lepšie. Dvihol som výšku, upravil okná vo dverách, dal väčšie plášte,dorobil zásterky.
Tú su fotky tej mojej úpravy: https://skoda-virt.cz/cz/forum/skodovky ... odel-s120/

Zippich

Příspěvek od Zippich »

MzK píše:To máš pravdu. Teraz som tie Rapidky upravoval, a označenie karosérie ako aj spôsob upevnenia koliesok ku podvozku ...
Můžu se jenom zeptat jak jste zvednul tu výšku, také se na to chystám, tak ať nevymýšlím co už je vymyšlené. Díky za info.

MzK

Příspěvek od MzK »

Výšku na tých modeloch som upravil tak, že ako je drážka na osku s kolieskami, tak som ju tenkým vrtákom prehlbil až skoro na druhú stranu koľko to šlo. No a potom som zvrchu na boky nalepil kúsky umelej hmoty a urobil nové dierky. Dalej som na jednej Rapidke vymenil kolesá z kultovej 120tky a na druhej kde boli puklice, som dal iba pneumatiky tuším že z kultovej eRky. Lebo tie plášte na tých Rapidoch boli strašne malé. Rapid je teraz trošku nižší ako 120tka.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Netušíte, jak se věci mají s Formanem? Kdy bude v krámech a v trochu lepší kvalitě?
Upraveno: prý je dostupný i v kamenných prodejnách MPM - a průběžně ho dovyrábějí. To jsem netušil. Myslel jsem, že vyrobili jen původní nekvalitní sérii. Docela by mě zajímalo, jestli se u dovyráběných modelů zvýšila kvalita. Každopádně jsem čekal, že klesne cena, že tisícovku nasadili jen na úvodní modely - ale neklesla.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Podle mě čekají až se vyprodají ty zmetky. Někde to myslím i psali ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“