Abrex - nové modely

Odpovědět
K.Arno
Kontaktovat uživatele:

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od K.Arno »

Mám stejný názor jako Libor. IXO je tvarově dost mimo. Jediné co má navíc jsou leptané díly. Sada od nás jich má ale víc :D
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Abrex právě nabízí v eshopu svůj Rapid. Podle mě jsou ty proporce trochu zvláštní.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

K.Arno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od K.Arno »

Zvláštní je hodně slabé slovo. Podle mě vůbec nevzali v úvahu fakt, že skutečné auto nestačí jen naskenovat, ale je nutné a nezbytné ho následně "modelově" upravit, aby i ve zmenšeném stavu vypadalo "opravdově" Toto vypadá na pouhé převedení 3d skenu do měřítka a to není nikdy dobře. Lidské oko je mrcha a jeho vnímání reality je ovlivněno spoustou věcí. Právě prosté zmenšení mu dělá neskutečný problém. Staří modeláři toto věděli a při kreslení plánů na to dbali.
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Proporčně budiž, ale ten podvozek sedí fakt hooodně nízko :/.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Přesně jak píše Karel, ten Rapid vypadá jak karikatura.

sberatel21

Dnes zveřejněn termín Garde. 25.6.

RadimV

Příspěvek od RadimV »

K.Arno píše:Zvláštní je hodně slabé slovo. Podle mě vůbec nevzali v úvahu fakt, že skutečné auto nestačí jen naskenovat, ale je ...
No, podle mě modelovou úpravu udělali (viz rám dveří). Co se nepovedlo, jsou nemodelově velké boční zadní okna a hlavně lak, kdy zbatečné velká vrstva hodně sráží uroveň detailů. Víc posoudím až mi dorazí domů.

Ještě letos by měla vyjít i 1201 (k vidění byla letos na Legendách a vypadala povedeně).

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Ano, 1201 vypadá povedeně a je to výroba, stejně jako Forman, v ČR. Zatímco Rapid je Čína.

sberatel21

A nnení v dnešní době za použití moderních technologií výroby úplně jedno kde se model vyrobí? Rozdíl je pouze v ceně pracovní síly a přepravě. Vše ostatní je dáno samotným zadavatelem zakázky, ne? Nebo jsou všechny nedostatky na Rapidu důsledkem výroby číňanů, kteří skutečné auto neznají?

miroussm

Příspěvek od miroussm »

To bylo jen konstatování, nikoliv omluva, proč je něco špatně. Rozhodně bych to nevsázel na to, že Číňané něco neznají. Konkrétně Rapid je sice vyroben v Číně, ale skenován byl v ČR. Já trošku Abrex nechápu a vlastně je mi ho trošku líto. Protože ten model vypadá ve skutečnosti dobře, kromě toho podvozku. Ta světlost je hrozná. Přitom stačilo prostě jinak osadit "tyčky" kol. Kravina, kterou při prvním prototypu museli vidět a jejíž oprava by určitě nestála šílené peníze.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“