Mercedes 770K a G4 (vozidla prominentů 3. říše)
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Poslední přírůstky
On měl značku Lancia Astura a dokonce se dochovala a prodávala na eBay:
Zezadu:
http://www.historicautoattractions.com/ ... etrear.jpg
Zezadu:
http://www.historicautoattractions.com/ ... etrear.jpg
Sbírka modelů Citroën
Kdyby jsi dobře četl Sváťo, já mám ten Mercedes bez svastiky. A fotku jsem pomohl vložit Vladamirovi, není moje. Ale jinak, jsou to prostě historické realie, s tím nic nenaděláš, je to na modelech letadel, lodí, stejně jako ruské červené hvězdy, nebo třeba čínské hvězdy. Když něco sbíráš, tak to tam prostě patří, akorát bych si klidně vedle modelu postavil figurku německého, či ruského vojáka. Ale ne figurku Hitlera, Stalina nebo Maa.sva57 píše:Já bych neměl doma ani model s hákovým křížem -taky trochu silný kafe........
A dávat sem fotku modelu s hákovým křížem Dalibore-to jsi opravdu přepískl
n
Neměj obavy Dalibore,četl jsem dobře,ale bohužel je to ve tvém přízpěvku
Neměj obavy Dalibore,četl jsem dobře,ale bohužel je to ve tvém přízpěvku
Musím říct, že v tomhle naprosto souhlasím s Daliborem- hákový kříž ať chceme nebo ne je zkrátka součástí historie a kdo chce realistické modely (především plastikový modeláři) musí je na model umístit...nevidím v tom tudíž nic hrozného, to že budu mít doma model s křížem přeci neznamená, že jsem nacista či něco podobného......ale samozřejmě je to každého volba
Mě nezbývá než souhlasit s Daliborem a sashatorem-prostě to bylo a když se budem snažit zapomenout,přijde to zas.To by si lidi museli doma sundat i krucifixy,vždyt' kolik lidí umřelo ve jménu víry v boha? A umírají pořád a je jedno jak se jmenuje.
Sorry za OT
Sorry za OT
Taky musím souhlasit. Hákovej kříž mě na modelu nevadí, je to prostě symbol nehezkého kousku naší historie a jako takovej tam prostě patří. Auto si nemůže vybrat koho bude vozit a koho ne. Mnohem víc mě vadí jedinci kteří kvůli svému komplexu méněcenností mají nutkání pochodovat ulicema hlásat rasovou nenávist a ještě to označovat vlastenectvím. Jinak model je to krásný!
Abych popravdě řekl, tak absenci hákového kříže nechápu.To už pak není model=Zmenšenina historických reálií.Vadí mi to stejně tak jako absence cigaretových a alkoholových reklam na závodních vozech.
Je několik možností, když to pobuřuje-Buď model hledat v civilní verzi, hrát si na to že ten model nikdy nesloužil dané době nebo ho prostě nevzít.
P.s.:Zajimala by mně jedna věc, snažíte se mít modely oškubané i od takových znaků jako rudá hvězda, srp a kladivo?Já jen že to dneska dává mnoho institucí do jedné latě s hakovým křížem.
Je několik možností, když to pobuřuje-Buď model hledat v civilní verzi, hrát si na to že ten model nikdy nesloužil dané době nebo ho prostě nevzít.
P.s.:Zajimala by mně jedna věc, snažíte se mít modely oškubané i od takových znaků jako rudá hvězda, srp a kladivo?Já jen že to dneska dává mnoho institucí do jedné latě s hakovým křížem.
Ondra: Přesně tak! Pobuřuje někoho papamobil? Ne? Já jen že kdo hlásal jiný směr náboženství byl prohlášen za kacíře a posléze upálen. Nebo toyota Hi-lux asi nejpoužívanější vůz mezi teroristy... a dalo by se pokračovat do nekonečna... Trabant - globální oteplování Prostě to tam patří ať chceme nebo ne.
Možná Ti to uniklo,tady se nevedla debata kdo s čím jezdil,ale zda ano,či ne nacistické symboly na modelech.Já mám své sběratelské aktivity zaměřené úplně jiným směrem,takže toto dilema řešit nemusím.Ale v žádném případě bych model s nacistickými symboly ve sbírce neměl.Asi jsem jeden z mála,ne-li jediný s tímto názorem na tomto fóru,ale s tím jsem celkem počítal.Jsem holt generačně někde jinde,než většina z Vás a tudíž mám na věc jiný pohled.Těžko bych asi svým rodičům(kteří prožili 2.světovou válku) vysvětloval,proč mám ve sbírce model s nacistickými symboly.A srovnávat to například s cigaretovou reklamou na modelech je mírně řečeno poněkud scestné.vrkuboy píše:Ondra: Přesně tak! Pobuřuje někoho papamobil? Ne? Já jen že kdo hlásal jiný směr náboženství byl prohlášen za kacíře a posléze upálen. Nebo toyota Hi-lux asi nejpoužívanější vůz mezi teroristy... a dalo by se pokračovat do nekonečna... Trabant - globální oteplování Prostě to tam patří ať chceme nebo ne.
Jak říkám, co člověk to názor. Na druhou stranu si zase tak úplně nemyslím, že je to otázka generačních rozdílů- já jsem svou lásku k modelům (jsem i plastikový modelář, nyní na odpočinku ) chytil od svého dědy, který také prožil 2. světovou válku, a i on musel, pokud chtěl mít model věrohodný, použít i znaky, které jinak všichni normálně smýšlející lidé odsuzují! Zkrátka by bylo asi lepší tuto debatu uzavřít a věnovat se zase modelům