Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Tak Favorit je doma. Chce to trošku "doladit" dobarvením malých detailů (dobarvit okolí zrcátek - ve skutečnosti černý plast, doplnit anténu - je to verze LS, přelep modelovějšími RZ, dodělat oranžové podbarvení předních směrovek) a je vše ,jak má být. S Abrexem se dají postavit vedle sebe. Abrex má lépe zpracovaný interiér (u De A je třeba je obrovský volant) a některé detaily,ale jinak jsou oba modely srovnatelné. Jen ten můj měl děsně upatlané přední okno - zevnitř. Naštěstí "jen " od mastných rukou, tedy nic ,co by nešlo vyčistit.. Inu čínští soudruzi si s tím hlavu nelámou...
Favorit DeA vs. Abrex v obrazech:
(nefunkční link odstraněn adminem)
V tomto případě má navrch Abrex, naštěstí tento model vznikal ještě v dobách, kdy od Abrexu odcházely kvalitní modely.
DeA:
mínusy: rozteklý lak, zateklé spáry, nevýrazné hrany, malá kola, nerozpracovaný podvozek, proporčně široký C sloupek.
plusy: přední zástěrky, překvapením je závěsné oko k tažení pod předním nárazníkem, z profilu reálnější výše pontonu oproti Abrexu.
Interiér nehodnotím, nejde mi model rozdělat, nechci to rvát násilím.
Abrex:
plusy: kvalita laku, jasné spáry i hrany, kvalitnější zasklení, propracovanější detaily (vyhřívání zadního skla nemá chybu), podvozek i interiér.
mínusy: z profilu přece jen oproti reálu nižší ponton a vyšší boční skla.
(nefunkční link odstraněn adminem)
V tomto případě má navrch Abrex, naštěstí tento model vznikal ještě v dobách, kdy od Abrexu odcházely kvalitní modely.
DeA:
mínusy: rozteklý lak, zateklé spáry, nevýrazné hrany, malá kola, nerozpracovaný podvozek, proporčně široký C sloupek.
plusy: přední zástěrky, překvapením je závěsné oko k tažení pod předním nárazníkem, z profilu reálnější výše pontonu oproti Abrexu.
Interiér nehodnotím, nejde mi model rozdělat, nechci to rvát násilím.
Abrex:
plusy: kvalita laku, jasné spáry i hrany, kvalitnější zasklení, propracovanější detaily (vyhřívání zadního skla nemá chybu), podvozek i interiér.
mínusy: z profilu přece jen oproti reálu nižší ponton a vyšší boční skla.
-
Jsem taky nesmírně rád za čínské soudruhy. Jen díky nim si můžeme nakoupit takové modely za dostupné ceny.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
-
Tak kultovky pokračují. Na konci roku se dočkáme červené Felicie. Tím se nejspíš československá produkce vyčerpá. Pokud plánují okolo sta modelů tak bez našich značek to dlouho nevydrží.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
A co když nás překvapí. Když vyrobili Favorita, tak mají ještě tyto možnosti: Octavia Combi, Forman, Škoda Garde/Rapid, Š 1202 - tu bych moc rád
Poláci ještě měli Š120 LS
Škoda 120 LS možná bude, pak by teoreticky mohla být ještě Avia Furgon (která byla v ruské sérii náklaďáků) a pak už asi nic. Favoritem překvapili, ale že by se jim ještě vyplatilo udělat něco nového pro ČR se mi moc nezdá.
Jaký máte názor, kdyby v pokračování série byly znovu uvedené škodovky a tatry v jiných barvách plus občas nový model?
Jistě se najde ještě alespoň 10 modelů které Deagostini nemá v nabídce. Každý si jistě na několik vzpomene...Já bych docela uvítal třeba rko, tatraplán a jiné v dosud neuvedených barvách. Rozhodně by byla série lákavější něž kdyby zbytek byl jen již méně lákavá auta. Bylo by vám příjemné, kdyby se v příštím roce sem tam ukázala nějaká lákavá škoda v jiné barvě, nebo by byl takový počin nelákavý?
Jistě se najde ještě alespoň 10 modelů které Deagostini nemá v nabídce. Každý si jistě na několik vzpomene...Já bych docela uvítal třeba rko, tatraplán a jiné v dosud neuvedených barvách. Rozhodně by byla série lákavější něž kdyby zbytek byl jen již méně lákavá auta. Bylo by vám příjemné, kdyby se v příštím roce sem tam ukázala nějaká lákavá škoda v jiné barvě, nebo by byl takový počin nelákavý?
Našel by se dobrák který by byl ochoten zakoupit a poslat poštou dnešní číslo? V Litoměřicích jsem ho ani brzo ráno už nesehnal.
Tak akci ruším. Už se někdo našel. Moc děkuji.