Modely TATRA 1:43
-
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Na facebooku vznikla skupina pro sběratele Tatrovek.
https://www.facebook.com/groups/1839188106393889/
https://www.facebook.com/groups/1839188106393889/
Zdravím kolegové , tak po problémech s internetem kdy nám tady po bouřkách padala síť se mužů zase pochlubit s novinkou .Podařilo se koupit několik nákladních Tater ; mám limitku od FOXu v vojenský úpravě , od AMmodel jsem koupil Tatru Terrno I CAS 30 6x6 ,fotky na www.busmodely.cz a Tatru Phoenixe E6 za rozumnou cenu ca 2000,-Kč. No po různých kritikách na Phoenixe ,který je celokovový a je srovnatelný s modelem od SSM nebo PC;že cena do
2000,-Kč je dobrá . Foto nedávám pořád neumím !! Jinak dobrý.
2000,-Kč je dobrá . Foto nedávám pořád neumím !! Jinak dobrý.
Kde sa dá kúpiť Phoenix za cenu okolo 2000 Kč ??,
Zdravím ,poptával jsem různé modely po různých E-shopech ,spíše náhoda že měl majitel jeden model volný , asi tak. Chce se ptát .
Phoenix je doma, zbýva T 111 a T 805
(nefunkční link odstraněn adminem)
(nefunkční link odstraněn adminem)
Nezdá se vám ta cena Phoenixe nějaká natažená? Očekával jsem tak něco kolem 1500 Kč, Avia řady D od Foxu (resp. od IXO) stála v roce 2013 1150 Kč, Phoenix je větší a v mezidobí ceny v Číně rostly, tak jsem odhadoval cca 1500 nebo o trochu více, třeba zhruba na úrovni tater od Premium ClassiXXs. Ve srovnání s modely od Kadenu mi to také nevychází, to jsou celokovové modely s funkčním podvozkem a sklopnou kabinou vyrobené v ČR, tak by model od IXA měl být levnější. Pořád doufám, že to třeba samotná Tatra bude prodávat v budoucnu levněji. Nedává mi smysl, proč si Tatra objednává model v Číně (a přes prostředníka Foxtoys), aby ve výsledku dostala dražší model s méně detaily než u Kadenu. Jedině že by Kaden nebyl schopen zakázku udělat nebo že objednané množství je malé (a proto se náklady na formy musí rozpočítat do menšího počtu modelů). Ale malou zakázku by podle mě IXO vůbec nedělalo, jsou velká firma a mají své minimální limity. Každopádně je to kolem Phoenixe celé nějaké divné.
Každý ma svuj názor, jasan je to forum. Za prve, kolik z vás má na Kadenu oddělanou kabinu a podložené kola aby byl vidět výkyv polonaprav. Ja tedy ne.
2 000 Kč a přesto je o to zájem. Tak proč to neprodávat. Atlasovka T148 byla za 90 Kč a za kolik se ji nestydí prodavat eshopy.
Mam stejný názor, že Kaden asi nebyl schopen splnit požadavek. Aspoň časově.
Za mne díky za každý model Tatry. (Krom berušky T 87 a T603 od kovapu. To je debilita )
2 000 Kč a přesto je o to zájem. Tak proč to neprodávat. Atlasovka T148 byla za 90 Kč a za kolik se ji nestydí prodavat eshopy.
Mam stejný názor, že Kaden asi nebyl schopen splnit požadavek. Aspoň časově.
Za mne díky za každý model Tatry. (Krom berušky T 87 a T603 od kovapu. To je debilita )
-
A beruška T87 a 603 jsou sberatelske modely?
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Že model Phoenixu nemá odklápěcí kabinu a výkyvné polonápravy za mě není problém, ale cena by to měla nějak odrážet. Samozřejmě nevíme, kolik za jeden kus IXU musela zaplatit Tatra nebo kolik za modely zaplatil Fox Toys Tatře (nebo jak to vlastně probíhá) a nevíme tedy, jestli je marže prodejců v běžné výši nebo na tom chtějí pořádně vydělat. Možná také testují, co trh snese, stejně jako Abrex a jeho nedodělek Forman za 1000 Kč... Možná má Fox opravdu k dispozici jen předem dané omezené množství modelů, tak nastaví cenu vysoko, protože ví, že to malé množství prodá i za vysokou cenu. Ale nesedí mi to s třeba s modelem Avie řady D, kterou pro Avii a Fox Toys také dělalo IXO a model byl za polovinu ceny Phoenixe. A rozhodně si nemyslím, že by Avii Fox naplánoval prodávat se ztrátou. Ikdyž od roku 2013 došlo u modelů k růstu cen (náklady v Číně rostou) a Phoenix je větší model než Avia D, tak mi ten rozdíl pořád připadá neobvykle velký.T603 píše:Každý ma svuj názor, jasan je to forum. Za prve, kolik z vás má na Kadenu oddělanou kabinu a podložené kola aby byl vidět výkyv polonaprav. Ja tedy ne...