Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

ja1

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od ja1 »

Tak to vypadá ,že se po Tatraplánech jen zaprášilo. Tedy v Pardubicích.I v supermarketech ,kde předchozí modely byly po celou dobu, než vyšlo další číslo nebylo už druhý den nic !!! jinak po R-ku má vyjít Mercedes W115 a Barkas B1000. Oba modely vyšly v Kutlovkách, Mercedes ještě jednou v těch průzkumných čísel této série a Barkas by měl být podle obrázku v jakémsi odstínu zelené a vypadá jak vojenský....Takže nic moc.

Speed

Příspěvek od Speed »

Zaradenie Mercedesu W115 do kolekcie vítam, nakoľko ani v Poľsku nevyšiel, navyše sa jedná o typickú farbu pre tento typ.
Barkas v PL už bol a farba bude tmavozelená, ako Zuk z edície Atlas, teda dosť zlý výber.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Mě se hodnocení pana Embé líbí. Dal si tu práci a oba Tatraplány rozebral což u mě opravdu nehrozí. Je dobré vidět a znát jak se výrobce k modelům staví v běhu času. Každopádně podle hodnocení bych neřekl, že kvalita tmavého Tatraplánu nějak klesla. Nějak jsem nepochopil tu poslední kritiku "zapatlanosti" laku. Já mám kus, který je čistý a lak je v naprostém pořádku. Tatraplána jsem koupil dokonce v neděli pozdě večer kdy do trafik dochází zboží. Známý stánkař s nímž jsem byl domluvený mě dal k dispozici na výběr ze všech kusů, které k němu do trafiky dorazily - dokonce jsem rozstřihával celý balík. Jemu došlo 6 kusů a já si vybral jednoho. Důkladně jsem všechny kusy prohlížel a mohu říci, že na každém byl nějaký nedostatek. Někde nekvalitně nalepené čelní světlo, jinde křivý přední nárazník, odstávající zadní sklíčko nebo nalakované nečistoty na karoserii. Celkově však jsem za model nesmírně rád, protože za tuto cenu se jedná o něco fantastického. Po erku podle mě atraktivita celé kolekce značně uvadne a souhlasím s tím, že není od věci se domnívat, že může být předčasně ukončena. Myslím, že nebude příliš sběratelů chtít investovat do desítek různých Sirén apod.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

carabo

Příspěvek od carabo »

Mercedes w115 v poľských kultovkách bol.

(nefunkční link odstraněn adminem)

Speed

Příspěvek od Speed »

Bavili sme sa o zelenej W115, ktorá bola v PL len avizovaná, ale neobjavila sa.

carabo

Příspěvek od carabo »

Tak to je iné, to som nepostrehol. A zelená mu určite viac pristane. Na poľských kultovkách ma najviac rozčuľovali práve farby. Všetky auta dovážane zo západu boli v kultovkách len červene, modré a biele. Malo čo bolo inej farby.

pp1

Příspěvek od pp1 »

Copak auto,ale ta diorama vypadá velmi hezky.Ode mě palec nahoru. :D

carabo

Příspěvek od carabo »

Ďakujem pp1

Ešte stále je vo výstavbe a idem ju ešte rozširovať, len je to náročne na priestor. Vznikla z toho dôvodu, že neznášam foto modelu foteného na stole alebo vitríne. Trošku na potešenie oka pre Vás: Tatraplán

(nefunkční link odstraněn adminem)

lochi

Příspěvek od lochi »

Dá se ještě někde sehnat tatraplan 6 číslo nejlépe královehradecký kraj?

samuel

Příspěvek od samuel »

carabo píše:Ďakujem pp1

Ešte stále je vo výstavbe a idem ju ešte rozširovať, len je to náročne na priestor. Vznikla z toho dôvodu, že neznášam foto modelu foteného na stole alebo vitríne. Trošku na potešenie oka pre Vás: Tatraplán
Super nápad na focení modelů, ať se daří další rozšiřování.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“