Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Dnes jsem poslouchal Radiožurnál a zítra tj.21.3. by měl být hostem ve studiu od 9.00 hod majitel ABREXU. Třeba se něco dozvíme něco nového a možná i něco o nešťastné limitované sérii Formana....Kdož ví ????
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že si dělá reklamu na všech veřejnoprávních mediích. To bude něco podobného jako na ČT, nic víc nečekejte
Tak z rozhovoru s majitelem Abrexu vyplynulo několik věcí. Hovořil o vývoji ,certifikaci od výrobců, přípravě výroby i vlastní výrobě modelů a postupném přemístění výroby z Číny do České republiky. Vesměs vše ,co už je sběratelům známé. Jako novinky pro letošní rok uvedl dvě novinky ,které byly oznámeny už několikrát a to Škodu 1201 ve standartním provedení i jako sanitní a pohřební a Rapida. Také oznámil, že dovezou 8 v Číně vyráběných modelů Škodovek (mimo Abrex),v provedení ,které je tam vyráběné. Vyjádřil se i k modelu Formana. Přiznal, že se model nepovedl co do kvality zpracování a po dokončení limitované série bude model přepracován.. a bude jiný.....Zároveň konstatoval to, co už jsem tady psal, že se z takového modelu stane ceněná rarita. Bohužel taková je dnešní realita, že nestandartní výrobky sběratelského charakteru jsou ceněny po určité době více, než ty standartní. Takto asi přemýšlí i Ti, kteří tohoto Formana zakoupili a ponechali si jej přes skutečnost, že jeho kvalita je jaká je ...
Tady je odkaz na rozhovor v Radiožurnálu:
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/ ... m--1710047
Jak se psalo níže, tak sám Abrex fakticky přiznal, že se forman nepovedl. Neřekli to teda napřímo, ale citovali formana jako budoucí raritu z důvodu nepovedení... Otázka je proč ho vůbec dávali na trh, když si od začátku museli být vědomí kvality jeho provedení. Asi chtěli za nepovedenou verzi utržit alespoň něco a umořit část nákladů nebo taky vyzkoušeli, co jsou zákazníci všechno ochotni koupit... Snad se další verze povede víc.
Také několikrát citovali, že jsou jediní, kdo je v ČR schopen vyrobit model, Kaden asi za výrobce nepovažují. Ale samozřejmě jim (i nám) přeji, ať se výrobu v ČR podaří rozjet v adekvátní kvalitě.
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/ ... m--1710047
Jak se psalo níže, tak sám Abrex fakticky přiznal, že se forman nepovedl. Neřekli to teda napřímo, ale citovali formana jako budoucí raritu z důvodu nepovedení... Otázka je proč ho vůbec dávali na trh, když si od začátku museli být vědomí kvality jeho provedení. Asi chtěli za nepovedenou verzi utržit alespoň něco a umořit část nákladů nebo taky vyzkoušeli, co jsou zákazníci všechno ochotni koupit... Snad se další verze povede víc.
Také několikrát citovali, že jsou jediní, kdo je v ČR schopen vyrobit model, Kaden asi za výrobce nepovažují. Ale samozřejmě jim (i nám) přeji, ať se výrobu v ČR podaří rozjet v adekvátní kvalitě.
-
Mě na celé "kauze" Forman nejvíc vadí fakt, že Abrex tento model prezentoval jako řádnou novinku, kterou prvně prodává v rámci limitované verze. Nikde ani zmínka o tom, že se jedná o model vykazující velké nedostatky ve zpracování oproti běžně vyrobeným modelům. Fotka modelu na e-shopu Abrexu byla rovněž taková, že se z ni nedalo poznat v jakém hrůzostrašném stavu ten model je. V tom spatřuji základní problém, který si zaslouží oprávněnou kritiku.
Skutečnost toho, že někdo sbírá modely čistě jako investici je legitimní a každý má pochopitelně právo pojmout své sběratelství po svém. Lidská blbost nezná mezí, takže pokud někdo vyrobí zmetek v rámci limitované edice a bude ho prodávat za násobky ceny legitimních modelů tak prosím. Je však třeba ho takto prezentovat ať normální sběratel modelů, kterého těší samotný model a jeho zpracování není uveden v omyl. Bohužel, právě toto se stalo a já věřím, že Abrex už podobné finty nebude praktikovat, protože minimálně v mých očích jeho prestiž značně klesla.
Skutečnost toho, že někdo sbírá modely čistě jako investici je legitimní a každý má pochopitelně právo pojmout své sběratelství po svém. Lidská blbost nezná mezí, takže pokud někdo vyrobí zmetek v rámci limitované edice a bude ho prodávat za násobky ceny legitimních modelů tak prosím. Je však třeba ho takto prezentovat ať normální sběratel modelů, kterého těší samotný model a jeho zpracování není uveden v omyl. Bohužel, právě toto se stalo a já věřím, že Abrex už podobné finty nebude praktikovat, protože minimálně v mých očích jeho prestiž značně klesla.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Tak mám na cestě obtisky na Kopeckého z letošního RMC. Podle fotek by měly být přesnější než dekály od Rally Miniatures nebo Model43. Ještě jsem si na fotkách z Monte všiml černých středů kol, nemáte někdo detail kola, jestli je to jen "placka" nebo nejak tvarované? Po několika mírných úpravách modelů to bude první celopolep který budu dělat, tak držte palce .
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz
Co se týče kritiky, ano, je potřebná, říká se tomu zpětná vazba. Když je vše OK, zákazníci kupuji, když ne, remcaj.
Taky nepíšete vodarnam a PRE když fungují jak maji, když ale nedělají svoji práci, máte právo si stěžovat, někdy vám po výpadku služeb poskytnou slevu.
Určitě vám neodpoví stylem Abrexu "ano, teče vám rezavá voda, ale jen dnes, tak vám za tu raritu účtujeme dvojnásobek+smajlík". Pokud se nikdo z vás neozve bude to vyhodnoceno jako vyhovující a příště to udělají stejně.
Koukněte do vitrín a vzpomínejte kolik jste za ty modely zaplatili.
Měli by jste jich tolik kdyby stáli jak Forman?
Chtěli by jste aby všechny ty modely byli v kvalitě Formana?
Ne a ne.
Výrobce to potřebuje slyšet, jinak nepozná že tudy cesta nevede.
Stačilo model ukázat několika obchodníkům a věděli by co je čeká.
Ten model neměl přijít do prodeje, ať už to byl prototyp nebo první série, v Abrexu moc dobře vědí jak má vypadat dobrý model.
Ale někomu nahoře se asi v hlavě zapnula kalkulačka a počítal "když to nesešrotujeme a prodáme jich 100, je to 100.000 na odměny pod stromeček, když 200....proč troškařit zkusíme 2000 ks". Sice se včas chytili za frňák a stahli ho, ale i tak připlulo 300 kolíku. Sami asi koukali jak to šlo snadno.
Jen mi přijde úsměvné že patinovana Oktavia-vrak mě stála míň než současný "sériový" Forman.
Podle mě je rarita ta Oktavia, Forman ja zmetek jehož prodej se snaží okecat.
Nezaregistroval jsem že by třeba Norev nebo Ixo pustili na trh ověřovací sérii jako bonus pro sběratele. I když teď jim český trh ukázal co je schopný tolerovat. Nejen podřadné jidlo.
Taky nepíšete vodarnam a PRE když fungují jak maji, když ale nedělají svoji práci, máte právo si stěžovat, někdy vám po výpadku služeb poskytnou slevu.
Určitě vám neodpoví stylem Abrexu "ano, teče vám rezavá voda, ale jen dnes, tak vám za tu raritu účtujeme dvojnásobek+smajlík". Pokud se nikdo z vás neozve bude to vyhodnoceno jako vyhovující a příště to udělají stejně.
Koukněte do vitrín a vzpomínejte kolik jste za ty modely zaplatili.
Měli by jste jich tolik kdyby stáli jak Forman?
Chtěli by jste aby všechny ty modely byli v kvalitě Formana?
Ne a ne.
Výrobce to potřebuje slyšet, jinak nepozná že tudy cesta nevede.
Stačilo model ukázat několika obchodníkům a věděli by co je čeká.
Ten model neměl přijít do prodeje, ať už to byl prototyp nebo první série, v Abrexu moc dobře vědí jak má vypadat dobrý model.
Ale někomu nahoře se asi v hlavě zapnula kalkulačka a počítal "když to nesešrotujeme a prodáme jich 100, je to 100.000 na odměny pod stromeček, když 200....proč troškařit zkusíme 2000 ks". Sice se včas chytili za frňák a stahli ho, ale i tak připlulo 300 kolíku. Sami asi koukali jak to šlo snadno.
Jen mi přijde úsměvné že patinovana Oktavia-vrak mě stála míň než současný "sériový" Forman.
Podle mě je rarita ta Oktavia, Forman ja zmetek jehož prodej se snaží okecat.
Nezaregistroval jsem že by třeba Norev nebo Ixo pustili na trh ověřovací sérii jako bonus pro sběratele. I když teď jim český trh ukázal co je schopný tolerovat. Nejen podřadné jidlo.
-
Mě na všech těch patinovaných vracích nejvíc vadí fakt, že je vždy karoserie naprosto dokonalá. Nikde žádná promáčklina, chybějící dveře apod. Z toho důvodu to na mě nepůsobí důvěryhodným dojmem a zatím jsem si nikdy nic takového nekoupil.
K Formanovi bych ještě dodal hrůzostrašné prohlášení ředitele Abrexu v nedávném rozhlasovém pořadu ČR, který prohlásil, že oním Modrým Mauriciem celé produkce Abrexu je právě onen současný Forman. Když jsem to slyšel tak jsem snad nevěřil vlastním uším a dodneška to nejsem schopen vstřebat.
K Formanovi bych ještě dodal hrůzostrašné prohlášení ředitele Abrexu v nedávném rozhlasovém pořadu ČR, který prohlásil, že oním Modrým Mauriciem celé produkce Abrexu je právě onen současný Forman. Když jsem to slyšel tak jsem snad nevěřil vlastním uším a dodneška to nejsem schopen vstřebat.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Small Cars má fichtla od Abrexu za 231kč.To de ne???