Modely TATRA 1:43

Odpovědět
sberatel21

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od sberatel21 »

Nemyslím proužek, ale mezi oběma stěrači přesně uprostřed je stejný otvor jako u obou dosazených stěračů. Mám velmi detailní fotky, ale bohužel to zde nejde vložit. Podle mého názoru se ta verze ještě bude prodávat, protože co se kabiny týče stačí vyměnit sklo, dosadit stěrač a případně odstranit strešní poziční světla. U nich však nevím zda jsou pouze přilepena nebo jsou součástí samotné formy. Uvidím, každopádně Československou verzi bych bral raději, protože by vhodně doplnila 815 S3, kterou již mám od RO. Já objednal i tu žlutomodrou verzi. Původně jsem nechtěl, ale nakonec si říkám, že Tatry mohou mít i jiný kabátek a často je vídám v rozličných barvách. Navíc to barevné schéma není tak cirkusoidní jak jsem původně doufal.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

FKS

Příspěvek od FKS »

Pokud se nepletu, tak prolis pro třetí stěrač má každá T815, tedy i verze s dělěným sklem a dvěma stěrači, ne? Alespoň 815 GTC to tak měla, řekl bych, že se nevyráběl speciální horní díl masky pro dělěné sklo, ale nenašel jsem pořádnou detailní fotku ruské verze T815, tak to nevím jistě. Podle mě ale už nebudou vyrábět další verzi předního skla, udělali cíleně ruskou verzi, protože SSM má hlavní trh v Rusku a běžnou verzi dělat nebudou. Určitě ne kvůli ČR (malý trh) a v Německu to stejně ani nepoznají, že to mělo být u evropské verze jinak... Navíc pokud je pravda, že už je model vyprodaný u výrobce, jak se tady psalo, tak už další verze možná ani neplánují. Myslím, že se někde psalo, že žlutomodrá T815 měla být S3, ale asi to není pravda, resp. to asi vzniklo tak, že fotka předlohy auta, kterou prezentovalo PC, byla S3, ale ve skutečnosti vůbec S3 nebude.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Já doufám, že česká verze nebude. Protože už jsem objednal Ruskou :D
To je jak s T603 1/18 od Bose. Koupil jsem červenou a teď bych chtěl raději černou, ale dvě Tatry nepotřebuju.

Mimochodem, žluto modré zbarvení používá například firma OHL ŽS, takže stačí tam dát obtisk a je to :D

sberatel21

Nedá se nic dělat. Posledních několik měsíců bylo finančně náročných - T813 od Ixa, T603 černá 1/18 od Bose, dvě verze T815 S1 od PC, dva Zetory 1/32 od UH, vlek Joskin 1/32 od Rose, vleky BSS k Tatrám, několik kultovek od poláka z Ruské série, Forman od Abrexu...atd. Každopádně nelituji, protože Československých modelů je stále jako šafránu a bývají brzy vyprodány. Nejvíc si vše vychutnám až si budu modely zařazovat do vitrínky. To bude obrovský svátek, který si budu nesmírně užívat.
Já v Československou 815 doufám, ale určitě bych ji uvítal až někdy v době předvánočního období, protože investovat další tisíce je už na hranici finančních možností mého rozpočtu:(.

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím kolegové ,tak tento týden jsem opět v Česku ,dnes došla zásilka od AM model ,Tatra Terrno I tahač s návěsem . Myslím že za 2500,-Kč je to super model !!!, i kvalita zpracování je čím dál lepší . Fotky radši nedělám lepší jsou na ; busmodel@seznam.cz . Já jsem moc spokojen ale to spíš záleží na každém sběrateli .Dodo56 .

sberatel21

Já si objednal jen ten tahač, protože ten přívěs mě moc neoslovil. Pan však plánuje výrobu různých přívěsů, takže uvidím v budoucnu. Samotný tahač by měl vyjít na 1500 kč. Bude to můj první model od AM. Pokud nezklame mé očekávání tak objednám i další modely. Nedávno jsem četl recenci na Modelgaráži a tam to zas tak pozitivně nevypadá. Nejsem mega náročný, ale nemám rád principiální nedostatky.

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

No osobně si myslím že po kritice v Modelgaraži se kvalita dost zlepšila ,ale jde spíš o rarity (ruční výroba) v několika málo kusech. Dodo56.

T603

Příspěvek od T603 »

A hele Borsky jak se nahrnuly objednavky o 2 kyla zdražil. To by si neměl dovolit prodat za novou cenu těm co si už objednali.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak pokud máš objednávku s původní cenou, měla by platit původní cena. Taky jsem objednával u něho ještě za původní cenu..

Mě by furt zajímalo srovnání Karos od AM a p.Plodíka, to jsem stále nikde nenašel.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Přidávám větší fotku T815 pro Rusko, kde je vidět, že měla přípravu pro třetí stěrač, jak jsme se bavili. Akorát nevím, jak to vložit sem tak přes odkaz:

(nefunkční link odstraněn adminem)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“