Vitrína LIDL :-)
Re: Vitrína LIDL :-)
moc pekný.
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz
-
Moc pěkné vitrínky. Přesně tak bych si to představoval. Nejsem sice příliš nadšený z toho vkládat za sklo model v kompletní krabičce, ale pro eliminaci prachu zvolím taktéž toto řešení. Mohu se neindiskrétně zeptat kolik tak stojí výroba jednoho kusu a jaké rozměry jste použil? Zejména jaká je čistá hloubka?
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

-
- Kontaktovat uživatele:
Čistá hloubka je 15cm. skla polic mám řezané 76x15. Jeden kousek mně stál 4500 kč. je to dost ale co dělat. Dřevěné kolejničky ve kterých jezdí čelní skla jsou i na bocích. Sklo zajede do drážky na boku 7mm. Spojení skel uprostřed je těsněno kartáčkem. Snad prach udržím mimo vitrínky.
Má někdo tušení jak dlouhé sklo na poličku můžu brát jako bezpečné. Tlouštka 5mm, hloubka 150mm, šířka ??? ?
Plánuji další na protější zed, je nějak prázdná.
Má někdo tušení jak dlouhé sklo na poličku můžu brát jako bezpečné. Tlouštka 5mm, hloubka 150mm, šířka ??? ?
Plánuji další na protější zed, je nějak prázdná.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vitrína v 160 cm, š 80 cm, h 18cm. Z toho sokl má 12cm.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Moc pěkné. Nejvíc Vám závidím tu hasičskou Tatru 6x6 od Kadenu, ale snad se ji brzy dočkáme v nové reedici. Jinak vidím i krásné kousky od RO. Ty autobusy máte od AM? Co se ceny vitrín týče tak si vůbec nemyslím, že 4500 je hodně. Pokud je to komplet ruční práce tak i se sklem a z poctivého dřeva to naopak považuji za dost laciné. Jsem rád, protože já počítal s desetitisíci, ale takto asi svůj záměr realizace uspíším.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

Příští čtvrtek bude zase v Lidlu vitrína pro sběratele, už teď je ji možné objednávat v jejich e-shopu.
Vitrínky na e-shopu jsou už nedostupné.
Poradí někdo jak dobře nasvítit vitrínu z Lídlu? Díky
Dal jsem zespodu na horní desku LED pásek, co nejvíce dopředu to šlo. Výsledek je na horní polici efektní, dolů čím dál horší. Přemýšlel jsem o tom, přidat ještě jeden pásek dolů a nasvítit vitrínu odspodu nahoru, ale to by jednak při pohledu zblízka šajnilo do očí a nasvěcovat podvozky nemá moc smysl.
Možná by bylo supr, kdyby pásky byly na zadních stranách obou předních bočnic, pak by ale musely být upravené police
Jinak - náklady při nákupu na netu - 5 metrů pásku, obyčejný, do sucha bez silikonu, příkon 3,6W/m - 99,- Kč, trafo 19 W (utáhne až cca 4 m pásku)- 100,- Kč, modul dálkového ovladače + dálkový ovladač 170,- Kč, protože nemám pájku a neumím pájet, tak jsem potřeboval ještě takovou spojku, do které se na jedné straně pásek zacvakne mechanicky a na druhé z ní lezou dva dráty,ty jsem prodloužil zvonkovým drátem a vytáhl ven z vitríny, ze zadu zadní strany stáhl na zem a u země zašrouboval do konektoru - tyhle dvě drobnosti vyšly asi na 40,- Kč.Do konektoru jsem připojil ovládací modul, je to takový místy trochu širší kablík, a do toho připojil trafo. Vlastní pásek jsem u první vitríny nalepil do hliníkové lišty s krytem z plexiskla a tu zacvakl do držáčků,které jsem k vitríně přišrouboval. Ta lišta stála asi 120,- korun/metr + něco málo ty držáčky. U druhé vitríny jsem použil samolepící plastovou světle hnědou elektrikářskou lištu 10x15 mm, z které jsem odstranil kryt, takže zbylo účko, 2 metry takové lišty vyšly na 49,- korun.
Koukal jsem před tím na LED pásky a příslušenství v hobby marketu a byla to raketa.
Možná by bylo supr, kdyby pásky byly na zadních stranách obou předních bočnic, pak by ale musely být upravené police

Jinak - náklady při nákupu na netu - 5 metrů pásku, obyčejný, do sucha bez silikonu, příkon 3,6W/m - 99,- Kč, trafo 19 W (utáhne až cca 4 m pásku)- 100,- Kč, modul dálkového ovladače + dálkový ovladač 170,- Kč, protože nemám pájku a neumím pájet, tak jsem potřeboval ještě takovou spojku, do které se na jedné straně pásek zacvakne mechanicky a na druhé z ní lezou dva dráty,ty jsem prodloužil zvonkovým drátem a vytáhl ven z vitríny, ze zadu zadní strany stáhl na zem a u země zašrouboval do konektoru - tyhle dvě drobnosti vyšly asi na 40,- Kč.Do konektoru jsem připojil ovládací modul, je to takový místy trochu širší kablík, a do toho připojil trafo. Vlastní pásek jsem u první vitríny nalepil do hliníkové lišty s krytem z plexiskla a tu zacvakl do držáčků,které jsem k vitríně přišrouboval. Ta lišta stála asi 120,- korun/metr + něco málo ty držáčky. U druhé vitríny jsem použil samolepící plastovou světle hnědou elektrikářskou lištu 10x15 mm, z které jsem odstranil kryt, takže zbylo účko, 2 metry takové lišty vyšly na 49,- korun.
Koukal jsem před tím na LED pásky a příslušenství v hobby marketu a byla to raketa.