Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
... už od pondělka...
Já taky, prostě kultovka v jiný barvě. Ale za ty peníze hezkej model, jen už nebudu odebírat celou sérii jako Kultovky, jen si koupím ve stánku, co zrovna chci.
-
Zprávy z terénu jsou takové, že modely jsou všude volně k dispozici. I za první dvě zaváděcí ceny se nekonalo žádné davové šílenství. Tatra se dala koupit až do neděle, resp. pondělka kdy byla nahrazena Škodou. Nejspíš je trh už řádně nasycen, ale i tak je dobře, že kolekce funguje. Snad se bude prodávat tak, aby ji výrobce předčasně neukončil.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Zdravím kolegové , tak opravdu je jich všude dost i u nás na maloměstě ,dnes jsem navštívil i naší jedinou trafiku a měli 603 i Š 100 , tak jsem pořídil 3Ks 603 a 5 Ks 100 . Zkusím předělat na šilhavky a 100 na nějaký rellíčka , paní byla ráda že to někdo koupil a ještě zbylo .
-
Přesně to je správný postup jak celou kolekci zachovat. Kdyby každý disciplinovaně nakoupil několik kusů určitě by se zvýšila šance na zachování kolekce. Já taky nakoupil celý karton, ale obávám se toho, že nás takových příliš nebude:(.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
No Tatry a Škodovky asi půjdou na odbyt, možná ještě tak Žigul, ale ostatní asi ne.
Dnes mi DPD dodala další zásilku z této kolekce - číslo 2 a 3. Jsem zatím příjemně překvapen rychlostí jakou to poslali když číslo 3 bude v trafikách až 3.února. Taky balení v krabici je lepší než bublinková obálka. Kvalita modelů zatím dobrá, takže spokojenost
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo jaký plexi box sedne na podstavec těchto kultovek?. Na Aukru se prodávájí modely s kompletním boxem.
Zdravím ,tak úplně přesně na ně sedí vrchní překryt z Československých vozidel co používá fir. Knopp ty zacvakávací . Dodo56.
Na odbyt určitě půjdou všechny Škodovky i Tatry a ty modely, které u nás v Kultovkách vydané nebyly. Pokud marketing De Agostini za něco stojí, tak by měl zařadit do kolekce právě tyto modely a modely typů, které tady opravdu jezdily. Ostatní modely se budou prodávat jen těžko. Těmi je už trh nasycen, kdo je chtěl, nebo kupoval celou kolekci Kultovek tak už tyto modely má a těch kteří by znovu odebírali celou kolekci a získali modely jen v jiném barevném provedení i těch nových,kteří kultovky nekupovali asi už tolik nebude ... Zatím to na začátku kolekce vypadá slibně. Ale kdož ví. Já osobně mám celou kolekci kultovek, takže z této si už budu vybírat jen některé, které ještě nemám ,neboty ,které budou v líbivější barvě (ne všechna barevná provedení Kultovek tomu kterému autu sluší),nebo ty určené na přestavbu.Tatru i Škodovku jsem už koupil. Tatru i přesto, že jsem už měl dva stejné kusy z doby,kdy se objevila "průzkumná " série. Mám je na předělávky (závodní, šilhavka) Jednu civilní jsem už předělal. Odstranil jsem černé lakování střechy(v této barevné kombinaci se totiž nevyráběla) a barevně model doladil chromovým "olištováním", bílými disky kol a dalšími drobnými úpravami, takže jsem získal celobílou variantu, která z výroby existovala a model vzhledově povýšil na úroveň mnohem dražších modelů..... Škodu 100 jsem chtěl koupit také ve více exemplářích, další také na přestavby. Nakonec jsem koupil jen jeden kus. Připadá mi totiž (už o tom tady bylo také psáno),že je model v horní partii(boční okna) nějaký zplácnutý, takže to není to pravé.
Naposledy upravil(a) ja1 dne 28 led 2017, 21:08, celkem upraveno 3 x.