předělávky modelů 1:43
-
Re: předělávky modelů 1:43
Pozeral som tvoje fotky, to je finálne striekanie karoserie?
Moja rada:
odfarby tie karosérie je to strašné, nauč sa striekať na nejakom starom modelu, tam nič nepokazíš aj keď ho 10-krát odfarbíš a znova nastriekaš. Keby som to mal hodnotiť tak je to patlámo patlámo. Ešte jedna rada lepšie fotky.
Dovolil som si vložil tvoje dve fotky, aby bolo vidieť striekanie Š 100L, stečená farba na zadnom blatníku, otvor na spetné zrkadlo vyvrtaný na zlom mieste, ako by sa otvárala predná kapota?
Octavia, to má byť strieknutie karoserie?
(nefunkční link odstraněn adminem)
Moja rada:
odfarby tie karosérie je to strašné, nauč sa striekať na nejakom starom modelu, tam nič nepokazíš aj keď ho 10-krát odfarbíš a znova nastriekaš. Keby som to mal hodnotiť tak je to patlámo patlámo. Ešte jedna rada lepšie fotky.
Dovolil som si vložil tvoje dve fotky, aby bolo vidieť striekanie Š 100L, stečená farba na zadnom blatníku, otvor na spetné zrkadlo vyvrtaný na zlom mieste, ako by sa otvárala predná kapota?
Octavia, to má byť strieknutie karoserie?
(nefunkční link odstraněn adminem)
u té octavie přijde nenalakovaná část do bílé barvy, a u té stovky je trošku problém: zrcátko bylo na předním blatníku (alespoň podle strýcové stovky, podle které ji stavím) a zpětné zrcátko používám z modelu, který má tuto velikost v průměru podle otvoru. a bylo to poměrně dost na hraně. Proto trochu zasahuje do otvírání. To je problém u toho měřítka to trefit, alespoň pro začátečníka. A trochu stečená barva na zadním blatníku je v místech, které bude překryto nárazníkem.
Opakuji ještě jednou: je to záchrana z podstatě vraku. A ještě jedna věc: Není složité rozebrat model, odlakovat, přelakovat a znova složit. Horší je shánět vhodné díly, které se dají nahradit ze stejného modelu od jiného výrobce. A to je případ i mnou předělávané stovky. Musíš sám uznat, že lak oproti červené stovce, kterou jsem dával na rajce, je o hodně lepší. A vůbec, kritizovat umí každý. Zkus si porovnat lak červené stovky (je na rajce) a lak světle modré stovky, je to nebe a dudy. Každý si projde určitými začátky, ale co je pro začátečníka těžké je to, když je jenom a pouze kritizován. To je pak kritika pro kritiku. Samozřejmě, kritice se nebráním (asi jako každý z nás), ale mělo by tam být nejen kritika, ale i pochvala za určitý pokrok. Prostě vyvážené. Model si stavím pro vlastní potěšení, ne pro komerční použití.
Opakuji ještě jednou: je to záchrana z podstatě vraku. A ještě jedna věc: Není složité rozebrat model, odlakovat, přelakovat a znova složit. Horší je shánět vhodné díly, které se dají nahradit ze stejného modelu od jiného výrobce. A to je případ i mnou předělávané stovky. Musíš sám uznat, že lak oproti červené stovce, kterou jsem dával na rajce, je o hodně lepší. A vůbec, kritizovat umí každý. Zkus si porovnat lak červené stovky (je na rajce) a lak světle modré stovky, je to nebe a dudy. Každý si projde určitými začátky, ale co je pro začátečníka těžké je to, když je jenom a pouze kritizován. To je pak kritika pro kritiku. Samozřejmě, kritice se nebráním (asi jako každý z nás), ale mělo by tam být nejen kritika, ale i pochvala za určitý pokrok. Prostě vyvážené. Model si stavím pro vlastní potěšení, ne pro komerční použití.
FrantoM. Nikdo není dokonalý. Já jsem si zhotovil hodně modelů např.všechny verze Š 1000 MB, Favorita 136, Š 1203 a 120, T 613 Coupe, Trabant Tramp aj. a na každém je nějaký menší nedostatek. Ale dělal jsem to pro sebe, pro radost. Nedej se nikým a ničím odradit a pokračuj v práci.
sid1958: Prosím nesoukromnič a pošli fotku té 613 coupe. Pro inspiraci.
Dneska už konečně bezbarvý lak, nechávám ho vyzrát
Jednou v životě jsem si dělal jeden model. Dělal mi ho jeden modelář, jenže svou neopatrností jsem ho zničil. A tak jsem si řekl, že si ho udělám sám znova. Je to sanitka. Vrchní žlutý lak se mi povedl na poprvé bez jediné "roztekliny". S čím jsem se "patlal" byl oranžový pruh, než jsem sehnal pořádnou maskovací pásku. Ale ten vrchní lak klasickým autolakem není tak těžký. Máš už několikátý model a furt píšeš, jak je něco špatně...takže taky jsem byl začátečník, a vlastně furt jsem. Ale nastříkat model, není zas tak těžké...
bohužel, i při nastříkání modelu se dá zkazit hodně věcí.... a na několika modelech paralelně pracuji, metoda pokus-omyl... Prostě se to chce učit, učit, a ještě jednou učit..., no, uvidíme, jak dopadne projekt 100 L, není to sice nějaké mistrovské dílo, chyby se tam najdou, ale snad vše pro mne přijatelně dopadne. Na mnoha věcech jsem se poučil, a každý další model už bude lepší... Žádný učený z nebe nespadl, každý nějak začínal, každý si prožil ty své učednické léta. Koncem měsíce by už model mohl být hotový, sám jsem zvědavý, jak se ho podaří dodělat.... Soudě podle působení bezbarvého laku jde vše tím správným směrem, ale práce je stále velmi hodně....miroussm píše:Jednou v životě jsem si dělal jeden model. Dělal mi ho jeden modelář, jenže svou neopatrností ...
Na svých stránkách postupně přináším fotoseriál o přestavbě modelu. Třeba to někoho zaujme http://www.karno-rallymodely.cz/dilna.html
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Karle super, ty nové stránky nemají chybu
Díky Libore. Stránky ještě jedou jen ve zkušebním režimu. Stále chybí spousta fotek na které není čas. Prioritou je výroba modelů a příprava nových aršíků - a že jich je
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz