předělávky modelů 1:43

Odpovědět
Bobr8

Re: předělávky modelů 1:43

Příspěvek od Bobr8 »

Dva tažné háky jsou součástí stavebnice... vpravo nahoře na fotce.
(nefunkční link odstraněn adminem)
http://sewellel.webnode.cz/
Inzerát:
" Vyměním sekundové lepidlo za třísekundové.
Zn.: Nestíhám lepit ! "

pp1

Příspěvek od pp1 »

Velká škoda že se neprodává stavebnice nabarvená.Cenu bych respektoval........ :?:

Bobr8

Příspěvek od Bobr8 »

To pp1: Prosím napište mi email...
http://sewellel.webnode.cz/
Inzerát:
" Vyměním sekundové lepidlo za třísekundové.
Zn.: Nestíhám lepit ! "

FrantaM

Příspěvek od FrantaM »

Dobrý den,
nevím, kde jsem udělal chybu u předělávky modelu z kultovek úzká 105 S na úzkou 120 GLS:
Model jsem odstrojil (bohužel, zadní lampy jsou tam dost napevno, tak jsem s nimi nehýbal..), barvu odstranil barvožroutem (Bondex univerzal remover), očistil na kov, plochu karoserie ošetřil technickým benzínem do všech možných částí, provedl první nástřik barvou ve spreji, nechal 24 hodin zaschnout, a nástřik zopakoval. Opět jsem barvu nechal dostatečně proschnout.
Bohužel, došlo k tzv. tečkování, kdy lak nebyl celistvý, ale objevily se tam puchýřky. Tak co teď s tím mám udělat? Děkuji za rady....

carabo

Příspěvek od carabo »

Zdravím

Už nič, model musíte znova očistiť a pred lakovaním nechať dobre odstať v acetone / c - riedidlo/ aby povolila všetka mastnota. Jedná sa o kovový model aceton mu neublíži. Zadne svetla aspoň u mňa šli von ľahko. Na svetle je háčik na vrchnej a spodnej časti, treba tenučký mikrošrubovák a pohrať sa stým. Jemne vypáčiť a pôjde to. Potom model ešte raz odznova lakovať. Netreba vešať hlavu, stáva sa to, ja tiež striekam niektoré modely aj 3 krát kým som z výsledkom spokojný. U rezinu je to horšie zle sa to čistí od predošlého náteru ale kovak je bez problémov, stačí ho nechať vymočiť v riedidle. Ja som sa už x krát stretol s tým, že po nanesení základovej farby, surfacu a následnom nanášaní farby sa objavy miesto, ktoré nejde lakovať, jednoducho tam môžte aj celu dózu vystriekať farba tam držať nebude, či je to mastnota, prachové zrno statický nabité alebo čo, na to som nikdy neprišiel, jednoducho ak vidím ,že sa to deje ide model do riedidla a začínam znova. A sranda je, že po nanesení surfu sa toho modelu nikto ani ja nedotknem a predsa sa to stane.

Moja 105 prelakovaná na oranžovo, ostatné chcem tiež podľa vzorkovníka nastriekať.

Spôsob akým mám model uchytený počas celého farbenia a lakovania. Je to štipec s podstavou a model je uchytený za skrutku, ktorou sa prikrúca podvozok, u niektorých modeloch musia by tie štipce 2 ak sú ťažké alebo dlhé aby ich neprevážilo. výhodou je, že model nastriekam na všetky miesta rovnomerne a nemusím sa ho dotýkať, predídem tým takýmto prekvapeniam.

Pýtajte sa ak niečo ešte ohľadom toho potrebujete vedieť, rád odpoviem a podelím sa so skúsenosťami.

FrantaM

Příspěvek od FrantaM »

Zdravím,
děkuji za radu, ty skupinovky šly skutečně lehce vytáhnout, jen vědět jak na to... Následně jsem si poradil i s přední maskou, no ta už šla trochu hůře...
Měl bych na Vás tak trochu technický dotaz: popravdě, moc si zatím nevěřím ohledně stavby modelu, který byl skutečně v rodině, a ač mám model 105 S v několika kusech, nechce se mi jeden zlikvidovat. Byl byste ochotný provést přestavbu na model 120 L? Jedná se tam o jiný lak - tmavě zelený (v rodině byl model 78). Model bych zaslal jako cennou zásilku, a za přestavbu a přelakování nabízím 20 euro, které bych zaslal spolu s modelem. Prosím o sdělení Vašeho názoru formou SZ, případně navrhněte Vaši cenu, za kterou jste případně ochotný tuto práci provést. Když jsem zahlédl fotku Vaší práce (oranžová 105 S), tak jsem poznal skutečnou práci mistra. Děkuji za odpověď.

FrantaM

Příspěvek od FrantaM »

chybami se člověk učí, a tak jsem pustil do opravy některých svých dříve upravených modelů....

FrantaM

Příspěvek od FrantaM »

a další fotky, tentokrát ze stavby GLS - konečně první úspěch. Použita základová barva. Děkuji uživateli carabo za rady....

FrantaM

Příspěvek od FrantaM »

pak prvá vrstva laku... omluvte chyby začátečníka, někde se skoro nelakovalo, ale je to spíše v místech, která budou "schovaná....

FrantaM

Příspěvek od FrantaM »

z druhé strany... Při druhé vrstvě už to chci napravit....

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“