Co koupit a co ne ?!

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Marfil13

Re: Co koupit a co ne ?!

Příspěvek od Marfil13 »

Je to životní křižovatka: Člověk by se měl rozhodnout, kudy se dát, osobně se budu držet kovu (resin ve vyjímečných případech a plasty nikdy...). Kov určitě nepřestane existovat a koupím si jen to, co bude stát za to.. :?
Jen tak je možnost ovlivnit výrobce.
Kovové modely jsou zároveň i jistou investicí, fakt mi není jasné, kde bude cena umělohmotných modelů za 20 let....zvlášť, když stejný model třeba časem vznikne i v kovu.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Marfil s tou dobrou investicí do kováků bych si už nebyl taky tak jistý. Pokud ti chytne " kopřivku" tak investice nulová :D

Marfil13

Příspěvek od Marfil13 »

hurvajs píše:Marfil s tou dobrou investicí do kováků bych si už nebyl taky tak jistý. Pokud ti chytne " kopřivku" tak investice nulová :D

No jasně, ale to už bychom mohli celé fórum pak uzavřít :D :mrgreen:
Ale vážně - za ty současné (a budoucí ceny) předpokládám - chci věřit, že se bude víc hlídat kvalita..

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Plastové modely zde již jsou a byly
Jen bohuzel za komunistů do CR nesli a například modely z plastu Citroën 1/16 z 80tych let
se tesi vysoké ceně. Beru originál stav s obalem
a ani jejich dalsi výroba kov / resin cenu nesnizila.
Rozpad zinku postihuje v rámci produkce nepatrne procento,
spíše bych se bal degradace plastu, oken, pneumatik atd.....
Sbírka modelů Citroën

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

přišel mi dotaz na plastové modely Citroën tak to sem dám,
BYLO TO V MIXU MĚŘÍTEK 1/16 AŽ 1/12

Obrázek

Obrázek

foto bez zrcátek, jinak je měl přibalené
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Sbírka modelů Citroën

AlCZ

Příspěvek od AlCZ »

Já jsem teď v jedné pražské prodejně objevil modely od firmy GT Autos (krásná zkratka, zvláště jste li počítačový hráč - GTA). Zatím tam mají docela slušný Range Rover a krásnou novou Pagani Hyuru - Range Rover je pod dva tisíce, Hyura za dva a půl - oboje kovové. Na Hyuru mám zálusk, tak už asi vím co bude můj další model. Nevypadá vůbec špatně... Prý to je nějaká pobočka Welly. Od té jsem tam zahlédl i další modely, třeba Porsche GT3 anebo Corvette ´82 (CocaColu) - oboje za litr a na první pohled tam nebylo nic co by bilo do očí (teda až na to že korveta nemá výklopná světla). Myslím že časem můžou tradiční výrobci, kterým vstoupila sláva do hlavy, zdražili a zblbli do plastu na to dojet - na nové, progresivní mladší výrobce. Jsem i plastikový modelář a mám pocit že těm velkým, tradičním firmám dochází dech, zatímco noví výrobci z Číny je válcujou neuvěřitelně, jak kvalitou tak výběrem předloh... (Nedávno mi vyrazil dech MiG-31 ve čtvrtce - takhle nějak má vypadat moderní model tryskáče (čumák z jednohu kus, kompletní motory včetně "sacáků", vesměs skoro klik/klak...). Takže nevidím důvod proč by tohle nemělo postihnout i nabubřelé a předražené výrobce modelů. (Co jsem se díval, tak zdražil divoce nejen AA ale i Minichamps, který nikdy drahý nebyl...)

"Citróni" jsou krásní. (BTW: pokud auto bylo plastové, není důvod proč by nemohl být plastový i model, ale kolik plastových aut bylo ?)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Můžu se zeptat na tu prodejnu?

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Zdá se mi, že i ty plastový modely chytají tendence stávat se high-society doplňkem. Nevím, co sleduje Spark s konceptem elektrickýho porsche za 9.000 Kč...

AlCZ

Příspěvek od AlCZ »

Pánové, Bobr na Zličíně zrušil obchod ? A na e-shopu nemá lautr nic. Oni už AA nevozí ?

Lubos5340

Příspěvek od Lubos5340 »

AlCZ píše:Pánové, Bobr na Zličíně zrušil obchod ? A na e-shopu nemá lautr nic. Oni už AA nevozí ?
Už dávno ne..... :-(
Taky jsem to "obrečel".
Výlet do Prahy bez nákupu dvou kousků "od Bobra" byl pro mne kdysi nemyslitelný.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“