Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Jop, taky trošku lituju, jenže u RO se kromě velkým peněz čeká na CASky údajně už dva roky.
-
Čekání není snad tak rozhodující. Vždyť na tuto šílenost se čekalo až do nynějška. Raději budu mít model o rok až dva později, ale dokonalý, který bude navždy ozdobou sbírky.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Promiňte mi, ale to už je retard forum. Pořád dokola jedno a to samé. Ja se považuji za tatrováka a vím jake jsou na modelu chyby. Mužeme na to upozorni, to je jasné. Od toho tady forum je. A ja mužu třeba říc, že na RO ty dveře s tím oknem tak kulate ve skutečnocti není. ( Za 3000 kč)
Pro mne osobně mají největší hodnotu ty Tatry co jsem si postavil. A do Premiovky pujdu kvuli autojeřábu. Ten je strašně složitý a ja mam jenom jedny nervy
A mimochodem. Škoda, že neumim tady vkladat obrázky. Ja mam totiž Renault 5 maxi Turbo od (Bburega, Solida a Mondo Motors) A garantuji vám pokud by byli Frantici takovi šťouralove, tak tam nikdo modely už nezbira. A zbavovali by se i skutečnych ,,pětek" protože neví jestli je to jak ma být
Pro mne osobně mají největší hodnotu ty Tatry co jsem si postavil. A do Premiovky pujdu kvuli autojeřábu. Ten je strašně složitý a ja mam jenom jedny nervy
A mimochodem. Škoda, že neumim tady vkladat obrázky. Ja mam totiž Renault 5 maxi Turbo od (Bburega, Solida a Mondo Motors) A garantuji vám pokud by byli Frantici takovi šťouralove, tak tam nikdo modely už nezbira. A zbavovali by se i skutečnych ,,pětek" protože neví jestli je to jak ma být
Včera jsem koukal na fotky CASky od RO, a tam taky je vzadu vidět do nástavby. Takže ani to není dokonalé. Pak třeba ten model nemá tykadla, pokud je nemá někde volně ložené. Takže ono ani tento model není úplně dokonalý. A teď je to jen otázka, kolik jsme kdo ochotný zaplatit. Nevím kolik stojí Tatra od RO - 3.000,- a nebo 4.000,-? Když nepočítám jeden model 1:18, tak nejdražší mám model T87 od Matrixu a i ta překonala můj nastavený strop, přes který jsem nikdy nechtěl jít. Výjimkou je jen pořízení modelu Karosy. Takže Tatra od RO je možná daleko hezčí, ale za ty prachy by ten model musel být na 120%, což není. Přirozeně mě mrzí odfláknutí Tatry od Premia, protože za ty prachy mám jiné modely, které jsou bez chybičky. Ale kupující ten model evidentně má, když je vyprodaný. Já si ho trochu upravím s investicí pár korun a trochu času a hned bude vypadat o 50% lépe. Ano, s kabinou nic neudělám, ale do toho jsem šel, že není nejlepší. Já o tom vím a smířím se s tím a ostatní, kdo se občas na mé modely podívají, budou rádi když poznají, že se jedná o Tatru. Protože pro ně je to prostě náklaďák..Dokážu odpustit chybu na modelu, ale ne 4 výrazné chyby na modelu za bezmála 2 tisíce...
-
Ano, určitě je vše věcí nejen volby, ale i priorit. RO se postupně vyvíjí a zdokonaluje. Jejich nynější modely mají odklápěcí kapotu a jiné zdokonalené drobnosti. Tykadla určitě mají nebo si o ně člověk může říci. Spousta věcí tam jde individuálně dodělat, stačí to předem objednat. Souhlasím s tím trochu větším zakřivením v oblasti dveřních oken. Když jsem to porovnával tak i já v tom mírnou odlišnost vidím. Ale je to tak drobná nepřesnost, že ji dokáži odpustit a tolerovat i když ji z principiálního hlediska nechápu, zvlášť poté, co na ni již bylo v minulosti upozorňováno. Cena za 1:43 je opravdu pro normálního člověka vysoká, ale za poctivou ruční práci takového legendárního tuzemského náklaďáku se to dá snést. Když si člověk necelé dva roky odkládá 2-3 stovky měsíčně, tak na ten model nakonec našetří a pak se z něj může navždy radovat, protože bude ozdobou a dominantou každé sbírky. Mimochodem, já to financuji z ročního návratku daní. Nemám modelářské nadání, takže si nejsem schopný a upřímně ani ochotný za necelé dva tisíce zakoupit model a pak na něm pracovat a předělávat ho, protože bych ho dokaličil ještě víc, nehledě na fakt, že s proporcí kabiny nikdo nic neudělá. Já si od PC zakoupil jen jeřáb, protože ta nástavba vypadá docela povedeně s tím, že někdy v budoucnu bych si chtěl nechat vyměnit kabinu třeba za tu od Atlasu. Ještě uvidím, ale CAS určitě kupovat nebudu ani náhodou, protože jsem se za sebe styděl už za koupi toho jeřábu a opakovat sám před sebou tu potupu opravdu nechci. Já celý projekt napodobenin Tater PC vnímám jako laciný český výsměch všemu a všem - jde přece o prachy, všechno ostatní jde stranou. Kdo nic neudělal ten má právo jen držet hubu a platit. Toto já opravdu podporovat nechci, sorry. Věřím i na něco co by se dalo nazvat sběratelskou ctí a tyto hnusy ji splachují do toalety zatímco iniciátoři celého projektu bohatnou a libují si ve svém "umu".
-
Dovolím si využít odkaz z rajčete kde je kolekce modelů RO, které byly pro české zájemce vyrobeny, nafocena. Na této fotce: http://tvalsova.rajce.idnes.cz/Modely_T ... C_0160.jpg, je právě poslední generace 148 a všechny jsou již opatřeny tykadly. Předpokládám tedy, že i CAS nebude vyjímkou.
co člověk (v našem případě sběratel) to jiný názor a jiné chutě. Já osobně souhlasím s tím co napsal T 603 či Miroussm. A jsem rád, že mám tu možnost si Tatry od Premium Classixxs zakoupit a to i přesto, že mají proporční odchylky od reality. Ale kolik jiných modelů takové odchylky nemá? Třeba Abrex Š110 R a kolik lidí jí má doma ve své sbírce?? Já třeba ano. Nyní mi má dorazit CASka, těším se na ní. Co se mi na tomto modelu nelíbí, tak to jsou majáky, ale kdybych měl řešit u každého modelu nějaký nedostatek, tak bych ve své sbírce neměl asi žádný model. Mějte se hezky a hodně sběratelských úspěchů
TAUIČ: Tak pod Váš příspěvek se můžu podepsat, dobře napsáno! Také to tak vnímám.
Obávám se, že někteří budou mít ještě jeden problém - poškození při dopravě.
Mám ulomené oba zadní žebříky, protože model není pevně přichycen a při přepravě se asi pohybuje.
No hlavně že nedošlo k žádnému dalšímu poškození.
Mám ulomené oba zadní žebříky, protože model není pevně přichycen a při přepravě se asi pohybuje.
No hlavně že nedošlo k žádnému dalšímu poškození.
-
Ano, co člověk to názor. Od toho snad toto a podobná fóra existují. Já napsal názor svůj, vy názor svůj a tak by to mělo vždy být.