Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

ja1

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od ja1 »

samuel píše:Tak tu mám informace o nové kolekci (trafikant volal k distributorovi) - jedná se o průzkum trhu, bude ...
Tak to opravdu idioti jsou. K modelu je přibalený objednávkový kupon. Takže pokud nebude dost objednávek, což je dost pravděpodobné, protože se jedná o prakticky identické modely ,které už vyšly v kultovkách, nebude nakonec nic a nejspíš nedostanou nic ani Ti, kteří si kolekci objednají....Těch několik modelů ,které v kultovkách nevyšly to opravdu těžko zachrání....A ty určitě mezi těmi prvními, které vyjdou nebudou...

twor70

Příspěvek od twor70 »

Kolekce se dá objednat i přes email: objednavka@deagostini.cz , ale našinec stejně chce jen T 603 za 69,- a pak jen ty české. Asi to moc vélký úspěch mít nebude. Já mám první 4 modely z prvního Testu a teď jsem sehnal i T 603 z druhého vydání a čekám s čím příjdou dál.

pp1

Příspěvek od pp1 »

Co se týká toho zájmu.T 603 je u nás v trafice už min. týden za výlohou.Trh je asi přesicen!!! :cry:

Bambola

Příspěvek od Bambola »

A kde? :D

pp1

Příspěvek od pp1 »

V Mostě trafika vedle lekárny v Rozkvětu.Byla tam ještě včera ve 13 00.

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Jsem dneska a zítra v Chomutově, nedal by mi někdo prosím typ, kde bych to případně zde někde koupil?

lada

Příspěvek od lada »

Dneska mě přišla odpověď od "objednavka@deagostini.cz", kde jsem objednal závazně kolekci od č.1 (Tatra 603-1). Tak se uvidí jak to všechno bude pokračovat.

Vítejte,

děkujeme a potvrzujeme objednání kolekce "Legendární automobily minulé éry".

S přátelským pozdravem
De Agostini

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Tak Škodu 100 již mám taky doma a můžu říci, že živě ten model není tak špatný. Určitě má proporce bočních oken nepřesné, ale naopak přední maska vypadá velmi povedeně a celkově bych neřekl, že je model nějak odfláknutý. Samozřejmě, vzhledem k ceně nemluvím o zjednodušenějším zpracování některých částí jako jsou zadní světla, disky kol apod. Těch proporcí je však opravdu škoda, protože jako nemodelář se budu muset smířit s touto neopravitelnou vadou.
Nevím, zda se jedná o definitivní podobu modelu nebo si ji IXO jejště upraví pokud by to někdy vyrobil a prodával v rámci vlastní kolekce IST. Celkově však můžu říci, že za tu dlouhou dobu existence kultovek se kvalita dost zlepšila a některé modely vypadají opravdu perfektně.
T603 z kolekce legendárních aut jsem si zakoupil na Aukru, protože mám Tatry rád a ta barevná kombinace navzdory své nereálné předloze samotné auto nijak nehanobí a kolekci Tater tak důstojným způsobem doplní. Pokud by se tato kolekce opravdu rozběhla i u nás tak na některé modely se opravdu vyloženě těším. Přesto bych však řekl, že se nejedná o lepší zpracování modelu, ale jen o jinou barvu. Z polské kolekce mám Š120 a je úplně stejně zpracovaná jako ta z běžných kultovek kromě barvy.
Konkrétně však 120 vyšla ještě v jiné kolekci ve stejné oranžové barvě jako kultovní. Je však v platové krabičce opatřena "rámy" všech oken a boční plastová lišta má nápis Škoda. Neví někdo o jakou kolekci se jedná?
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 25 zář 2015, 18:46, celkem upraveno 1 x.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

Jedná sa o model zo série od Altaya, ktorá vyšla kedysi v Španielsku - autá 80-tych rokov.

(nefunkční link odstraněn adminem)

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

jo, to je ona. Taky ji mám jen bez jakéhokoliv časopisu. Myslím, že tato varianta je nejlepší a je škoda, že ji kultovky nepřevzaly:(.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“