Bugatti T41 Napoleon - prosím radu

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
prosecak

Re: Bugatti T41 Napoleon - prosím radu

Příspěvek od prosecak »

marklukes píše:Na podvozku 111 není Coupe Napoleon, ale Coupe de Ville Binder. Vypadá podobně jako Coupé Napoleon. U všech T41 na všech 6 podvozcích byla každá karosérie jen jedna. Žádná nebyla dvakrát nebo víckrát.
xxxxxxxxxxxxxxxx
Ano máte pravdu v názvu vozu. ALE já jsem nemluvil o názvech , které běžnému pozorovateli nic neříkají, nýbrž o typu karoserie. Prozože celá tato polemika vznikla z podobnosti těchto vozů.
Vtip je totiž v tom, že karosárna Binder byla pověřena Thomasem Patenotrem, aby postavila DVOJČE!!!! zmíněného vozu Ettoreho Bugattiho. Nejsem si jist, ale mám pocit, že na realizaci tohoto záměru, se podílel sám Ettore Bugatti. A nutno konstatovat, že karosárna se svého úkolu zhostila dokonale.
Takže pokud pomineme oficiální názvy vozů a zůstaneme u vzhledu karoserie zvané Napoleon, kterou tak tu máme dva téměř stejné vozy. Tolik k mému tvrzení , že ty Napoleony byly dva.

Sgtr

Příspěvek od Sgtr »

[ Ano máte pravdu v názvu vozu. ALE já jsem nemluvil o názvech , které běžnému pozorovateli nic neříkají, nýbrž o typu karoserie. Prozože celá tato polemika vznikla z podobnosti těchto vozů.
Vtip je totiž v tom, že karosárna Binder byla pověřena Thomasem Patenotrem, aby postavila DVOJČE!!!! zmíněného vozu Ettoreho Bugattiho. Nejsem si jist, ale mám pocit, že na realizaci tohoto záměru, se podílel sám Ettore Bugatti. A nutno konstatovat, že karosárna se svého úkolu zhostila dokonale.
Takže pokud pomineme oficiální názvy vozů a zůstaneme u vzhledu karoserie zvané Napoleon, kterou tak tu máme dva téměř stejné vozy. Tolik k mému tvrzení , že ty Napoleony byly dva.[/quote]

Myslím,že rok po vydání modelu je to trochu zbytečná diskuze.Druhá věc je,že běžný pozorovatel by se mě dozvědět právě správný a kompletní název.Takhle si akorát bude myslet že napoleony jsou dva,stějně jako lidé v Ixu.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Těším se, že v sérii Museum budou ještě další Bugatti Royal. Pak bude možná další kolo diskuse. Všechny karoserie byly pouze 1x, ale možná měly postupně různé barvy. Která je pak ta správná? Díky za názory :D

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“