Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Těžká otázka, ona vychází nějaká stejná kolekce v ČR? Mě osobně se líbí provedení té Tatry alespoň dle fotek, ale nelíbí se mi německé detaily, jako například přední světla. Raději bych Tatru tak, jak byla typická pro naši armádu, takže tuhle asi oželím, navíc tahle je tedy za docela slušný peníze.
Také bych samozřejmě raději T 813-ku tak jak sloužila v ČSLA, tak jak ji známe, no říkám si, ale co - Tatra to je, že si na ni soudruzi z NDR přidali několik světlometů, to by mi zase tak moc nevadilo, pokud je 1:43. Bylo by od výrobce tohoto bezesporu velmi pěkného modelu hezké, kdyby ho produkoval v mutacích různých armád, tedy i té naší bývalé (a civilních verzí). Možná jsem ale příliš velký optimista... Nevím kolik za ni budou chtít, ale do osmsettřináctky jsem takový blázen, že bych byl ochoten si vzít i půjčku Jinak mám objednanou tu od RO.
Jelikož jsem začínající sběratel, neumím se ještě zorientovat ve všech firmách a jejich produkcích, proto hltám informace Vás vážených kolegů zde na DF a budu vděčný za jakékoli poučení zkušenějších. Vím, že nic nevím.miroussm píše:Těžká otázka, ona vychází nějaká stejná kolekce v ČR?
Vojenské automobily a tanky 1:43
-
Tak pokud se jedná o měřítko 1:43, bylo by určitě příjemné získat tento model za klasickou atlasovou cenu 499 kč. Podle mě je neprosto nereálné očekávat od Atlasu, že bude modely vyrábět v různých modifikacích. Nikdy tak neučinili ani u kolekce užitkových vozidel navzdory poměrně velké kritice. Oni mají vlastní obchodní politiku a navíc náš trh není pro nikoho příliš určující na to, aby se mu podřizoval, bohužel.
Jinak se domnívám, že v oblasti sběratelství nejde o žádné zvláštní zkušenosti ani vědomosti, ale o obyčejnou vášeň. Skutečnost, že milujete T813 je nejpodstatnější. Jde jen o to zda chcete kupovat všechno co nese označení T813 nebo se spokojíte jen s kvalitním modelem, který velebí odkaz opravdového stroje. To už je na zvážení každého. Já osobně například miluji T148, ale nikdy bych nekoupil tu slátaninu, kterou vyrobil Premium Classixxs na základě objednávky firmy FOX a Toyshop. Když spatřím v nějakém modelu lacinou faleš, tak ho prostě nekoupím, protože nemíním podporovat někoho kdo miluje především peníze za každou cenu na úkor čehokoliv.
Jinak se domnívám, že v oblasti sběratelství nejde o žádné zvláštní zkušenosti ani vědomosti, ale o obyčejnou vášeň. Skutečnost, že milujete T813 je nejpodstatnější. Jde jen o to zda chcete kupovat všechno co nese označení T813 nebo se spokojíte jen s kvalitním modelem, který velebí odkaz opravdového stroje. To už je na zvážení každého. Já osobně například miluji T148, ale nikdy bych nekoupil tu slátaninu, kterou vyrobil Premium Classixxs na základě objednávky firmy FOX a Toyshop. Když spatřím v nějakém modelu lacinou faleš, tak ho prostě nekoupím, protože nemíním podporovat někoho kdo miluje především peníze za každou cenu na úkor čehokoliv.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
sberatel21: Rozumím a plně souhlasím. Bohužel jsem si před časem v obrovském nadšení a současné nevědomosti tu slátataninu T 148 Premium Classixxs za nekřesťanských 1690 Kč koupil Holt za (moji) blbost se musí platit...
Vojenské automobily a tanky 1:43
Co Vám na té T148 tak vadí?? já osobně jsem jí tedy moc nezkoumal a zatím ani nekoupil, ale vcelku se mi líbí ten jeřáb a čekám CASku, ale už od hodně lidí slyším, že je to paskvil. Asi mám špatné oči, ale podle fotek se mi zas nějak extra zmrvená nezdá.
-
To je přesně ta subjektivita sběratelství. Mé oči prostě nevidí výraz T148, ale jen nějakou nepovedenou snahu se ji přiblížit. Oceňuji celokovové provedení modelu, propracovaný podvozek, výběr z několika modifikací a barev, nicméně to všechno je podle mě opravdu až druhotné, když v modelu nevidím křivky skutečného auta. Mě by to snad ani tak nevadilo, kdyby někdo z dotčených firem otevřeně přiznal, že se jim ten model prostě nepovedl na základě těch a těch důvodů. Chyby se stávají a pokud bych tam spatřil tu upřímnost, klidně bych model i zakoupil s tímto vědomím. Místo toho se však všichni tváří hrozně důležitě a snaží se prezentovat tyto modely jako perfektní. Například na stránkách Toyshop mají u každého modelu i vlastní hodnocení. T815 od Kadenu od nich získala tři hvězdičky a ta jejich slátanina rovných pět ze šesti. I prodavač ve Foxu tvrdí, že se jedná o naprosto špičkový model na světové úrovni. Fakt smutné.
Nicméně každému kdo v tom problém nevidí a ty Tatry se mu líbí to jen přeji. Bylo by krásné mít takovou sbírku 148 a 138 pěkně pohromadě.
Nicméně každému kdo v tom problém nevidí a ty Tatry se mu líbí to jen přeji. Bylo by krásné mít takovou sbírku 148 a 138 pěkně pohromadě.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Už som to sem raz dával:
porovnanie pohľadu z boku teraz nemúžem nájsť, ale je to ešte horšie ako toto
porovnanie pohľadu z boku teraz nemúžem nájsť, ale je to ešte horšie ako toto
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Ta fotka modelu je špatná. Je to focený moc shora.Nejdřív si to srovnej a pak kritizuj.
pp1 : model nevlastním a ani nebudem, takže som našiel aspoň čo najviac podobné foto, aj keď nie rovnaké. Ale šírku a výšku, hlavne masky nezmení ani iný uhol. A čelné okno je tiež na ... A z boku tiež nesedí výška bočného okna a ani výška dverí a podobne. Proste toto nie je model T148, ale paródia naňho, škoda, lebo som si ich chcel kúpiť všetky A to nehovorím, že aj korby na S1 sú zlé. Jediné, čo sa im podarilo je podvozok.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
A nejlepší by bylo kdyby šlo odšroubovat víčko nádrže a nalejt nafta. Vážení kolegové,jsou to JENOM modely.Buď.me normální.Originál s toho nevytřískáš