Modely TATRA 1:43
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Tak jsem se rozhodl pro tu T87 od Matrix. Dnes dorazil a souhlasím s komentářem na tento model zde na foru. Je to opravdu KRASAVEC. Nelituji peněz, Byla to dobrá volba. Jen bych od Matrixu bral v budoucnu další Tatovku, no jo když se člověk namlsá tak má pořád málo. T87-ku mám 172/408.
-
Gratuluji k pořízení nádherného modelu, který bude určitě ozdobou sbírky tak jako v mém případě.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

-
- Kontaktovat uživatele:
Já si cením všechny modely ve své sbírce a nejde o cenu-kvalitu jednoho modelu. Ale každá sbírka obsahuje pár "ŠPEKŮ" a tohle je jeden z nich. Mám své oblíbence nápř, : T138 S1, T147 od RO. 613, 87 od Matrix. 815 10x10, 8x8, 6x6, 4x4 od Kaden, RTO, SOR 10,5 atd. A ještě toho moooc chci.sberatel21 píše:Gratuluji k pořízení nádherného modelu, který bude určitě ozdobou sbírky tak jako v mém případě.
-
To souhlasím. Určitě je každý model svým způsobem ozdobou sbírky, protože si člověk sám vybírá, který model zakoupí. Já však trpím zvláštním druhem sběratelské posedlosti. Když považuji nějaký model za krásný a zaujme mě vším, tak si ho pořizuji několikrát, jako např. T815 - červenou sklápěčku od Kadenu. Mám už 4 ks, všechny originálně zabalené a nikdy nevybalené. Budu si kupovat další kusy jak je bude Kaden zase vyrábět, protože chci mít z každé nové dodávky minimálně 2 kusy. Ten model je podle mě skoro dokonalý. Navíc se jedná o Tatru, celokovový model s výkyvnými polonápravami a natáčecími koly přední nápravy a původního Československého výrobce hraček. Já ten model prostě miluji.

-
- Kontaktovat uživatele:
Já nemám potřebu mít stejný model vícekrát ale chtěl bych mít v budoucnu všechny modely všech naších automobilek.
sberatel: to je taky dobrá diagnóza
každopádně, co z toho máš, že ty modely nemáš ani vybalené? Vždyť pak není ani pořádně vidět. Tatru od Kadenu mám taky a pokud bych si měl kupovat stejnou, koupil bych si žlutou, abych měl alespoň jinou barvu. Jinak si modely dvakrát nekupuji. Každopádně souhlasím s Tebou, že je to úžasný a téměř dokonalý model, navíc opravdu za výbornou cenu, ve srovnání s jinými modely. Za mě T815 od Kadenu a T87 od Matrixu jsou moje nejkrásnější modely.

-
Já nevím co z toho mám. Prostě mám takové silné nutkání, když vidím možnost zakoupení takového modelu za necelých 1500 kč. Navíc, každá reedice se může v určitých niternostech lišit. Třeba odstínem barvy, jiném balení, zpracováním apod. O ceně už vůbec nemluvím. Nedávno byla červená 815 vydražena na Aukru za cca 3200 kč. V podstatě by to zaplatilo oba modely a ještě by mě zbylo. Ale to píši jen okrajově, protože s modely nespekuluji a nesnáším tento druh smýšlení.
Jinak kovové Tatry od Kadenu mám všechny kromě hasičské 6x6. Každopádně ta červená sklápěčka je ze všech nejlepší i svým zpracováním. Kdyby Kaden už nikdy nic nevyrobil tak tímto modelem by se u mě zapsal do historie:).
Jinak kovové Tatry od Kadenu mám všechny kromě hasičské 6x6. Každopádně ta červená sklápěčka je ze všech nejlepší i svým zpracováním. Kdyby Kaden už nikdy nic nevyrobil tak tímto modelem by se u mě zapsal do historie:).

Nevím, na kolik jsou Tatry (modely) prodejně úspěšné, ale je škoda, že Kaden nedělá více těchto modelů. Vyloženě mě mrzí, že jsem nestihl koupit sedmičku, hasičskou 6x6. Byť moderní auta nesbírám, tahle Tatra je prostě i na živo úžasná a naprosto originální. Celkově té automobilce fandím a mám jí daleko radši, než Škodovku, i když už osobní auta nevyrábí. Ale pokud se člověk podívá do historie, co Tatra, to originál s překrásným designem. Auta jsme prostě dělat uměli a dost dlouhou dobu na Světové úrovni. Docela by mě zajímalo, jak by se Kaden popral s modely novodobých Škodovek. S Tatrou se popral bravůrně, je vidět, že si s tím někdo dal práci a myslel u ní. Navíc ta cena byla prostě směšná, za takto propracovaný model. Když to srovnám např.s V3S od Abrexu, i když to byl zrovna jeden z těch lepších modelů.
Jo jo, mě to taky mrzí. Něnci v médiich daleko víc informuji o tom, že vw brouk či Porsche pocházeji s Tatrovácke koncepce.
A so se týče Kadenu tak mě mrzí, že nemám 7ku 10x10.
A so se týče Kadenu tak mě mrzí, že nemám 7ku 10x10.
-
10x10 se občas ještě objeví na Aukru. Sice v ceně okolo 3 tisíc, ale kdybych ji neměl tak si ji pořídím, protože zrovna tento model je avizovaný jako ten, jehož výroba již byla ukončena. Hasičská 6x6 nebyla snad nikdy v žádné aukční nabídce. Osobně jsem ji propásnul zcela záměrně, protože v době kdy se dala ještě běžně pořídit v maloobchodní síti, jsem si ji nekoupil, protože jsem hasičská a moderní auta nesbíral. Až postupem času jsem si však uvědomil sílu Kadenu a stal se ze mě něco jako fanoušek této značky. Ale jak jsem již psal někdy dříve. Podle mě se kvalita taky trochu vytrácí. Už na hasičské jsou znát určité nepřesnosti a taky znaky horšího zpracování. Nejnovější cisterna to jen potvrzuje.
Snad to není budoucí trend této značky, protože právě ta červená sklápěčka dokazuje, že to je firma, která umí vyrobit špičkový model na světové úrovni nemající absolutně žádnou konkurenci. Jsem strašně rád, že ta firma stále existuje a sídlí i vyrábí fyzicky u nás. Jedná se v podstatě o jediný 100% tuzemský výrobek!
Snad to není budoucí trend této značky, protože právě ta červená sklápěčka dokazuje, že to je firma, která umí vyrobit špičkový model na světové úrovni nemající absolutně žádnou konkurenci. Jsem strašně rád, že ta firma stále existuje a sídlí i vyrábí fyzicky u nás. Jedná se v podstatě o jediný 100% tuzemský výrobek!