Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
-
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Já mluvím hlavně o starších modelech. Novodobé mě v podstatě nezajímají. Pravda však je, že 1000MB vyšla v kultovkách zrovna tento týden, takže by to mohlo mou domněnku vyvrátit. Nicméně každá smlouva může být individuální a má taky nějakou lhůtu platnosti.
Shodou okolností jsem minulý týden dostal od kamaráda 1000MB od Abrexu a můžu říci, že je velice povedená. Z minulosti už dvě vlastním, ale jsou zahrabány ve skříni, takže jsem si tímto oživil původní kvalitu Abrexu. Bezvadný lak, žádná viditelná vada ve zpracování, dokonce i na poklicích kol je viditelný a rozeznatelný škodovácký šíp v jejich středu. Suma sumárum velice pěkný model, kterému nemám co vytknout. K tomu všemu je třeba přičíst, že takto pěkné modely se objevovaly na trhu v době, kdy se průměrný model např. od Ixa prodával za nějakých 800 kč. Cena okolo 400 kč za Abrex byla tedy neuvěřitelně výhodná, navíc za model domácí Škodovky.
Ve své době byl Abrex opravdu výborný a je obrovská škoda, že se nedokázal vyrovnat s příchodem laciných výrobců jako je DA. Mimochodem - subjektivně hodnoceno, ta jejich 1000 je v porovnání s Abrexovou mnohonásobně horší kvality a nechápu proč byla již v pondělí odpoledne ve většině trafik okolo mého bydliště vyprodána. Dokonce jsem se setkal s několika případy kdy trafikantka rovnou přiznala, že jeden pán má zamluvené všechny kusy, které dostali.
Shodou okolností jsem minulý týden dostal od kamaráda 1000MB od Abrexu a můžu říci, že je velice povedená. Z minulosti už dvě vlastním, ale jsou zahrabány ve skříni, takže jsem si tímto oživil původní kvalitu Abrexu. Bezvadný lak, žádná viditelná vada ve zpracování, dokonce i na poklicích kol je viditelný a rozeznatelný škodovácký šíp v jejich středu. Suma sumárum velice pěkný model, kterému nemám co vytknout. K tomu všemu je třeba přičíst, že takto pěkné modely se objevovaly na trhu v době, kdy se průměrný model např. od Ixa prodával za nějakých 800 kč. Cena okolo 400 kč za Abrex byla tedy neuvěřitelně výhodná, navíc za model domácí Škodovky.
Ve své době byl Abrex opravdu výborný a je obrovská škoda, že se nedokázal vyrovnat s příchodem laciných výrobců jako je DA. Mimochodem - subjektivně hodnoceno, ta jejich 1000 je v porovnání s Abrexovou mnohonásobně horší kvality a nechápu proč byla již v pondělí odpoledne ve většině trafik okolo mého bydliště vyprodána. Dokonce jsem se setkal s několika případy kdy trafikantka rovnou přiznala, že jeden pán má zamluvené všechny kusy, které dostali.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Tak mi teď dorazila z Polska Škoda 120LS místo 105-tky. Známý mi tam zamluvil Škodovky v jedné trafice a buďto je zmatený trafikant nebo má DeA v Polsku bordel v distribuci. STW-čko nepřišlo vůbec a teď dorazila 120-tka místo 105-tky.
-
Já všechny polské Škodovky objednávám na Aukru od poláka. Jak jsem psal v předchozím příspěvku, žádné riziko a maximální spokojenost. Vyšší cena je bohužel realita s níž se nedá nic dělat.
-
To nebude chybou distribúcie DeA v Poľsku, Škoda 105 ti nemohla ešte prísť, keďže až budúcu stredu sa dostane do predaja.samuel píše:Tak mi teď dorazila z Polska Škoda 120LS místo 105-tky. Známý mi tam zamluvil Škodovky v jedné trafice a buďto je zmatený trafikant nebo má DeA v Polsku bordel v distribuci. STW-čko nepřišlo vůbec a teď dorazila 120-tka místo 105-tky.
Neviem ako inde, ale v Brne sa dobre zaprášilo po embéčkach. Som deň po vydaní prešiel 5 trafík a nikde ju už nemali. Pritom už dávnejšie vyšla v poľských kultovách.
Inak na Slovensku už asi končia alebo minimálne dosť preskakujú. Asi tak pred dvoma týždňami som videl že mali číslo 108 s Fiatom 131P a v pondelok v jednej trafike mali naraz špeciálne číslo s Tatraplánom, číslo 110 s Ifou F8 cabrio a najnovšie (ktoré majú aj ostatné trafiky) je č. 123 s Oplom Rekord C.
Inak na Slovensku už asi končia alebo minimálne dosť preskakujú. Asi tak pred dvoma týždňami som videl že mali číslo 108 s Fiatom 131P a v pondelok v jednej trafike mali naraz špeciálne číslo s Tatraplánom, číslo 110 s Ifou F8 cabrio a najnovšie (ktoré majú aj ostatné trafiky) je č. 123 s Oplom Rekord C.
-
já doufal, že bude Robur, kámoš mi má pár modelů na SK koupit
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
Fotky 105-ky z francúzskeho fóra. Ja som celkom spokojný...
-
Na běžnou kvalitu DA to je podle mě nadstandartně zpracovaný model na němž mě nejvíc potěšila dobová podobizna zpětného zrcátka a naopak nejvíce zklamala jednobarevnost kol. Jsem rád, že se rozšiřuje typové portfolio Škodovek i když zatím mimo naše území.
-
Tak toto sú už trochu lepšie fotky ako tie prvé čo sa objavili na nete. Vypadá to tak, že na prednej kapote je to len nejaká nečistota, už som sa zľakol, že tam chceli dať nejaký znak, ale našťastie asi nie.
Puklice na kolesách je najmenej, to sa zafarbí na čierno, mňa skôr mrzia zadné svetlá. Na Avii furgon boli perfektné, tie by tam úplne pasovali.
Puklice na kolesách je najmenej, to sa zafarbí na čierno, mňa skôr mrzia zadné svetlá. Na Avii furgon boli perfektné, tie by tam úplne pasovali.
Tibor, boli by tam super, ale sú väčšie a tak sa tam nevojdú - ktosi to skúšal dať na model 120l, ktorý chcel upraviť, škoda.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek