Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Najednou se s T87 roztrhl pytel. Škoda, že alespoň neudělali verzi se zapuštěnými světly (Diplomat), takhle jsou dva stejné modely. Je to jako s Abrexem a IXO/kultovkama, ti taky dělají stejné verze jako co se už vyrábí. Na modelu se mi nelíbí rámy bočních oken, okna to dost zmenšuje, Matrix to má lépe. Barevně se asi inspirovali tady (ikdyž to je právě ta pozdější verze):
http://www.ecorra.com/galerie/preview.php?id_gal=106
http://www.ecorra.com/galerie/preview.php?id_gal=106
-
Taky nechápu proč se na trh dostávají dva identické typy stejného auta. Vzhledem k tomu, že se jedná o dvě různé firmy, stejně museli vyvíjet formy od prvopočátku. Proto mohli vyvinout až tu pozdější verzi a přijít tak na trh s úplně novým modelem. Matrix je svým provedením určitě někde jinde, což se však zohledňuje i na ceně.
Celkově si však myslím, že je to pěkný model a vzhledem k celkově málo rozšířeným Tatrám, určitě stojí za pozornost. Od Bose mám již 97 a jsem s ní velmi spokojen, dokonce bych troufnul tvrdit, že je to moje nejmilejší Tatrovka.
Celkově si však myslím, že je to pěkný model a vzhledem k celkově málo rozšířeným Tatrám, určitě stojí za pozornost. Od Bose mám již 97 a jsem s ní velmi spokojen, dokonce bych troufnul tvrdit, že je to moje nejmilejší Tatrovka.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Souhlasím s Vámi. Trošku mě mrzí, že neudělali "novější" verzi, když už Tatru dělali. Přeci jen ta kupní síla po těchto vozech není ve Světě tak velká a tak je překvapivé, že udělají identický model. Barva je jistě atraktivní, ale trošku na špatném modelu, jak píše FKS.
Rámy oken jsou opravdu moc "řvoucí", jinak je to ale velmi povedený model. Ostatně od Bose to byla vždy zatím sázka na jistotu. Myslím, že ty modely ale budou v podstatě vzájemně velmi konkurenceschopné, až na cenu Matrixxu. Je každopádně dobře, že si výrobci všimli Tater a za 87 jsem velmi rád. Ještě stále musím doplnit sbírku o Tatraplán od Nea, ale děsně mě na něm rozčilují ty trapný zrcátka alá Japonsko.
Rámy oken jsou opravdu moc "řvoucí", jinak je to ale velmi povedený model. Ostatně od Bose to byla vždy zatím sázka na jistotu. Myslím, že ty modely ale budou v podstatě vzájemně velmi konkurenceschopné, až na cenu Matrixxu. Je každopádně dobře, že si výrobci všimli Tater a za 87 jsem velmi rád. Ještě stále musím doplnit sbírku o Tatraplán od Nea, ale děsně mě na něm rozčilují ty trapný zrcátka alá Japonsko.
Kdo ví jak to s těmi formami a nebo alespoň daty je. Že vždy se rostrhne pytel u různých vyrobcu. A u druhé verze 87 by jsme se mohli dočkat v Kultovkach. Vždyť je to povalečny model a první vůz našich soudruhu. (Kteři narozdil od těch dnešnich, reprezentovali domaci výrobek)
-
Nevím jak co s čím je a souvisí, ale určitě nemůže někdo tvrdit, že model Bose je v podstatě "jednodušší" a jiná barevná varianta téhož modelu od Matrixe. Samotný model jsem ještě v rukách neměl, ale od pohledu je zřejmé, že se jedná o model vycházející z jiných forem. Je sice trochu prapodivné, že se dlouho nic neděje a pak se do roka objeví dvě až tři různé verze téhož vozu, ale spíš bych za tím viděl kšefty s autorskýma právama na ten či onen model, protože obchodní prozíravost to určitě není.
Já s Tatraplánem od Nea sice původně váhal, ale nakonec si on našel mě tím, že jsem jej dostal jako dárek. Mě ta zpětná zrcátka nepřipadají tak dramatická jak se často líčí. Na modelu nijak výrazně nevynikají, jsou poměrně útlá a subtilní. Navíc mám výhodu, že nemám problém smířit se s dobovou individuální úpravou daného modelu. Ten model sám o sobě není tak špatný i když určitě souhlasím, že se tam dílčí problémy dají najít. Jsem bohužel potrefený Tatrou, takže každý nový model je pro mě jakousi nepsanou povinností a mám špatné svědomí, když si ho nepořídím. Tatra je neprávem opomíjená automobilka a vůbec nechápu proč i v celoevropském měřítku není brána v podtaz.
Osobně si myslím, že za tím stojí závist západu. Jak mohlo něco tak futuristicky krásného a netradičního vycházet z východu? Pravidelně sleduji i různé TV pořady kde se věnují renovacím klasických aut jako jsou Obchodníci s autami na Discovery nebo Pomozte autům na National Geographic a nikdy se tam žádné auto z ČS neobjevilo. Paradoxem je, že třeba taková polská Sirena se tam dostala.
Tatra má v sobě zvláštní charisma, které se nedá definovat. Ostatně 603 od Ixa Classic jsem vděčný za to, že mě po dlouhé době přivedla na opětovnou sběratelskou vášeň, která setrvává do dneška.
Já s Tatraplánem od Nea sice původně váhal, ale nakonec si on našel mě tím, že jsem jej dostal jako dárek. Mě ta zpětná zrcátka nepřipadají tak dramatická jak se často líčí. Na modelu nijak výrazně nevynikají, jsou poměrně útlá a subtilní. Navíc mám výhodu, že nemám problém smířit se s dobovou individuální úpravou daného modelu. Ten model sám o sobě není tak špatný i když určitě souhlasím, že se tam dílčí problémy dají najít. Jsem bohužel potrefený Tatrou, takže každý nový model je pro mě jakousi nepsanou povinností a mám špatné svědomí, když si ho nepořídím. Tatra je neprávem opomíjená automobilka a vůbec nechápu proč i v celoevropském měřítku není brána v podtaz.
Osobně si myslím, že za tím stojí závist západu. Jak mohlo něco tak futuristicky krásného a netradičního vycházet z východu? Pravidelně sleduji i různé TV pořady kde se věnují renovacím klasických aut jako jsou Obchodníci s autami na Discovery nebo Pomozte autům na National Geographic a nikdy se tam žádné auto z ČS neobjevilo. Paradoxem je, že třeba taková polská Sirena se tam dostala.
Tatra má v sobě zvláštní charisma, které se nedá definovat. Ostatně 603 od Ixa Classic jsem vděčný za to, že mě po dlouhé době přivedla na opětovnou sběratelskou vášeň, která setrvává do dneška.
sběratel: pod Tvůj názor ohledně Tater bych se mohl podepsat. Byť mi doma v garáži Tatra nestojí, je to srdcová záležitost, na kterou jsem jako Čech opravdu hrdý. Není Tatra, která by nebyla v něčem unikátní, jedinečná. A je jedno, jestli se bavíme o nákladních, nebo osobních. Proto jsem nesmírně šťastný, že se vrátila do českých rukou a zatím to vypadá, že to byl velmi dobrý krok. Samozřejmě, že dnes už to není podnik jako kdysi, chrlící 14 tisíc Tater, ale je vůbec úspěch, že přežila do dnešních dnů.
Co se týká Nea, asi jsem zaváhal. Všude jich měli dost a najednou koukám, že nikde nejsou.
A k té T87, samozřejmě, že jde o dvě odlišné formy, to je vidět hned na první pohled.
Co se týká Nea, asi jsem zaváhal. Všude jich měli dost a najednou koukám, že nikde nejsou.
A k té T87, samozřejmě, že jde o dvě odlišné formy, to je vidět hned na první pohled.
-
U Nea bude čoskoro znova k dispozícii T600, tentokrát v čiernej farbe.
Tak to som rád, že som nevzal tú prvú a počkal si na inú farbu, lebo presne čiernu som chcel . Tibor, nevieš +- termín kedy by mohla byť?
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
-
Bohužiaľ, zatiaľ len "NEUHEIT" bez konkrétneho termínu. Ale u Nea to nezvykne byť až tak dlho od zverejnenia u dodávateľa, počítam v priebehu leta.
Naopak nepoteším priaznivcov nákladných tatier. S tovarom mi predvčerom došiel leták na Premium Classixxs Júl-September 2015 a nieje v ňom žiadna nová tatrovka
Naopak nepoteším priaznivcov nákladných tatier. S tovarom mi predvčerom došiel leták na Premium Classixxs Júl-September 2015 a nieje v ňom žiadna nová tatrovka
-
Tak to je super zpráva, protože černý Tatraplán jsem si hodně přál. Škoda jen za ta červená kola a zpětná zrcátka, uvítal bych víc u černé barvy tovární provedení. Ještě kdyby byla vyrobena i plnohodnotná černá 613 a byla by celá základní flotila černých Tater kompletní.