Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Rusko, policajne autá
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Tak na Aukru je už Š105 "Užovka". Na fotkách vypadá moc hezky a je myslím povedená stejně,jako je R-ko. Jen zpracování odpovídá kolekci kultovek, takže je trochu ošizené. Už na první pohled je jasné, že plastové kryty na kolách se musí nabarvit na černo, na modelu je disk kola celý i s krytem v "hliníku"...Akorát ta cena na Aukru je poněkud překupnická a spolu s poštovným je za více jak 500,- Kč. Ukončit sérii u nás stejně jako maďarskou, kterou ta naše kopíruje a nevydat Škodovky, které už vyšly a ještě vyjdou jinde (Felicia), když u nás vydali tento týden Embéčko tisícovku by bylo od De Agostini pěkně uhozený rozhodnutí...Kdož ale ví jak to dopadne....
Za mě model 1201STW a 105 užovka = zklamání. 1201 je tvarově podivný paskvil a 105ky mi vadí netrefená přední maska a volený modelový rok 1979(plastové kliky dveří, zadní spoiler a kola s černými plastovými krytkami). Nemůžu se ubránit dojmu, že když se IXO pouští do modelů, ke kterým nemá konkurenční předlohu, tak se moc tvarově netrefuje...
Pokud je to model z roku 79 tak ten už spojler i plastové kliky měl.Jenom tty první 76-78 ne.O těch plastových krytech na matice kol se můžeme dohadovat.Prostě se tam jednoho dne objevili.
Model 105 je z roku 1980, takže jediná chyba jsou překryty klik, které ještě měla bez plastu http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... 2011_2.jpg
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz
pardon,nepřesně jsem se vyjádřil,na modelu mají fakticky vše dobře(krom tvarově netrefené přední masky),jen bych osobně jako předlohu volil ranější rok s kovovými klikami,chromovanými poklicemi a bez spoileru,ale to je můj subjektivní názor
Na Š 105/120 se kliky, spoiler a krytky kol z platu montovaly v roce 1978 od srpna, kdy nabíhal modelový rok 79. Kola byly na tomto modelu ještě 14" a až modelový rok 80 dostal kola 13". Kryty kol jsou rozdílné pro 14" a 13" i když na první pohled vypadají stejně.
http://forum.skodahome.cz/topic/119337- ... 1koda-136/
http://forum.skodahome.cz/topic/119337- ... 1koda-136/
Zatím nemám z kultovek jedinou Škodovku, neboť pokud je mám od Abrexu, nepotřebuji mít ošizenější dvojče, ale užovku si asi určitě pořídím a teď je otázka, počkat a doufat, že vyjde v ČR a nebo vzít Polskou. Jinak ale souhlasím, že bych také raději uvítal první ročníky užovek bez "spojleru". No jen doufám, že jí jednou udělá IXO IST v plné polní, ale vzhledem k jejich dodržování termínů modelů z katalogu o tom pochybuji.
-
Já si myslím, že problém distribuce DA Škodovek u nás souvisí nějakým způsobem s autorskýma právama. Doposud nikdo nikdy prokazatelně a nevyvratitelně neuvedl důkazy o tom, že Abrex vlastní část těchto práv a blokuje tak tím distribuci modelů u nás. Je však stejně tak možné, že samotná Škoda Auto si nechává autorská práva pro Československo v záloze a čeká na nějakou atraktivní finanční nabídku. Těžko říct a nerad spekuluji, jen je velký paradox, že se všude kromě nás objevují v distribuční síti nové modely "našich" aut.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
-
o té výlučnosti licence pro Abrex pochybuju, když Fabii 3 dělá někdo jinej
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18