Áno, je za 8.99€elixir píše:Chcem sa spytat je uz v SR v predaji specialne cislo s Tatrou 600? Dik.
Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
-
Musím se taky přidat ke všem, kteří chválí kultovní erko. Je opravdu vynikající. Zkoumal jsem ho pohledem několik minut s otevřenou pusou a nemohl na něm najít zjevnou chybu. Samozřejmě, drobné nedostatky typické pro zpracování DA do toho nepočítám, protože to plně odpovídá ceně. Jediná věc, kterou bych vytkl, je i na běžné poměry DA, horší lak.
Každopádně tento model doporučuji všem, kteří mají radi kvalitně vyrobený model vůči své skutečné předloze. Kdybych měl modelářské nadání, tak si ho vylepším o komponenty z Nea a Abrexu a dopracuji se tak ke špičkovému modelu. Jsem zvědav, zda se objeví i v naši kolekci, protože ta Škodovácká autorizace jíž je model opatřen, nevěstí nic dobrého pro naše luhy a háje. Někde se psalo, že si výrobci kupují od Škodovky licenci na každý model jednotlivě. Je-li tomu tak skutečně, je jen otázkou na jak dlouho byla tato licence prodána Abrexu.
1201 mě nepřijde zas tak nepovedená jak se tu píše. Pravda, nejsem její dobový pamětník a tudíž nemám zažité skutečné proporce v oku. Myslím však, že jako model to nebude tak strašné i když barva laku mě na tom přijde úplně ze všeho nejhorší.
Každopádně tento model doporučuji všem, kteří mají radi kvalitně vyrobený model vůči své skutečné předloze. Kdybych měl modelářské nadání, tak si ho vylepším o komponenty z Nea a Abrexu a dopracuji se tak ke špičkovému modelu. Jsem zvědav, zda se objeví i v naši kolekci, protože ta Škodovácká autorizace jíž je model opatřen, nevěstí nic dobrého pro naše luhy a háje. Někde se psalo, že si výrobci kupují od Škodovky licenci na každý model jednotlivě. Je-li tomu tak skutečně, je jen otázkou na jak dlouho byla tato licence prodána Abrexu.
1201 mě nepřijde zas tak nepovedená jak se tu píše. Pravda, nejsem její dobový pamětník a tudíž nemám zažité skutečné proporce v oku. Myslím však, že jako model to nebude tak strašné i když barva laku mě na tom přijde úplně ze všeho nejhorší.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Buďme rádi, že 1201 je. A pokud se někomu nelíbí, nekupuje ji. Bohužel nikdo jiný tento vůz, jako model, pokud vím nevyrábí. Nic víc o tom psát nejde.
....ale už ji někdo máte ve vitríně? Nebo je brzo.
neumím sem vložit fotky
Dělá. Už dlouho Knop. Proporčně je model lepší ale....Cenově je ale úplně někde jinde, ale zpracování není bůhvíco. Největší průšvih jsou části, které jsou "chromované" ,které mají modely Knop natřené sice stříbrným odstínem, ale výsledek je tak maximálně odstín leštěného hliníku.Takže tyto modely koupí vzhledem k ceně a diskutabilním zpracování málokdo a model oželí, nebo koupí levnější, byť v něčem méně povedené, či méně přesné.Bambola píše:Buďme rádi, že 1201 je. A pokud se někomu nelíbí, nekupuje ji. Bohužel nikdo jiný tento vůz, jako model, pokud vím nevyrábí. Nic víc o tom psát nejde.
Naposledy upravil(a) ja1 dne 20 dub 2015, 06:32, celkem upraveno 1 x.
-
Tiež sa už veľmi na 1201tku teším. Z jednej urobím sedan a z druhej pick-up, a jednú nechám tak.
-
Tak dnes už dorazili 3 kusy 1201tky aj ku mne. Ja som spokojný.Je pravda, že toto prevedenie STW by malo byť trochu kratšie ale to podľa mňa vôbec nevadí. Čo som pozeral,tak model je dlhý 105mm. Tomu zodpovedá skutočná dlžka okolo 4500mm a taká je dlhá Š1200/1201 Sedan. STW a dodávka je kratšia o 150mm. Tiež som sa divil,že Sedan je dlhší. Takže tento model 1201tky by mal byť v prepočte kratší asi o 4mm. Potom bola ešte verzia sanitky a tá bola ešte od sedanu dlhšia.
Takže ked budem s tohoto modelu robiť Sedan, tak dlžka bude presne sedieť.
Ale ako som písal, mne sa tá 1201tka veľmi páči, a som veľmi rád, že je. Skutočnú 1201tku STW som videl akurát v múzeu v Mladej Boleslavi,a nemám tú skutočnú siluetu toho auta tak v očiach, aku u iných škodoviek,ktoré poznám,takže mi vôbec nevadí,že je trochu dlhšia.
Takže ked budem s tohoto modelu robiť Sedan, tak dlžka bude presne sedieť.
Ale ako som písal, mne sa tá 1201tka veľmi páči, a som veľmi rád, že je. Skutočnú 1201tku STW som videl akurát v múzeu v Mladej Boleslavi,a nemám tú skutočnú siluetu toho auta tak v očiach, aku u iných škodoviek,ktoré poznám,takže mi vôbec nevadí,že je trochu dlhšia.
A kdes ty modely koupil? Zatím je nemohu najít.
-
U nás cez jedného pána,ktorý má obchod na modely áut.