Co se tvarově nepovedlo

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
sva57
Kontaktovat uživatele:

Co se tvarově nepovedlo

Příspěvek od sva57 »

Na úvod :
již dříve jsem chtěl zavést toto vlákno do fóra. Pak jsem to nějak tak odložil. No a v podstatě teď mě k tomu přiměla renomovaná firma CMC. Tak jsem si řekl, že by nebylo špatné mít tady ty tvarové kreace(někdy bych řekl spíš karikatury) výrobců modelů pěkně pohromadě.
Jen upozorňuji, že v tomto vláknu bych rád řešil pouze tvarové „disharmonie“ modelů. Prostě jak se model povedl, nebo spíš nepovedl jako celek v porovnání s předlohou 1:1.

A když už jsem to načal, tak začnu poslední dobou velmi probíraným modelem od CMC-Aston Martin DB4 GT Zagato. Tento model se tvarově vůbec nepovedl-je to na rozdíl od elegantní nádherné ladné předlohy takový nafouklý off road s vysokou světlostí a robustníma pneumatikama.
Možná si někdo vzpomene,že tento model před nějakými 9 lety udělal Yatming. Byl to takový ten laciný model za pár stováků, kde stačilo dát do něho igráčka a poslat s tím dítě na písek.
Ale model za cca 8-9 tis od renomované firmy takhle tvarově ujetý, to je už silné kafe i pro velmi otrlého sběratele.
Pro porovnání :
Reálné vozidlo
ObrázekObrázek
Fikce CMC
ObrázekObrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Co se tvarově nepovedlo

Příspěvek od sva57 »

A máme tady další kousek do sbírky :
Maserati A6G 2000 Zagato 1956 od BoS Models.
Na tento model jsem čekal hodně dlouhou dobu,než ho někdo vyrobí. Je sice pravda, že v první polovině minulého desetiletí se tohoto úkolu zhostilo Ricko, ale výsledek byl více než žalostný(tak na úrovni toho Yatmingu DB4 Zagato).
Tak jsem byl natěšenej, když jsem zjistil, že to bude vyrábět firma BoS, jelikož její předešlé modely byly celkem dobře tvarově zpracovány.
No ale bohužel, opak je pravdou. Co nám firma BoS vytvořila z tohoto nádherného skvostu je opravdu do nebe volající.
Skutečné vozidlo
Obrázek

Model BoS
Obrázek

Tady u toho modelu je ale pravda,že kdyby aspoň trefili ty kola,tak by to už nevypadalo tak otřesně.

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

sva57 píše:
...A když už jsem to načal, tak začnu poslední dobou velmi probíraným modelem od CMC-Aston Martin DB4 GT Zagato...
já z tohoto modelu mám stejný dojem, krom těch naprosto rozdílných pneu a vlastně celých kol se mi zdá, že nesedí ani poměr výšky bočních oken a výšky dveří, zkrátka, že model CMC má nižší kabinu vzhledem ke zbytku auta - v jeho podání je kabina taková připlácnutá:
Obrázek
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) deesse23 dne 14 úno 2015, 12:57, celkem upraveno 1 x.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Máš pravdu, tem poměr opravdu nesedí. ;)

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Dobré téma Svato, snad tu bude co nejméně rally aut :)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Díky Libe,
tu hrůzostrašnou Asconu od Sunstaru jsem sem už raději ani nedával. :)

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

super vlákno Sváťo, toto tu asi fakt už chýbalo :)...aspoň sa mám kde "pochváliť" mojim HWE Ferrari 355 :D
modrý Mondial, pekný Mondial :)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Díky Stevko, jen se "pochval" :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak třeba u Countache LP400 od AA mě to hodně mrzí, ten mi ve sbírce moc chybí :

Obrázek

Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Stevko86 píše:super vlákno Sváťo, toto tu asi fakt už chýbalo :)...aspoň sa mám kde "pochváliť" mojim HWE Ferrari 355 :D
Od HWE Ferrari tady můžeme dát skoro celou jejich produkci, co se týče pokusů o ztvárnění starších vozů Ferrari.
- 166 MM
- 250GT Berlinetta Lusso
- 250 LM
- 360 Modena / Spider
- 512 S
Jsou to všechno paskvily, možná jsem na něco zapomněl...
Ale konkrétně 355 není ani od Kyosha o mnoho lepší.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“