Poslední přírůstky
Re: Poslední přírůstky
No, téma poslení přírůstky se zvrhlo v téma v T41 Royale v jakémkoli měřítku.
Z toho Ria jsem trochu vystřízlivěl: díval jsem se na všechny modely a na všech nesedí 2 věci? Předek - klaksony a jakási další světla dole - na fotkách skutečných aut a modelech jiných výrobců nejsou. I zadní nátazníky neodpovídají. Takže všechny Ria asi ne. I když model na posledním podvozku mě láká (Berline de Voyage) i přes výše uvedené nedostatky.
Jinak trochu obecněji: že existují kovové modely aut jsem se dozvěděl cca pře 2 lety. Samozřejmě (i pod vlivem diskuzí) jsem se nadchnul pro 1:18. Nicméně mě zarazily 2 problémy - místa o ceny. V paneláku 1+3 prostě místo na stovky (ale ani desíky) modelů není (zvlášť když vám žena zakáže velkou vitrínu v obýváku). A ceny - samozřejmě se snažím tajit skutečné ceny co to jde - nicméně na cenu low endu 1:18 je špičková 1:43.
No, byla tu zmínka o milionářích, není zas tak velký problém být milionářem (samozřejmě přeháním), ale je problém mít možnost ten milión za autíčka utratit. Příklad: za koupi Bauera bych asi měnil občanku kvůli změně rodinného stavu (pokud by se manželka o skutečné cene dozvěděla). Když ty samé peníze dám za 10-15 modelů 1:43, je to (téměř) v poho...
Jinak jako každý začínající "sběratel" jsem měl dilema, co vlastně sbírat. Četl jsem spoustu článků a diskuzí, jak si vybrat. Já asi nejsem správný sběratel - koupím si to, co se mi líbí. Jedno, jestli 1:18 nebo 1:43, Jedno, jestli je to veterán, F1, CanAm, LeMans, nebo Škodovka.
Nicméně T41 Royale je výjimka. Chci je všechny.
Z toho Ria jsem trochu vystřízlivěl: díval jsem se na všechny modely a na všech nesedí 2 věci? Předek - klaksony a jakási další světla dole - na fotkách skutečných aut a modelech jiných výrobců nejsou. I zadní nátazníky neodpovídají. Takže všechny Ria asi ne. I když model na posledním podvozku mě láká (Berline de Voyage) i přes výše uvedené nedostatky.
Jinak trochu obecněji: že existují kovové modely aut jsem se dozvěděl cca pře 2 lety. Samozřejmě (i pod vlivem diskuzí) jsem se nadchnul pro 1:18. Nicméně mě zarazily 2 problémy - místa o ceny. V paneláku 1+3 prostě místo na stovky (ale ani desíky) modelů není (zvlášť když vám žena zakáže velkou vitrínu v obýváku). A ceny - samozřejmě se snažím tajit skutečné ceny co to jde - nicméně na cenu low endu 1:18 je špičková 1:43.
No, byla tu zmínka o milionářích, není zas tak velký problém být milionářem (samozřejmě přeháním), ale je problém mít možnost ten milión za autíčka utratit. Příklad: za koupi Bauera bych asi měnil občanku kvůli změně rodinného stavu (pokud by se manželka o skutečné cene dozvěděla). Když ty samé peníze dám za 10-15 modelů 1:43, je to (téměř) v poho...
Jinak jako každý začínající "sběratel" jsem měl dilema, co vlastně sbírat. Četl jsem spoustu článků a diskuzí, jak si vybrat. Já asi nejsem správný sběratel - koupím si to, co se mi líbí. Jedno, jestli 1:18 nebo 1:43, Jedno, jestli je to veterán, F1, CanAm, LeMans, nebo Škodovka.
Nicméně T41 Royale je výjimka. Chci je všechny.
Tak smekám, Altaya je fakt dobrá.rudamik2903 píše: Tak jsem to přeměřil a rozměry odpovídají. Weymann je dle skutečnosti delší a oba rozměry sedí i měřítkově zmenšení 1/43. Měřil jsem sice klasickým pravítkem, jelikož nemám šupleru, ale s tolerancí 0,5 mm to sedí.

Obě novinky Welly:

http://web.telecom.cz/bart/Citroen/Citroen80.html
http://web.telecom.cz/bart/Citroen/Citroen81.html
Už se těším na jich Citroën 2CV a novou verzi C1 (oboje 1/24)

http://web.telecom.cz/bart/Citroen/Citroen80.html
http://web.telecom.cz/bart/Citroen/Citroen81.html
Už se těším na jich Citroën 2CV a novou verzi C1 (oboje 1/24)
Sbírka modelů Citroën
-
Moc hezké "Citrónky"
....a po "Bugatkové" diskusi návrat k měřítku 1/24

-
WAW , Duesenberg a Franklin , toť kombinace
NÁDHERA

Tyhle detailní 1/24 jsou super, amíci vědí jak má vypadat model...
Sbírka modelů Citroën
-
Díky za pochvalu. Na čtyřiadvacetiny jsem se vrhnul teprve nedávno a jsem opravdu nadšený. Samozřejmě, že svou sbírku veteránů v 1/43 mám také rád a v žádném případě bych na ni nedal dopustit, ale v 1/24 si vychutnávám tu sílu detailu na kterou jste vy, co sbíráte osmnáctky, zvyklí. Zvláště u mých oblíbených veteránů je to celkem znát. Už se těším na Maybacha, který je pomalu na cestě a v závěsu za ním by potom mohl dorazit další Duesenberg (foto v sekci "co chystáte").
Krása
Co převažuje? Kov nebo plast?