Novinky a oznamy modelů vojenské techniky 1/72
Novinky a oznamy modelů vojenské techniky 1/72
Dámo a pánové,
pokud dovolíte, vmísím se mezi Vaše převážně civilní vozidla se svojím zájmem, tedy s modely vojenské techniky v měřítku 1:72.
Není to moje sbírka, jen novinky mezi modely vojenské techniky v měřítku 1/72. Zde jen pár obrázků na úvod, než se tu rozkoukám.
Hotové modely od firmy 5M Hobby, měřítko 1:72.
< Flakpanzer Bren Carrier (e) mit 2cm Flak 38
> Flakpanzer Panther Ausf.D mit 2cm Flakvierling 38
< T-34 mit D-11 Haubitzenturm
> Vk 1602, 2C leichter Aufklärungspanzer
Zdroj : 5M Hobby, panzernet.
pokud dovolíte, vmísím se mezi Vaše převážně civilní vozidla se svojím zájmem, tedy s modely vojenské techniky v měřítku 1:72.
Není to moje sbírka, jen novinky mezi modely vojenské techniky v měřítku 1/72. Zde jen pár obrázků na úvod, než se tu rozkoukám.
Hotové modely od firmy 5M Hobby, měřítko 1:72.
< Flakpanzer Bren Carrier (e) mit 2cm Flak 38
> Flakpanzer Panther Ausf.D mit 2cm Flakvierling 38
< T-34 mit D-11 Haubitzenturm
> Vk 1602, 2C leichter Aufklärungspanzer
Zdroj : 5M Hobby, panzernet.
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 28 dub 2022, 11:36, celkem upraveno 5 x.
Modely obrněné techniky v měřítku 1:72
Re: Modely vojenské techniky 1/72
Ve skutečnosti jde o resingové modely, tak je možné, že některé stroje vůbec neexistovaly, možná pouze v prototypu či maketě (nebo pouze na papíře, například výše uvedený VK 1602).
Zde přihazuji pár modelů od stejné firmy (5M Hobby) v měřítku 1:72 :
< Tank E-75
> Flakpanzer Panther Ausf D mit 3,7cm Flakzwilling 341
< Sd.Kfz 251/17 Ausf. C mit 2cm Flak38
> Tank VK 4502(P)
Zdroj : 5M Hobby, panzernet
Zde přihazuji pár modelů od stejné firmy (5M Hobby) v měřítku 1:72 :
< Tank E-75
> Flakpanzer Panther Ausf D mit 3,7cm Flakzwilling 341
< Sd.Kfz 251/17 Ausf. C mit 2cm Flak38
> Tank VK 4502(P)
Zdroj : 5M Hobby, panzernet
pekné ...možno hlupa otázka, ale World of Tanks nehráš? tam sa toho človek o tankoch dosť dozvie + veľa prototypov tam je
modrý Mondial, pekný Mondial
ahoj,
je to moc pěkné, za sebe Německá technika 2sv války je u mě top a líbí se mi.
Bohužel krom par časopisových edicí jsem nic lepšího v ruce nedržel a rozšiřovat už to nepřipadá v úvahu.
Ať se daří a jak něco bude rád se kouknu... Tiger best...
Bohužel krom par časopisových edicí jsem nic lepšího v ruce nedržel a rozšiřovat už to nepřipadá v úvahu.
Sbírka modelů Citroën
Hloupá otázka, nikoli. Když se hra u nás objevila, velmi rád bych si zahrál, ale moje tehdejší vybavení to nedovolovalo. Nyní už mám lepší, ale není odvaha se do toho jaksi zapojit, ale snad se přemluvím a zkusím to.Stevko86 píše:pekné ...možno hlupa otázka, ale World of Tanks nehráš? tam sa toho človek o tankoch dosť dozvie + veľa prototypov tam je
Techniky je tam samozřejmě dost, ale myslím, že je trochu ovlivněná hrou. Mě totiž mimo modely zajímá také ta skutečná technika.
Já v roce 2007 s časopiseckou edicí začínal, později jsem zjistil, že existují i kvalitnější modely a tak pomalu je ve své sbírce vyměňuji.BaRT píše:ahoj,
Také jsem zjistil, že hodně lidí sbírá pouze německou techniku, tak jsem udělal opak a "profláklou" německou (také italskou a japonskou) techniku jsem na pár vyjímek ze sbírky vyloučil.
Pokud mohu, založím ještě jedno vlákno o těchto časopiseckých edicích a jim podobných, potulujících se už několik let Evropou. V tomto vláknu bych se držel kvalitnějších modelů. Neuvedu však ihned novinky, ale nabídnu náhled na tuto modelovou skupinu.
Super, taky moje oblíbené téma:)
Taky jsem jednu dobu kupoval ty časopisové kousky, ale kvalita je tam úměrná cene, dnes mám jen pár kousků, převážně Easy model, kupuji co se mi líbí, jen tak pro radost:)
Jen tak dále!
Taky jsem jednu dobu kupoval ty časopisové kousky, ale kvalita je tam úměrná cene, dnes mám jen pár kousků, převážně Easy model, kupuji co se mi líbí, jen tak pro radost:)
Jen tak dále!
Od Easy Model mám také pár kousků, například toho vlevo. Na modelech od Easy moc kovu není, ale jsou zajímavé svojí cenou a propracováním.Georgi píše:Super, taky moje oblíbené téma:).... převážně Easy model, kupuji co se mi líbí, jen tak pro radost:) Jen tak dále!
I zde, s dovolením, hrábnu trochu do minulosti a předložím kovové modely obrněné techniky různých firem.
Firma Hobby Master 1/72 (2008)
sovětský tank KV-II (1941) britský tank Centurion Mk.5 (1961) Americké tanky M24 Chaffee M46 Patton (Korea 1951)
Zdroje : HobbyMaster, palba, panzernet.
sovětský tank KV-II (1941) britský tank Centurion Mk.5 (1961) Americké tanky M24 Chaffee M46 Patton (Korea 1951)
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 17 dub 2022, 21:34, celkem upraveno 1 x.
A27L 95mm Howitzer, British Centaur C.S. Mk. IV Cruiser Tank Mk. VIII.
M24 ChaffeeTank, 6th Division, JSDF.
A27L 95mm Howitzer, British Centaur C.S. Mk. IV Cruiser Tank Mk. VIII.
M24 ChaffeeTank, 6th Division, JSDF.
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 17 dub 2022, 21:45, celkem upraveno 1 x.
Jsou to hotové modely, nebo stavíš stavebnice? Občas na hotové modely narazím na e-shopech, líbí se mi, ale zatím není prostor pro rozšiřování sbírky o další téma.Tony M. píše:Ve skutečnosti jde o resinové modely