Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Ďalšia zmena farebného prevedenia oproti polskej sérií.
V Maďarsku sa objavil Fiat 125P MR75 namiesto hnedej v červenej farbe, tak ju môžeme očakávať tiež v červenej.
Model hodnotím iba na trojku, predné smerovky sú už širšie z novšieho prevedenia, teda nezodpovedajú ročníku 1975.
Kolesá sa až príliš lesknú, škoda že Ixo odmieta tieto modely vyrobiť hoci aj bez puklíc na plecháčoch, čím by sa síce vytvoril dojem síce ojazdeného, ale reálnejšieho auta. Zadné svetlá sú celé červené bez oranžovej hornej časti.
Svetlá ani predná maska sa s oranžovým kombíkom nezhodujú, ten je v tomto prípade opäť krajší.
Celkový dojem slabý.
V Maďarsku sa objavil Fiat 125P MR75 namiesto hnedej v červenej farbe, tak ju môžeme očakávať tiež v červenej.
Model hodnotím iba na trojku, predné smerovky sú už širšie z novšieho prevedenia, teda nezodpovedajú ročníku 1975.
Kolesá sa až príliš lesknú, škoda že Ixo odmieta tieto modely vyrobiť hoci aj bez puklíc na plecháčoch, čím by sa síce vytvoril dojem síce ojazdeného, ale reálnejšieho auta. Zadné svetlá sú celé červené bez oranžovej hornej časti.
Svetlá ani predná maska sa s oranžovým kombíkom nezhodujú, ten je v tomto prípade opäť krajší.
Celkový dojem slabý.
Přidány další modely Pokud naše kolekce nepřestane kopírovat Maďarsko, dočkáme se i Robura
Altaya dělá tenhle model z Monte 1972 a i s reklamama
http://www.rallymodels43.cz/rallymodels ... 72-R-Mucha
http://www.rallymodels43.cz/rallymodels ... 72-R-Mucha
samuel píše:To by mělo být z Monte 1973, ale bohužel na modelu není ...
Neměl byste někdo zájem o Robura z Kultovek? Já už mám jednoho z Atlasu a tento se mi až tak nelíbí. Cena jako za zásilku, takže 180 + pošta. Petr
Paralelně s edicí Kultovní auta Deagostini vydává " Legendární automobily minulé éry". Kamarád to objevil v trafice v Mladé Boleslavi . Z této edice mám tatru 603-1. Evidentně je ze stejné formy jako v kultovkách. Liší se barvou, bílá s černou střechou.
Model je také v blistru ale na podstavci stejně jako kultovky v Rumunsku. Také přiložený časopis je daleko zajímavější, informace se týkají v maximální míře aktuálního auta stejně jako mají např. kultovky v Rusku.
Zatím sem neumím vložit obrázek. Žádný návod mi nefunguje. Chyba bude asi někde mezi židlí a klávesnicí..........
Fotka je zde https://plus.google.com/photos/11072006 ... banner=pwa
Model je také v blistru ale na podstavci stejně jako kultovky v Rumunsku. Také přiložený časopis je daleko zajímavější, informace se týkají v maximální míře aktuálního auta stejně jako mají např. kultovky v Rusku.
Zatím sem neumím vložit obrázek. Žádný návod mi nefunguje. Chyba bude asi někde mezi židlí a klávesnicí..........
Fotka je zde https://plus.google.com/photos/11072006 ... banner=pwa
Na stránkách DeAgostini to, ale v nabídce nemají. A kdy to bylo?
O kolekci vím cca měsíc. Když mě onen kamarád telefonoval že v trafice je nová kolekce kultovních aut, myslel jsem si že to je jeden z jeho oblíbených aprílových žertů ( a málem se mu to letos 1. dubna povedlo právě v souvislosti s kultovkama). Tak jsem si řekl že dokud Tatru nebudu mít doma neuvěřím. Nicméně dnes mi Tatru přivezl. První auto v kolekci byl Trabant 601 limusina v modré barvě, pak Tatra 603 a teď je na stánku Mercedes W 115 ( světlá šedo-zelená barva). Modely jsou stejné jako už vyšly v kultovkách, liší se ale barvou a podstavcem. Deagostini to na stránkách nemá, jediné co se mi podařilo zjistit je, že v Polsku začala tato série o něco dříve ( jak jinak) a jmenuje se AUTA PRL-u zlota kolekcja. Ta je zde http://dodatkiwkiosku.blogspot.cz/2014/ ... -nr-1.html
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro Petra (Zippich): poslal jsem ti SZ.Zippich píše:Neměl byste někdo zájem o Robura z Kultovek? Já už mám jednoho z Atlasu a tento se mi až tak nelíbí. Cena jako za zásilku, takže 180 + pošta. Petr
Tak dnes jsem prošel celou OV a o žádne kolekci ( " Legendární automobily minulé éry") ani vidu ani slechu. To jste si chlapi snas snad vystřelili.
-
Ano, je to blábol. Já se ptal různě a nikdo o ničem nevěděl. Ostatně kdyby to byla pravda tak tu jsou už dávno nějaké fotky, protože by se tím každý rád pochlubil zvlášť kdyby se jednalo o takovou vzácnost. Místo toho odkaz na nějaký polský stránky kde je vyfoceno jedno číslo. Trocha serioznosti místo snahy šířit fámy a dělat si legraci by neuškodilo.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...