IXO Museum

Odpovědět
marklukes

Re: IXO Museum

Příspěvek od marklukes »

No fakt mě to překvapilo, když jsem jim psal, žádnou odpověď jsem snad ani neočekával. A komunikace - s mojí angličtinou ala Google Translate :-)
Na původní sérii jsem se ptal, ale otázka byla ignorována, nechtěl jsem dráždit opakovaným dotazem, za prioritu jsem považoval T41. Teď jsem ještě poslal připomínku k těm červeným linkám na kolech a u přední SPZ. To už je opravdu maximum, už je nebudu dráždit. Jsem zvědav, jestli tu barvu opravdu změní - to by ukazovalo na to, že modely ještě nejsou vyrobeny.
K té původní sérii - nechtěl bys to zkusit ty - abych nebyl za nepříjemného otravu a nevykašlali se i na tu T41 :D ? Já jsem psal na 2 adresy, co jsou normálně na stránkách IXO, odepsal mi pán po několika dnech a od té doby jsem si psal s ním na jeho adresu. Pokud bys do toho šel a nereagovali by z veřejných mailů, poslal bych ti v SZ nebo mailem i mail na toho pána. Taky bych rád věděl, jestli je nějaká šance na vydání třech T41 a T50 z původní série. Už jsem se koukal na ebay ohledně modelů od Altayi, dají se sehnat, cca v ceně originálního IXA; ale radši bych měl přímo IXO MUS. Je otázka, co by udělali s barvami, protože mi psali, že u toho Napoleona barvu změnili hlavně kvůli tomu, aby model nevypadal stejně jako Altaya. Což je u auta, které existuje/existovalo v jediném exempláři celkem problém.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jasně, to chápu. Dotaz na původní serii bych zkusil, ale poprosil bych mailem poslat adresu rovnou na toho pána. Nebude to ale hned, protože mám děsně práce, anglicky neumím ani kváknout a budu to muset napřed poslat kamarádce do Číny, která je češka a umí anglicky perfektně :)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Poslal jsem ti tu adresu na mail. Dej pak vědět, jestli se nějak vyjádří.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Ten červený veterán v pozadí (Nurnberg 2014 medzi ixo museum modelmi) je zrejmé cestná (civilná) verzia Buick Special 1934, ktorý sa objaví ako 1/43 v ruskej sérii DeAgostini venovanej policajným vozidlám sveta... Totiž, už ho ponúkajú čínania na ebay a v rozpise na mini-koleso je naplánovaný na apríl 2014... :lol:

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

marklukes píše:Poslal jsem ti tu adresu na mail. Dej pak vědět, jestli se nějak vyjádří.
Dotaz jsem poslal, ale mám obavy, že bude vyhodnocen jako vlezlý a odpovědi se nedočkáme ;)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

marklukes píše:Poslal jsem ti tu adresu na mail. Dej pak vědět, jestli se nějak vyjádří.
Máme odpověď od pana Perese. Je velmi stručná, ale nečekaně příznivá: Ano, budeme se vracet k vydávání z této série, který chcete vidět jako první?

Současně potvrdil, že červený model na veletrhu je Buick 40 special 1936.

Co myslíš, že máme chtít vydat nejdříve :?: Další Bugatti nejspíš hned neprojde, tak co jiného?
Naposledy upravil(a) H+H+ dne 20 úno 2014, 14:19, celkem upraveno 1 x.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Ahoj, já bych to s těma Bugatti zkusil. Aspoň uvidí, že je zájem. Pro mě je T41 kultovní záležitost, moc bych je chtěl co nejdřív. Takže za sebe - po čem toužím a v jakém pořadí:
1. Bugatti Type 41 Royale Coach Kellner
2. Bugatti Type 41 Royale Coach Weyman
3. Bugatti Type 41 Royale Limousine Park Ward
4. Bugatti Type 50
5. Rosengart Supertraction
6. Peugeot 402 Darlmat

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Hezký výběr, ještě něco přidám, pošlu a pak dám vědět. Stejně mám pocit, že bych chtěl všechny a pokud fakt budou, tak to i tak dopadne :)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Tak mi k mému překvapení opět přišel mail od pana Perese, kde se na mě obrací o radu, jestli karosérie Weymann byla celá černá, nebo černo-červená. Tak jsem mu odepsal, že byla asi černo-žlutá. Byla zničena v roce 1931, barevné dobové fotky nejsou, ale na černobílých jsou ty dveře tak světlé, že to té žluté odpovídá. Evidentně se jim nechce do barevných kombinací, které vydala Altaya. To je ale u aut, které existovaly v jednou exempláři dost problém. Jsem zvědav, co s tím vyvedou, eventuálně jak se bude komunikace vyvíjet. Čekám, že mi pošlou fotku, kde bude karosérie celá černá.
No, mail mě překvapil, jak snadno se člověk stane ze stěžovatele odborníkem na Bugatti :D :D :D

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Zajímavé...a pak přijde dotaz, jak vypadala karoserie od Kellnera a tam se té černé konečně dočkají, protože bílá byla až po válce :) Jinak možná mají pocit obrovského zájmu o Bugatti, protože v jednom týdnu dostali poptávku z několika adres na více mailů...jak jsem se snažil probojovat :D

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“