Tuning, předělávky
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Tuning, předělávky
customizing wheels
for example a 350Z autoart
but most wheels on Aa models can be removed in similar manner
1-
First cut the front calibers free from front axles/spindles (below)
2-
Use a sharp nose plier to lift lower and or upper arm and push axle/spindle outward. Take your time and do it gently :paranoid: as this will be the toughest task
3-
Remove steering rack from spindle and rack (do not cut it off)
4-
This is how it should be
everything still intact below
5-
Disassembled wheel shown below with spindle
6-
Now remove spindle from wheel
7-
New wheel (GMP) and OEM spindle (Aa) shown below
8-
You will need to cut the spindle shaft or the wheel hub on the wheel to achieve correct offset.
9-
Now mount the spindle shaft back onto the suspension arms
10-
Place the new wheel onto the spindle shaft to check for incorrect offset
If wheel sticking out=cut hub
If wheel flushed in = add spacer or small washers
You might need to bore out wheel hub on the new wheel to fit over spindle shaft
11-
Since the wheels were sticking out alot on this Zcar I would grind the hub down by the amount it was sticking out. In this case it's about 1/8" for the front pair
12-
Keep grinding until you have the perfect flush or tire completely tuck into wheel well fender
13-
Now put the steering rack back onto the spindle hub and install front wheel
14-
15-
For the rear wheels, I used a small flat head screwdriver to pry the wheel out. You might need to rotate the wheel to ease the process
16-
If you do it right, only the rear wheel would come off and the spindle shaft stays
Obviously I didnt, so I had to glued the shaft back onto the suspension arms
17-
18-
19-
Agian measure the offset and repeat step 9-13 above if needed
20-
DONE
21-
for example a 350Z autoart
but most wheels on Aa models can be removed in similar manner
1-
First cut the front calibers free from front axles/spindles (below)
2-
Use a sharp nose plier to lift lower and or upper arm and push axle/spindle outward. Take your time and do it gently :paranoid: as this will be the toughest task
3-
Remove steering rack from spindle and rack (do not cut it off)
4-
This is how it should be
everything still intact below
5-
Disassembled wheel shown below with spindle
6-
Now remove spindle from wheel
7-
New wheel (GMP) and OEM spindle (Aa) shown below
8-
You will need to cut the spindle shaft or the wheel hub on the wheel to achieve correct offset.
9-
Now mount the spindle shaft back onto the suspension arms
10-
Place the new wheel onto the spindle shaft to check for incorrect offset
If wheel sticking out=cut hub
If wheel flushed in = add spacer or small washers
You might need to bore out wheel hub on the new wheel to fit over spindle shaft
11-
Since the wheels were sticking out alot on this Zcar I would grind the hub down by the amount it was sticking out. In this case it's about 1/8" for the front pair
12-
Keep grinding until you have the perfect flush or tire completely tuck into wheel well fender
13-
Now put the steering rack back onto the spindle hub and install front wheel
14-
15-
For the rear wheels, I used a small flat head screwdriver to pry the wheel out. You might need to rotate the wheel to ease the process
16-
If you do it right, only the rear wheel would come off and the spindle shaft stays
Obviously I didnt, so I had to glued the shaft back onto the suspension arms
17-
18-
19-
Agian measure the offset and repeat step 9-13 above if needed
20-
DONE
21-
Sbírka modelů Citroën
zdravím, nemáte niekto link na nejaky vzorkovník na originál farby Citroenu CX 1975 ? som kupil jeden od Norevu (s prasknutým prednym sklom) a rád by som mu dal nejaku pastelovu zelenu, červenú alebo oranžovú aké vtedy mali (viem že Norev pride dakedy s ešte inými farbami a aj tá terajšia je fajn, ale chystám väčšiu prestavbu tak rovno aj farba bude iná )...chcem spraviť aj druhý pár dverí otvárací (ale tam je strašne hrubý ingot takže to bude riadna práca) + otváracia tankovačka + opraviť niektoré chyby na modeli (zlá kvalita spracovania) + samozrejme vymeniť predná sklo
model odstrojený za pol hodiny (ma štvú tie nápisy na striebornych dieloch - rád by som ich ponechal tak budu musieť byť maskované - neznášam takyto postup )
ináč ma prekvapilo spracovanie toho modelu...výstupná kontrola asi žiadna (zadne kolesa sa ledva točia tak trú o podbehy), ten plastovy kryt čo bráni otvaraniu dielov - poškriabal prednu kapotu(foto nižšie), diely podvozku nezapadaju lebo ani tie nálitky nezabrusili, uchytenie okien tyčkami a lepidlom strašne vidno...o tych posuvnych mechanizmoch kapoty a kufra radšej pomlčím...Norev ma vždy prekvapí ako dokáže super model zhovadiť v detailoch
model odstrojený za pol hodiny (ma štvú tie nápisy na striebornych dieloch - rád by som ich ponechal tak budu musieť byť maskované - neznášam takyto postup )
ináč ma prekvapilo spracovanie toho modelu...výstupná kontrola asi žiadna (zadne kolesa sa ledva točia tak trú o podbehy), ten plastovy kryt čo bráni otvaraniu dielov - poškriabal prednu kapotu(foto nižšie), diely podvozku nezapadaju lebo ani tie nálitky nezabrusili, uchytenie okien tyčkami a lepidlom strašne vidno...o tych posuvnych mechanizmoch kapoty a kufra radšej pomlčím...Norev ma vždy prekvapí ako dokáže super model zhovadiť v detailoch
modrý Mondial, pekný Mondial
tak jukni sem:
http://www.cxclub.cz/
na katalogy a oficiální přestavby
barvy máš zde:
http://www.uniquecarsandparts.com.au/co ... itroen.htm
add tvůj CX: měl jsem jich v ruce asi 5, ta kapota poškrábaná (spíše vady na laku - černé tečky), takže se to stalo asi opětovným balením. kola se na mém točí parádně a nedřou, kufr a kapota otevírání v pohodě.
zadní dvveře by měli dělat otevírací, ale to je bolest celé této řady u Norev :-/
ať se dílo daří
http://www.cxclub.cz/
na katalogy a oficiální přestavby
barvy máš zde:
http://www.uniquecarsandparts.com.au/co ... itroen.htm
add tvůj CX: měl jsem jich v ruce asi 5, ta kapota poškrábaná (spíše vady na laku - černé tečky), takže se to stalo asi opětovným balením. kola se na mém točí parádně a nedřou, kufr a kapota otevírání v pohodě.
zadní dvveře by měli dělat otevírací, ale to je bolest celé této řady u Norev :-/
ať se dílo daří
Sbírka modelů Citroën
dík za info farbu budem musieť doladiť nejaku Tamiya TS lebo nemám pištoľku tu sú dve prestavby čo ma dosť zaujali
http://www.modelcarforum.de/showthread.php?t=18060
http://www.modelly.com/modelcars/norev/ ... _2826.html
hlavne v tej červenej vyzera úžasne
a ešte tretia možnosť :
uz som aj rozmyslal ako vybrať tie dvere, musim este kupit lukopren a zaformátovať ich, lebo odvŕtaním sa zničia - namiesto nich budu odliatky podla originalu(som myslel že tie dvere opatrne vyrežem ale to by okolo zostalo malo ingotu + potom stenšovať tie dvere to by bol horor )
http://www.modelcarforum.de/showthread.php?t=18060
http://www.modelly.com/modelcars/norev/ ... _2826.html
hlavne v tej červenej vyzera úžasne
a ešte tretia možnosť :
uz som aj rozmyslal ako vybrať tie dvere, musim este kupit lukopren a zaformátovať ich, lebo odvŕtaním sa zničia - namiesto nich budu odliatky podla originalu(som myslel že tie dvere opatrne vyrežem ale to by okolo zostalo malo ingotu + potom stenšovať tie dvere to by bol horor )
asi bych šel do toho červeného, a po zkušenostech s dveřmi od HY bych je nechal být ...
Sbírka modelů Citroën
jj tak na 90% som rozhodnutý pre červenú tie dvere pojdu preč lebo ma zlostí ako to Norev fláka (a ked to nevyjde tak budu diely na CX Orphee...aj ked ten je dooosť škaredý )
čo som pozeral DS 23 (ten som nerozobral) tak aspoň zvonku to vyzerá na ovela viac roboty pri vyberaní dverí
čo som pozeral DS 23 (ten som nerozobral) tak aspoň zvonku to vyzerá na ovela viac roboty pri vyberaní dverí
Více foto nemam, základem je Citroën SM Norev, uprava karosérie a přidání doplňků
moc se mi to líbí
vzor:
moc se mi to líbí
vzor:
Sbírka modelů Citroën
pekná prestavba, tá zahradka by mohla byť krajšia ale farba super ...Barte a do Tisiera sa nechystáš? na designcars.de ma ten chlapík užasne prestavby podla mna by to nebolo take tazke, maximalne by ťa mohlo potrápiť to zadné čelo pred nakladacou plošinou ale ten SM Opera ma neskutočne láka , už som bol tak tak blízko aby som kupil žandársky SM na prestavbu
není čas,
dodávka Traction Avant přestavba (maisto) je tak na 20%
na 2CV cros mam díly ale nemam kdy to dát dohromady a do laku :-/
takže loňský rok kdy jsem udělal cisternu z C4 F (solido) asi letos nezopakuji ...
dodávka Traction Avant přestavba (maisto) je tak na 20%
na 2CV cros mam díly ale nemam kdy to dát dohromady a do laku :-/
takže loňský rok kdy jsem udělal cisternu z C4 F (solido) asi letos nezopakuji ...
Sbírka modelů Citroën
jaj sice hej, to z Forda či z čoho malo zadok nie? nevadí, to počká, aspon mozes pozerat ako to pojde mne a potom zhodnotit či to má cenu