IXO Museum

Odpovědět
H+H+

Re: IXO Museum

Příspěvek od H+H+ »

Bezva, ale má modely, které ještě v IXO Museum nejsou ;) ...třeba Cadillac Fleetwood V8 1939

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Jo ten "Kadylak" vypadá dobře. To je sázka do loterie. Nevíme, jestli ho IXO vůbec vyrobí v sérii MUS. Taky nevíme, v jakých barvách - tahle barevná kombinace od Wihebox je rozhodně lepší než původně černá Altaya.
Já jsem takhle měl možnost před časem koupit asi dvě Bugatti T41 od Altayi, řekl jsem si, že počkám na IXO MUS. To bylo ještě před vydáním letošního katalogu. Teď si říkám, jestli jsem neprohloupil...

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Já se to pokusím vydržet a počkat. Chtěl bych mít někdy serii Museum kompletní a každým úletem to bude méně splnitelný "úkol" :D

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Přišel mi mail od IXA - v prosinci Opel Kapitan MUS050. To se teda letos moc nevytáhli ...

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Přesně...a druhý skoro stejný Opel Kapitan fakt nechci..., možná někdy do počtu, až bude vyhodnocen jako neprodejný a bude za 1/3 ceny ;)

Ve slevě nikdy nebyl a naopak se téměř všude vyprodal. Je možná málo premiový, ale pro kompletaci sbírky ho mít musím. MUS050 Opel Kapitan 4-Door Sedan Second Generation 1950 mám od včera objednaný u alpimodel.it:
Opel Kapitan.jpg
Opel Kapitan.jpg (22.19 KiB) Zobrazeno 44 x
Jinak tam mají i pěknou nabídku klasiků z edice CLC. Taky nákladáků a autobusu IXO. Snad to modýlek stihne do Vánoc. Ten Renault z Řecka je ještě pořád někde na cestě...
Naposledy upravil(a) H+H+ dne 26 lis 2020, 06:37, celkem upraveno 3 x.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Letos pouze 4 modely Museum z plánovaných 7. Ta Bugatti T57 co tu byla na obrázku jako MUS 058 bude tak za 2 roky (Opelem jsou u MUS 050).Formule 1, co měli v katalogu - ani jedna. Nějak nestíhají nebo na to pečou. Možná víc vydělají na levných modelech pro časopisy a soustředí se na ně :-(

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Nemám z toho vůbec dobrý pocit...něco se tam děje špatně a nevím co. No uvidíme, čím překvapí na veletrhu. Vánoce na krku a jaro za chvíli ;)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Nová várka IXO už je u FOXe, do Opela fakt nejdu, navíc mě ze série MUS zajímají jen modely do 2. sv. války (1939). Nějak mi to letos kromě Voisinu (objednáno u MAC, zejtra mi přijde :-) ). připadá jako degradace celé série MUS, těšil jsem se - letos mělo podle série Altaya dojít konečně na Bugatti, a oni Opely :-( . Jinak u FOXe promítli do cen devalvaci koruny, takže už ne za standardních 790, ale 820. Je to jen 30 korun, ale ta sedmička na začátku vypadala líp.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Je to zatím děs. Ještě je možná naděje, že se Altaya chystá vydat samostatnou serii Bugatti a z té by se pak vybíralo pro Museum (stejně jako Mercedesy). Pak by měl ten útlum možná logiku, ale kdo ví....

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Tak mi Ježíšek přinese CLC242 Delahaye 235 Coach 1952 a CLC239 Hotchkiss Antheor Cabriolet 1953. Museum to není, ale patří tam možná lépe, než ten opakovaný Opel. Mám raději 30. léta, ale jak stárnu, tak už můžu i 40-50. léta. Třeba ten Delahaye je jenom o rok mladší než já :D

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“