Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
NEO vypadá o třídu lépe
Vďaka za link. Je až neskutočné, ako to rýchlejšie zvažovanie skracuje ten predný blatník a pritom sú rovnako dlhé. Inak z profilu jednoznačne vedie Abrex, až na vetracie otvory. A tiež vidno o koľko sú kolesá na Abrexe väčšie. Inak je v detailoch lepšie NEO, aj keď Abrex teda tým klaksónom prekvapil aj NEO . Už sa na eRko od Abrexu teším, len ešte stále neviem, či žlté, alebo oranžové (ale to asi vezmem v 1:18 až/ak bude). NEO mám v tej ich "oranžovej", takže asi skončim pri žltej.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Za mě ABREX. NEO je cenou úplně někde jinde. Za jedno NEO mám 3 Abrexy a navíc kvalita není rozhodně 3x lepší (určiě jsou lepší stěrače, detaily kabiny). ABREX má podle mě lepší tvarové zpracování, u Nea se mi zdá zjednodušené. Ale posuzuji jen podle fotek, vlastním pouze Abrex.
Neo má sice propracovanější detaily, ale jako celek je přesvědčivější jednoznačně model od Abrexu. Za mě zvedám prst pro Abrex.
Dnes zakoupeno erko. Na výběr bylo už pouze ze čtyř barevných variant. I když jsem byl rozhodnut pro konkrétní barvu, tak na místě jsem si nemohl vybrat. Všechny byly slušivé. Ani na jednom modelu jsem nenašel vadu laku či jiné nedostatky. Model se mi líbí a jsem rád, že obohatil mou sbírku a nezbývá mi než dát Abrexu palec nahoru. To že má nějaké proporční chyby, mě zas až tak nevadí, protože já je tam zas až tak nevidím. Jen cena u nás v hračkářství byla o 100kč víc jak na eshopech, tak to mi trochu vadilo.
No, ale v e-shopech zase platíš poštovné a balnéTauič píše:Dnes zakoupeno erko. Na výběr bylo už pouze ze čtyř barevných variant. I když jsem byl rozhodnut pro konkrétní ...
Když se tak dívám na erko od Abrexu už přes 14 dní, tak musím říci, že jsem si na něj zvykl a už mi připadá i přes pár zjevných chyb (které jsme tady důkladě probírali) celkově OK. Například tvar a sklon A sloupku a sloupku v předním trojúhelníkovém okně trefili lépe než NEO (to je podle mě asi nejpodstatnější problém u Nea). Zadní část měli vzít ze 110 L, to je také divné, že to udělali jinak (a hůře). Hlavní problém je podle mě v kvalitě zpracování, pořád platí, že člověk musí pečlivě vybírat a dost modelů jsou prostě zmetky - viděl jsem modely s vadami laku (prach, nečistoty, umazání od černé barvy na karoserii, odřená místa atd.), poleptaný celý blatník od lepidla, chybějící světlo... Když kupuji Abrex, tak je mi až trapně, že prodavače nechám otevřít třeba 4 modely, ale prostě to nejde jinak... Chybnou montáž už ani neberu za chybu, to většinou jde opravit.
Tak jsem včera navštívil podnikovou prodejnu Abrexu. K personálu nemám připomínky. pán byl ochotný.
Ovšem co se týká modelu erka, tak to je hrůza. Původně jsem chtěl koupit žlutý, ale po zkouknutí 3ks kdy prosvítal podklad, mělo mapy a šmouhy jsem se rozhod hledat v jiné barvě. U orange jsem si vybral asi až 5 nebo 6 kousek. Černý kapky na laku od obrysu okna, lepidlo, opačně namontovaný světla, ...
Hrozný na tom je, že si to abrex moc dobře uvědomuje, protože si k těm modelům, u kterých to bylo, ihned začal vypisovat reklamační štítky. Všechny reklamovaný modely posílají zpátky do Asie a požadují za ně nové v lepší kvalitě. Jestli nová série či oprava (to nevím) bude lepší to asi nikdo netuší. Nechápu co tam mají za výstupní kontrolu.
U odlisu nárazníku je vidět na každém kuse otřepek na spodní hraně, což je prý špatně danou rovinou nástroje. Jinak se celý odlisek dělá na každé auto v sadě s kaslí, aby to ti experti nepomíchali, proto prý nešlo použít odlisy světel ze 110L.
Takže vlastně nechápu proč je ten model tak drahej. 120L, Felicie, Octavie - 301,- ; 1000MB - 322,- ; 1203 - 332,- ; 110L - 372,- ; Felicie Pick-up 392,- a 110R 489,-. Ta cena leze nahoru a kvalita je nic moc. Je to o probírání se kousek po kousku a hledání kompromisu.
Ovšem co se týká modelu erka, tak to je hrůza. Původně jsem chtěl koupit žlutý, ale po zkouknutí 3ks kdy prosvítal podklad, mělo mapy a šmouhy jsem se rozhod hledat v jiné barvě. U orange jsem si vybral asi až 5 nebo 6 kousek. Černý kapky na laku od obrysu okna, lepidlo, opačně namontovaný světla, ...
Hrozný na tom je, že si to abrex moc dobře uvědomuje, protože si k těm modelům, u kterých to bylo, ihned začal vypisovat reklamační štítky. Všechny reklamovaný modely posílají zpátky do Asie a požadují za ně nové v lepší kvalitě. Jestli nová série či oprava (to nevím) bude lepší to asi nikdo netuší. Nechápu co tam mají za výstupní kontrolu.
U odlisu nárazníku je vidět na každém kuse otřepek na spodní hraně, což je prý špatně danou rovinou nástroje. Jinak se celý odlisek dělá na každé auto v sadě s kaslí, aby to ti experti nepomíchali, proto prý nešlo použít odlisy světel ze 110L.
Takže vlastně nechápu proč je ten model tak drahej. 120L, Felicie, Octavie - 301,- ; 1000MB - 322,- ; 1203 - 332,- ; 110L - 372,- ; Felicie Pick-up 392,- a 110R 489,-. Ta cena leze nahoru a kvalita je nic moc. Je to o probírání se kousek po kousku a hledání kompromisu.
Já myslím, že ani tak nezdražují kvůli Asii, spíše jako kvůli ČR. Energie, doprava, lidské zdroje, to vše zdražuje takže někde se to promítnout musí. Koneckonců, možná i v té Asii se zdražuje. Jen nechápu trochu tu výrobu modelu, proč by nešly použít světla ze 110L? Udělají výlisek na komplet model, ale přece master může být původní ne? Taky je mi vždy u nich v obchodě trapně když už tam napochoduji s tím, ať mě vystaví více modelů . Překvapilo mě ale, že jsou téměř vyprodané Škody 860 v 1:18. Lidi najednu stranu remcají, ale nejdražší model je skoro pryč.
Na FCB ale furt Abrex naznačuje, že vydá nějakou tiskovou zprávu, stejně jako v článku pro IDNES psal, že chystá přemístit výrobu do ČR, tak uvidíme, čeho se dočkáme. Raději si připlatím o 200,- víc za model kvalitní, vyrobený u nás .
Na FCB ale furt Abrex naznačuje, že vydá nějakou tiskovou zprávu, stejně jako v článku pro IDNES psal, že chystá přemístit výrobu do ČR, tak uvidíme, čeho se dočkáme. Raději si připlatím o 200,- víc za model kvalitní, vyrobený u nás .
Jj, na Facebooku píše sběratel o podobných zkušenostech, jako má DavidS, a odepsali"
"... k Vašemu komentáři se vyjádříme později. Ve vhodnější dobu a s konkrétními poznatky. Děkujeme za pochopení a přejeme hezký den."
Tak nevím, co chystají. Odhadnul bych, že je asi číňani taky štvou (spíš se*ou ), jen to asi z nějakého důvodu nechtějí zatím ventilovat na plnou pusu.
Blbý je, že sběratelé neví, na čem jsou. Jestli třeba s koupí modelů nepočkat, až je udělají v Čechách a pořádně. Ale to můžeme jen spekuloval, Čert ví, co chystají.
"... k Vašemu komentáři se vyjádříme později. Ve vhodnější dobu a s konkrétními poznatky. Děkujeme za pochopení a přejeme hezký den."
Tak nevím, co chystají. Odhadnul bych, že je asi číňani taky štvou (spíš se*ou ), jen to asi z nějakého důvodu nechtějí zatím ventilovat na plnou pusu.
Blbý je, že sběratelé neví, na čem jsou. Jestli třeba s koupí modelů nepočkat, až je udělají v Čechách a pořádně. Ale to můžeme jen spekuloval, Čert ví, co chystají.