Editions Atlas Collections 1:43

Odpovědět
pp1

Re: Editions Atlas Collections 1:43

Příspěvek od pp1 »

Já se na ni taky těšim.Jenom dotaz Jde sklápět? :?

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Nie
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

ja1

Příspěvek od ja1 »

Tak dnes jsem došel na poštu a měl jsem tam balíček od Atlasu.Ležel tam ale už od 3.9.!!! Nikdo se neobtěžoval doručení,resp uložení balíčku na poště mi oznámit a jen náhodou ,když jsem šel na poštu úplně z jiného důvodu mě bylo řečeno,že tam mám balíček.Úložná doba končila 18.9....Co dodat...V balíčku byl Barkas B1000 SMH3 sanitka.Kolekci beru od začátku a myslel jsem si,že mě se sanitou přeskočili ,jako s Pragou V3S.A ona pošta...Balíček jsem navíc vůbec v tom termínu nečekal,protože poslední přišel autobus Robur 26.8.V každém případě to je dvacátý druhý model,který mi došel.Mimo objednanou sérii mám od Atlasu jěště Czepel D-344 (ten u nás pokud vím jěště v naší serii nebyl,ale byl k mání za dobrou cenu-menší,než Atlasu ale bez letáku),sříňovou Ifu Horch H3A v šedé barvě, Ifu S4000 předělanou z cisterny na valník a podvozek Ify W50L na předělání na sklápěčku.Tak jsem zvědav,který bude další model...

mirda

Příspěvek od mirda »

Dnes mi přišel Multicar M22.Pěknej,malej modýlek a bez jakých koliv závad.Takže naprostá spokojenost.Jako další mám taky IFA H6 sklopka.Radši bych Romana,nebo Pragu V3S,kterou také ještě nemám,ale věřim,že se každou chvíli oběví.Jak se zde již mnohokrát napsalo,nezbývá než čekat,protože hledat systém v E.A. nemá prostě cenu.

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Barkas B1000 SMH3 sanitka je doma. Nenašel jsem vadu, tak i přesto že je to dodávka jsem spokojen.

pp1

Příspěvek od pp1 »

Vážení na Aukru jsem našel nádhernou hasičskou Tatru 141 s žebříkem.Je tam sice měř.43 ale podle fotky se to nezdá.Jestli to nebude od EA hasičská serie 1:72.Cena je tem zatím 1550kč.Mrkněte na to je fakt pěkná.Možná ale že to je předělávka protože má oranžové disky kol.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

:D jasne, že to je prerábka a nič také (s najväčšou pravdepodobnosťou) nikdy ani neexistovalo - on tam tých nezmyslov má viac ;) . A vystavuje to tam už aspoň po štvrté a nikto to našťastie nechce.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Ta Tatra 141 je udělaná řemeslně pěkně, ale rád bych viděl fotku skutečného auta. Tyhle Tatry 141, pokud vím, byly jenom tahače s jedinou vyjímkou. Nekteré 141tky byly upraveny na přepravu panelů v soupravě s podvalníkem P32. Kabina byla vyměněna za krátkou ze 111 (starší typ)
a dosadila se nová ložná plocha ( jen plaťák). Tenkrát tím takto šetřili naftu, neboť naložené panely působily jako balast a tak se netahal za tahačem jen samotný podvalník. Na fotkách tohle auto vypadá jako 111ka, ale pozná se podle mohutnějšího předního nárazníku a podle redukcí v kolech ;)

foto je zde http://www.busportal.cz/modules.php?nam ... e&sid=6751

ja1

Příspěvek od ja1 »

Ta požárnická Tatra 141 je opravdu nesmysl.To že vypadá řemeslně dobře udělaná je proto,že nástavba je odmontovaná z jiného modelu a přidělána na podvozek Tatry a kabina s kapotou jsou přestříkány na červeno.Jeho modely jsou výplodem fantazie a nemají s reálnými auty nic společného a některé jsou opravdu příšerné i zpracováním.O cenách za ty nesmysly nemá cenu ani mluvit.To nejde koupit ani zadarmo.Jinak Tatra 141 byl z výroby jen tahač těžkých přívěsů a pro tyto účely byl zkonstruován,tedy pro velkou tažnou sílu při nízké ryclosti(45 km/h,resp.60 km/h provedení označené B,bez kolových redukcí) Už proto je použití pro jiné účely nesmysl.Během provozu však vznikly dvě doložené úpravy,ale účel tahače se nezměnil.Zmíněná úprava pro přepravu panelů zvýšila kapacitu přepravy soupravy o panely naložené na tahači,které zároveň tvořily při přepravě zátěž tahače zlepšující přenos hnací síly kol a tak se ušetřila další souprava s neupraveným tahačem.Kabina ale vyměněná není(i když to tak vypadá),ale je zkrácená z té původní(alespoň u té ze známých fotek z provozu).Tato kabina (i starší provedení T111) má kostru kabiny dřevěnou ,kerá je pobita plechem,tak to technicky nebyl až tak velký problém.Kromě této úpravy existovaly Tatry 141 upravené na tahače návěsů - podvalníků Gotha (NDR).Úprava spočívala v demontáži korby a navijáku a na upravený pomocný rám byla dosazena točnice.Kabina tedy zůstala narozdíl od přepravníku panelů původní nezkrácená.Takto upravené tahače jezdily s podvalníky,nebo tahaly věžové jeřáby MB 080 u Pozemních staveb Pardubice a pamatuji se je jako malý kluk ze staveb sídlišť, ale i z odstavné plochy,která byla nedaleko,kde jsem bydlel.Kolik jich ale bylo takto upraveno a kdo to provedl a jestli byly i u jiného podniku nevím,ale nejspíš to bylo ve vlastních dílnách a jinde nebyly.To dneska už těžko někdo zjistí i když dílny existují dodnes,ale Pozemní stavby jsou už dávno v p....
Naposledy upravil(a) ja1 dne 21 zář 2013, 08:29, celkem upraveno 1 x.

T603

Příspěvek od T603 »

A ještě sněhová fréza kde byly 2 kabiny. Hodně jsou fotky v odborná literatůře. Ale tu navěsovou jsem nikdy neviděl.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“