Editions Atlas Collections 1:43
Re: Editions Atlas Collections 1:43
Chýba ti ešte:
IFA HORCH H3A SW2
EMW 340/3
IFA HORCH H3A SW2
EMW 340/3
-
- Kontaktovat uživatele:
A jaké mají ty modely čísla?
tak to teda neviem...
IFA HORCH H3A SW2 ponúkajú už aj na bazoši:
http://ostatne.bazos.sk/inzerat/2651467 ... 3A-SW2.php
Iba ak napíšeš predavajúcemu o číslo.
IFA HORCH H3A SW2 ponúkajú už aj na bazoši:
Iba ak napíšeš predavajúcemu o číslo.
I Já jsem jich napočítal 30.Modely edice pro Českou a Slovenskou republiku mají stejná čísla,resp. místo XXXX1XX JE XXXX6XX.Pochybuji,že by E.A. bral Horch H3A SW 2 a jinou verzi EMW,jako další model.Žlutý Horch 3A má číslo 7167603.Tak se podívejte,někdo,kdo dostal šedou verzi SW2,jestli je číslo stejné,nebo jiné,a tím to bude vše jasné,zda jsou tyto modely brány samostatně,nebo ne.
cisla su rovnake na zltej postovej ife aj na sedej. mam sedu s cislom 7167103
mike.i píše:Chýba ti ešte:
IFA HORCH H3A SW2
EMW 340/3
Takže tyto dva modely v seznamu vydaných modelů nechybí a jsou tedy "navíc" tj.,jak se dalo předpokládat E.A. bere pošťácký i šedivý Horch H3A i obě varianty EMW jako jeden model.Pro sběratele,kterří sbírají celou serii je to ale podivné řešení,protože v tomto případě to není jen rozdílná barevná mutace...Podle čeho pak rozdělují zásilky,že někdo dostane tu a jiný onu variantu to asi neví ani u E.A. ...To mě ani tak nevadí,jako to,že pokud série skončí opravdu číslem 30,tak přijdeme o několik zajímavých avizovaných modelů.Je to především starší verze Roburu a naopak novější Ifa L60 a naše Škoda 706 RTK.Aro 240 bylo už v kultovkách.Garant K30 už vyšel jako autobus a valník,takže to jsou další varianty-sanitka a tu druhou nevím,Granit K30,není jako auto nic moc a ruská auta se dají v měřítku 1:43 případně sehnat od jných výrobců.Ovšem zájemce o ně musí sáhnout poněkud hlouběji do kapsy.Byla by to ale docela škoda,pokud je serie konec...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak máme jasno, je jich 30 o kterých víme. Pokud v německu, kde jsou napřed nic dalšího nebude - máme utrum.
-
Tak nevím, sám jsem zvědav kolik toho vyjde hlavně u nás! Každopádně to vypadá, že se na ty atraktivnější kusy prostě nedostává. Myslím, že si nechávají vyrobit všech modelů stejný počet a tak je jasné, že když je nějaké auto vyloženě německé a nikde jinde nejezdilo a ještě k tomu nějaký poválečný model, tak o něj má zájem jen hrstka Němců.
Kdežto auta, která už byla součástí RVHP jako např. Roman nebo Robur, byla rozšířena ve vícero státech a tudíž je o ně zájem v podstatě všude.
A vzhledem k tomu, že naše kolekce je až v závětří německé a maďarské tak se obávám toho, že o tyto modely přijdeme. Ale je to jen má dedukce, možná budeme mile překvapeni.
Stále však nechápu kde se vzala ona "zaručená" informace o tom, že by se měly v kolekci objevit Ifa L60 a naše Škoda 706 RTK. Není to spíš jen zbožné přání? Mimochodem si vzpomínám, že v době kdy jsem kolekci objednával a mluvil s operátorkou EA, tak ta uváděla, že je těch modelů o něco víc než v přiloženém letáčku - mluvila o čísle okolo 15. Ale bylo to začátkem minulého roku, takže je možné že současné číslo 30 mohlo být postupem času dovyráběno až do současna.
Jinak ten Robur v polských kultovkách je na 100% v 1:43, ale je pravdou to, že fotka nemusí odpovídat skutečnosti i když se zatím nestalo, že by to neodpovídalo. Maximálně jiná barva, ale zatím se vždy na českých kultovkách vyfocený model shodoval s tím vydaným.
Navíc je potřeba brát v úvahu, že taková výroba se musí realizovat nějaký čas dopředu. Takže podle mě se na stránkách objevují jen ty modely, které už byly vyrobeny nebo jsou ve výrobě. Je zbytečné tu věštit, když za měsíc uvidíme výsledek, ale dle mého názoru se ten prodávaný model bude shodovat s tím co je vyfocen na jejich stránkách. A nedá se vyloučit i stejná cena. Myslím, že se zbytečně někdo ukvapuje v šíření poplašných zpráv.
Kdežto auta, která už byla součástí RVHP jako např. Roman nebo Robur, byla rozšířena ve vícero státech a tudíž je o ně zájem v podstatě všude.
A vzhledem k tomu, že naše kolekce je až v závětří německé a maďarské tak se obávám toho, že o tyto modely přijdeme. Ale je to jen má dedukce, možná budeme mile překvapeni.
Stále však nechápu kde se vzala ona "zaručená" informace o tom, že by se měly v kolekci objevit Ifa L60 a naše Škoda 706 RTK. Není to spíš jen zbožné přání? Mimochodem si vzpomínám, že v době kdy jsem kolekci objednával a mluvil s operátorkou EA, tak ta uváděla, že je těch modelů o něco víc než v přiloženém letáčku - mluvila o čísle okolo 15. Ale bylo to začátkem minulého roku, takže je možné že současné číslo 30 mohlo být postupem času dovyráběno až do současna.
Jinak ten Robur v polských kultovkách je na 100% v 1:43, ale je pravdou to, že fotka nemusí odpovídat skutečnosti i když se zatím nestalo, že by to neodpovídalo. Maximálně jiná barva, ale zatím se vždy na českých kultovkách vyfocený model shodoval s tím vydaným.
Navíc je potřeba brát v úvahu, že taková výroba se musí realizovat nějaký čas dopředu. Takže podle mě se na stránkách objevují jen ty modely, které už byly vyrobeny nebo jsou ve výrobě. Je zbytečné tu věštit, když za měsíc uvidíme výsledek, ale dle mého názoru se ten prodávaný model bude shodovat s tím co je vyfocen na jejich stránkách. A nedá se vyloučit i stejná cena. Myslím, že se zbytečně někdo ukvapuje v šíření poplašných zpráv.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Tento zoznam sa objavil hned na zaciatku, ked zacala seria vychadzat v Nemecku. V tej dobe bola ista iba Ifa W50 a par modelov, ktore boli na letaku. Odkial sa vzal, neviem. Mozno "unikol" z Atlasu. Vyroba noveho modelu nejaky cas trva, tak nepochybujem, ze v Atlase uz pri starte tejto serie museli vediet, co vsetko tam chcu vydat. To, ze to nevedeli operatorky, je druha vec. Mozno ten zoznam unikol od vyrobcu. Ten tiez musel vediet dost modelov dopredu, co bude vyrabat, aby si vedel naplanovat vyrobu.sberatel21 píše:Stále však nechápu kde se vzala ona "zaručená" informace o tom, že by se měly v kolekci objevit Ifa L60 a naše Škoda 706 RTK. Není to spíš jen zbožné přání?
V kazdom pripade je fakt, ze vsetky modely, ktore Atlas vydal, boli na tomto zozname. Neobjavil sa ani jeden, ktory by na tomto zozname nebol. Takze ja osobne tomu zoznamu verim, ze je pravy a nie je to len niecie zbozne prianie. A na tom zozname, okrem inych, boli aj L60 a 706 RTK.
A ze to Atlas ukoncil po 30-tich modeloch? Mozno mal v plane vydat 30 modelov a potom podla odozvy pokracovat alebo skoncit. Alebo naozaj stupla cena modelov tak, ze sa to uz Atlasu neoplatilo za tu cenu predavat. Kto ti povie pravdu?
Ano je pravda,že modely,které prozatím vyšly na seznamu opravdu byly.Jak to je skutečně se asi nikdo nedoví,protože E.A.jsou tajemní jako hrad v Karpatech.A operátorky řeknou jen to,co jim někdo z nadřízených sdělí co mohou říkat.Jen mě napadla ještě jedna věc.V Německu by měla začít vycházet (nebo už vychází?( vojenská kolekce vozidel.Aj ak jsem koukal do toho seznamu,kromě popelářské Škody 706,by ostatní modely ze seznamu mohly být vojenské verze.Ty ruské se navíc od civilních vůbec nijak nelišily a mnohdy měly i civilu zelenou khaki barvu.Jenže v kolekci mají být i tanky a jiná obrněná vozidla...To je pak otázka,zda takovou kolekci odebírat....