Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Bburaga jsou samozřejmě jednoduché modely, ale právě na tom jsem chtěl ukázat, že k tomu, aby model byl čistý, nepoškrábaný s řádně začištěnými odlitky není podmínka ceny třeba 500 Kč, to by mělo být samozřejmé i u modelu za 300 Kč. Extrém a samé dno Abrexu podle mě byla Fabia RS, která je poměrně dost hrubě zpracovaný model a série z konce roku 2011 byla většinou i ušpiněná zvenku i zevnitř, reedice Felicie 1995 z toho období také, to se tady řešilo. Cararama toho teď opravdu od roku 2009 nového skoro nic nemá, dříve udělala každý rok cca 5 modelů, teď skoro nic, takže jak to tam vypadá je otázka. Uvidíme na nové Octavii, jestli Abrex dostojí slibům a kvalitu zlepší, je to i v jejich zájmu.
Matně si vzpomínám, že jsem někde četl, už nevím kde, že Abrex opustil Hongwell a vyrábí si v Číně sám. Nevím, může to být kec a fakt si nepamatuju zdroj. Škoda, že Abrex po všech kritikách zde i na FB nepustí nějaké info ze zákulisí a problémech výroby.
Možná, že kdyby to info pustil, tak je to rovnou položí.
Jinak já si taky modely chodím vybírat přímo na prodejnu. Jinak se bojím co by mi přišlo. Ta kvalita stojí za prd a jejich reakce jsou zarážející. Když se mi něco nelíbí, tak to dám najevo, ale oni se akorát nas.....
Co se týká ceny, tak si taky myslím že to je u některých modelů hodně přetažený. Hlavně, když se třeba dá u Pecky koupit za stejný peníze jako přímo v Abrexu, tak je potom otázka kolik na tom rýžují a mohli by slevit.
Jinak já si taky modely chodím vybírat přímo na prodejnu. Jinak se bojím co by mi přišlo. Ta kvalita stojí za prd a jejich reakce jsou zarážející. Když se mi něco nelíbí, tak to dám najevo, ale oni se akorát nas.....
Co se týká ceny, tak si taky myslím že to je u některých modelů hodně přetažený. Hlavně, když se třeba dá u Pecky koupit za stejný peníze jako přímo v Abrexu, tak je potom otázka kolik na tom rýžují a mohli by slevit.
Tak podmínky v Číně se taky rok od roku mění, zdražuje se pracovní síla, továrny, které původně pouze otrocky vyráběly pro evropské a americké firmy začínají dělat vlastní vývoj apod.(třeba takové Paudi, to si dělá vlastní vývoj a kvalita se model od modelu zlepšuje), takže náklady na výrobu stejného modelu dnes a před 5ti lety jsou o něčem jiném.
Taky je rozdíl, když Čínská firma vyrábí v Číně (např. Ixo), ta si kvalitu ohlídá daleko snáž, než česká firma v Číně. S ohledem na Čínskou mentalitu a dodržování tamních zákonů pak není legrace donutit Číňany předělat např. blbou formu nebo jim vrátit celou sérii zmetků.
Věřím, že Abrex problémy řeší, ale asi je těžké provést změnu ze dne na den (např. najít nebo postavit novou továrnu apod.).
Jak říkám, já zatím neměl s výběrem modelů problém (asi je to tím, že většinu modelů Abrex kupuji u nich v prodejně jako skoro první zákazník, tak mám největší výběr...
)
Taky je rozdíl, když Čínská firma vyrábí v Číně (např. Ixo), ta si kvalitu ohlídá daleko snáž, než česká firma v Číně. S ohledem na Čínskou mentalitu a dodržování tamních zákonů pak není legrace donutit Číňany předělat např. blbou formu nebo jim vrátit celou sérii zmetků.
Věřím, že Abrex problémy řeší, ale asi je těžké provést změnu ze dne na den (např. najít nebo postavit novou továrnu apod.).
Jak říkám, já zatím neměl s výběrem modelů problém (asi je to tím, že většinu modelů Abrex kupuji u nich v prodejně jako skoro první zákazník, tak mám největší výběr...

Dneska mi abrex odepsal toto (nefunkční link odstraněn adminem)
Velice očeňuji svědomitý přístup, jen doufám že se ta octávia povede.Dobrý den pane Hnízdile, děkujeme za Váš komentář, jenž jsme zaznamenali na vícero diskuzních fórech. Vezmeme to ...
Tak mám takový pocit, že Abrex už letos nic kloudnýho nevydá. Pořád slibujou a nic. Ani tu Fabii RS2000 (kterou už mají na stránkách v kategorii připravujeme v docela rozpracovaném provedení), ani Octavii III pořád nemají.
jak jsem již psal,počkám co letos vyjde a pak se rozhodnu co dál
Vyvoj v Abrexu asi trochu vázne ,ale není jednoduché držet krok s Škoda auto když chystají tolik novinek.
Přesto si myslim že na Octaviji III čekame nějak dlouho!A co teprve combi?Nezbívá než čekat a doufat.
Přesto si myslim že na Octaviji III čekame nějak dlouho!A co teprve combi?Nezbívá než čekat a doufat.
A znova tu máme "novinky" a la ABREX. 3x staré modely s novými dekálmi
(nefunkční link odstraněn adminem)

(nefunkční link odstraněn adminem)
Na FB píšou, že Octavia III bude v první polovině prázdnin.tony24 píše:Přesto si myslim že na Octaviji III čekame nějak dlouho!A co teprve combi?Nezbívá než čekat a doufat.