Abrex - nové modely

Odpovědět
Paganini
Kontaktovat uživatele:

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od Paganini »

Obávám se, že konkurence nepřibude...spíš bych se bál, aby s tím Abrex neseknul, což by znamenal konec modelů Škodovek v Čechách...
Ještě si umím představit, že někdo(např. IXO) bude vyrábět nové současné modely pro Škodovku, ale jen max tři barvy, základní provedení karoserie - ne všechny karosářské varianty modelu a model by stál 800,- a vždycky to bude made in China

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Ondra píše:Tak dneska mi přišla 1203 sanitka, ale kvalita strašná.Upatlaná brava od prstů nějakého číňana, poškrabaný disk ...
To je síla, zajímalo by mě, jaké mají problémy s výrobou, já mám 1203 koupenou v roce 2008 a je úplně v pohodě, bez jediné vady - a to byl rok, kdy jsem s modely začínal a netušil jsem, že modely je nutné vybírat z více kusů (Implicitně jsem předpokládal že za ty prachy musí být všechny dokonalé). Sáhnul jsem po prvním, co mi přišel pod ruku. Docela by mě zajímalo pozadí výroby Abrexu. Ještě chápu, když firma ze začátku je s kvalitou na štíru, ale pak se zlepšuje a opravuje chyby. U Abrexu je to naopak. Od slušné kvality za v podstatě skvělou cenu ke kolekcím, kdy ze z 10 kusů nedá vybrat model bez chyby a za stále se zvyšující ceny. Já už bych si asi Abrex v eshopu po netu asi nekoupil.
A s těmi akcemi to asi taky nebude nic moc. Neuvědomuji si jedinou akci na modely Abrex našich e-shpech. I u FOXe, kde jsou slevové akce časté a cca jednou za rok se dá koupit IXO nebo Spark za polovinu ceny, tak i když je akce na všechny 1:43, tak vždy s výjimkou Abrexu. Ano, občas (už taky nějaký čas ne) byly akce v Pompu a snad i jednou v Penny, ale vždy na nová auta po roce 1995 (Od Fabie a Oktávky) a na auta s potisky.
Nechceš jim napsat na Facebook k reakci? Ať se veřejně vyjádří. Zdejší fórum asi nečtou - a pokud ano, tak se nevyjadřují.
Naposledy upravil(a) marklukes dne 21 kvě 2013, 14:03, celkem upraveno 1 x.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Paganini píše:Obávám se, že konkurence nepřibude...spíš bych se bál, aby s tím Abrex neseknul, což by znamenal konec modelů Škodovek v Čechách...
Ještě si umím představit, že někdo(např. IXO) bude vyrábět nové současné modely pro Škodovku, ale jen max tři barvy, základní provedení karoserie - ne všechny karosářské varianty modelu a model by stál 800,- a vždycky to bude made in China
Je to jen hypotéza, ale: IXO by vyrábělo jen jednu barvu (proč ne, když to nebude černá nebo jiná hodně tmavá :D ), samozřejmě za své standardní ceny a ve své standardní kvalitě. Ne, že by se u IXA nemuselo vybírat, ale vybrat se dá - a bezchybné IXO je kvalitativně výš než bezchybný Abrex. Made in China - to je i Abrex. Ta cena - holt si nekoupím všechno. A to si musí rozhodnout každý sám, z čeho bude mít větší radost - jeden krásný bezchybný model, nebo za stejnou cenu 2-3 modely s vadami. Samozřejmě to IXO se musí povést tvarově, ale to je tu občas probíraný známý nedostatek modelů IXO. A souhlas, že by to byly jen současné modely, do starších aut by asi nešli - a pokud ano, tak asi jen opravdu výjimečně.

Favorit

Příspěvek od Favorit »

Až dnes som si v obchode všimol, že Fabie combi po fl. s novým znakom nemajú na streche hagusy. Mali akurát jeden model úplne totožný so sesternicinou novou Fabiou, tak som ho kúpil. Abrex zas dal nové prebaly plastových boxov, ktoré sú síce super cool fresh simply clever, ale už to v mojej vitrínke vyzerá dosť divoko. Už predtým bol podľa mňa zlý nápad modely farebne rozdeľovať do skupín, takže všetky prebaly dám preč, nech je to pekne jednotné (ani to úplne nebude kvôli zmene nápisov na podstavcoch...).
Táto nová Fabia stojí v Pompe už nie 8,90€ ale 10,50€. Model je našťastie fajn, plastový kryt škatuľky sa mi zdá byť po novom hrubší. Ak bude Abrex predávať modely v kvalite aspoň tohto modelu, tak som ochotný dať aj tých 10 eur. Za kvalitu Rapidov by som to už zvážil.

Edit: Beriem späť. Lak je príliš hrubý (ostrekovače svetiel vyzerajú ako vada v laku), svetlá mohli byť lepšie opracované, vidno vylomenia, osky kolies sú zas širšie a v horných rohoch nad predným sklom je strecha od čiernej farby A stĺpikov. :(
Naposledy upravil(a) Favorit dne 21 kvě 2013, 15:33, celkem upraveno 1 x.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Nezbývá mi než s Vámi souhlasit,že jde Abrex s kvalitou od 10 k 5 :cry: Muj poslední model zakoupený v květnu 2012 (zmetkový nápis Škoda) Takže za rok zřejmě zlepšení žádné. Pokud ještě pujdu do nějakého Abrexu tak už jedině s osobním odběrem
Obrázek

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

Je to otázka peněz, kontrola kvality v Číně stojí peníze, předpokládám, že Abrex má rozvahu - náklady na kontrolora v Číně x reklamace zmetků a podle toho se rozhoduje (asi vychází levněji reklamace zmetků), bohužel v Čechách jde masa po nízké ceně (ve všem), proto asi zvolil Abrex levnější cenu na úkor kvality.
Nové modely nejsou cílené pro sběratele, ale jako propagační předmět Škoda Auto (do finální ceny modelu podlě mě taky mluví Škoda Auto).
Historické modely naopak jsou spíš pro sběratele, a tak jsou většinou dražší a kvalitnější.
Já osobně bych také raději připlatil za detailnější model, ale sběratelů, kteří by rádi připlatili je, i když se to podle komentářů nejen na tomto fóru nezdá, málo :?
Nakupuji modely v prodejně Abrex a v drtivé většině jsem s výběrem bezchybného modelu neměl problém.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Favorit dík za tie hagusy, tie mi nejako unikli. Takže aj keď som žiadny model s novým znakom nechcel, tak do combi asi kvôli nim pôjdem.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

FKS

Příspěvek od FKS »

Paganini píše:Je to otázka peněz, kontrola kvality v Číně stojí peníze, předpokládám, že Abrex má rozvahu - náklady na ...
Těžko říci, jestli by model musel být třeba o 100 Kč dražší, aby byl vyroben kvalitněji. Podle mě to v ceně úplně nebude, třeba Bburaga za 50 Kč také nejsou automaticky špinavá, zašmataná a s vadami laku. Je to prostě šlendrián ve výrobě, který Abrex evidentně pořád není schopen řešit. Je to škoda, že nejsou schopni udržet kvalitu na úrovni dřívějších modelů Cararama. Předpokládám, že pro ně pořád vyrábí Hongwell, ale tem možná má potíže - nemá žádné svoje nové modely a možná od něj odešli lidé, co vedli výrobu a vyrábí to tam buhvíkdo...

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Možno tá Fabia s chybným nápisom Škoda bude časom cenenou raritou... :oops: Ale teraz vážne - škoda preškoda poklesu kvality škodoviek od Abrexu ... a stále nechápem, že podstatne lacnejšie modely Cararama Abrex (tiež Hongwell) majú oveľa lepšiu kvalitu lakovania. Tu treba naozaj už iba toho zeleného mobíka ... z Marsu, aby išiel urobiť poriadok do tej ďalekej čínskej fabriky :mrgreen:

Favorit

Příspěvek od Favorit »

FKS píše: Těžko říci, jestli by model musel být třeba o 100 Kč dražší, aby byl vyroben kvalitněji. Podle mě to v ceně úplně nebude, třeba ...
Ako nehnevaj sa, ale porovnávať Abrex s Bburagom je už extrém. Jednoduchší lak, žiadne lepidlo, nefarbené detaily...Tak potom jasné, že pri Bburagu ani nie je čo upatlať.
Fakt je, že Hongwell vyrába predovšetkým hračky a robia pre obrovský počet firiem. (napr. Dickie, Symba, Schuco, Bauer...) Ak si u nich objednáva výrobu veľa firiem, vrátane Abrexu, tak je jasné prečo všetko toľko trvá.
To čo vidno na našom trhu má pod palcom hlavne Abrex. Lenže to neznamená, že v iných krajinách je to rovnaké. Pár nových modelov Cararama sa nájde, ale tie sú primárne určené hračkárstvam, supermarketom, alebo pumpám. Modelárstvo zrejme nie je moc ziskové, bohužiaľ.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“