Modely TATRA 1:43

Odpovědět
Ondra

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od Ondra »

Dnes mi odepsali z kadenu že hasičská tatra letos vůbec nebude, nechápu to.Buď se jim nevyplatí rozjíždět linku, nebo to byli předprodukční vzorky co šli do prodeje a není ten model zcela vyvinut.

Škoda no, chtěl jsem za ni ty dva tisíce dát, tak to padne na něco jiného. :|

FKS

Příspěvek od FKS »

Jakou verzi měli na mysli, 6x6 nebo 4x4? Předpokládám, že 6x6. Verze 4x4 je stále k dostání v e-shopech ale 6x6 ne.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Primarne jsem se ptal na 6x6, u 4x4 nevim ale pochopil jsem to jako tu odpoved na obe verze.Je to fest divne, ze pul roku od rozjeteho neoficialniho prodeje to stopli

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Tak se jedná o 6X6 tohle mi odepsali a jsem lehce šokovaný, kdo má 6X6 aby se pak nedivil že má zlomený podvozek.Pokud vám to přijde divné, tak zeptejte Kadenu.Asi proto byla vojenská verze bez podvozku.

Ne byla to regulérní série , ale právě na ní se zjistilo , že model je příliš těžký na podvozek, proto jsme ponechali ve výrobě pouze verzi 4x4 . S tou 6x6 se uvidí , jestli půjde změnit technologie výroby , ale rozhodně to dnes nelze slíbit . Uvidíme , ale myslím , že velká naděje není.
Lituji a jsem s pozdravem

Jsem i v podstatě rád že jsem si to nekoupil v první várce, měl jsem v plánu do dát do dioramy kde by byla na hrbolech a asi by to podvozku neprospělo.Za dva tisíce jsem čekal že to bude vychytaný model....Asi proto byla vojenská verze bez podvozku.

koprfilmtatra

Příspěvek od koprfilmtatra »

Pro názornost, takto vypadají všechny 3 verze, které Kaden udělal:
Na žádný problém jsem u šestikolových verzí zatím nenarazil, co se týká podvozku.
A vojenská sedmička rozhodně není bez podvozku, ale bez nástavby.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Krásný to pohled do vitríny Obrázek

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Já ty 6x6 chci, chci a chci. A s... mně že je nemám. Snad se někdy oběví na Aukru, nějak se utěšovat musím žejo.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Tak jsem naposled otravoval kaden a tímto jim velice děkuji za informace a že mají svým způsobem odvahu to říct.

Já jsem se ptal na toto
Děkuji za vyčerpávající odpověď, zdá se mi to jako velká škoda odepsat celou verzi 6X6 i z toho důvodu že se dělalo několik nových forem a je ta 6X6 dle mého názoru divácky atraktivnější
A ještě bych měl jeden poslední dotaz, plánujete nebo se vyvíjí tatra phoenix?

Děkuji za názor , žádné formy se právě nedělaly a proto je ta verze 6x6 tak těžká . Že je atraktivnější samozřejmě víme a rádi bychom ji dělali , ale vše je o penězích .
Verze 4x4 bude tento měsíc a cena 1800,- Kč je od začátku stejná .
Verze Phoenix se chystá , ale v měřítku 1:50 .

U toho phoenixe mám velkou radost, ale trošku mně mrzí že nebude v 1:43 a obávám se že nebude odpružen.Ale zase by mohl být levnější a je to prostě kamionové měřítko které je hodně rozšířené po celém světě.

koprfilmtatra

Příspěvek od koprfilmtatra »

Model Tatry Phoenix bude v měřítku 1:50 hlavně proto, že Kaden pod značkou Tekno dělá Daf CF. Na kabině tedy jen upraví masku a udělají podvozek. Ten ale určitě nebude tak propracovaný jako u Terrnovky.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Jsem zvědav jak to dopadne, já si myslím že budou používat spíš plast než kov než tak jako doposavaď.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“