Zdravím
Páni mám takýto problém a to su romliaždene pneumatiky na kolesu. Jedna sa o model minichampsu a asi by som niekomu niečo ja prikrutil niekam lebo som z toho rozčulený. Chcel by som sa Vás opýtať ako sa to dá aspoň trochu napraviť. Či to vôbec pojde opraviť.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Poškodenie vyrobcom
Re: Poškodenie vyrobcom
Jednou jsem to měl u Abrexu, trochu pomohlo prohnout pneumatiku přes zploštělé místo a nechat to tak chvíli ohnuté a pak smáčknout z boku. Ale úplně se to srovnat nepovedlo
Vďaka za radu, už som tu pneumatiku stiahol dole a trochu som ju pomasiroval ale po nasadení sa to znova vratilo do splošteného tvaru. Ešte to pár krat zopakujem a uvidí sa, že čo na to ta guma povie.
Neviem kde vložiť túto otázku tak som sa rozhodol pre poškodené modeli. Niektoré resinové modeli majú okná z fólie. Chcel by som sa opýtať čo je to za fólia ( tvrdený plast, mäkčený, ppt ppe, niejaký styren)? Väčšinou je na ňom nalepéna chromová lišta napr. Neo models alebo Premium X. Lišta je z perovej ocele a mám problem s výberom lepidla, ktorým by som ju mohol prilepiť späť na fóliu bez poškodenia fólie ( zabielenie fólie alebo jej deformácia). Máte niekto skúsenosti stýmto problémom?
-
Máš dve možnosti : foliu v lepiť herkujesom, alebo kúpiť to nové sekundové lepidlo na číre plasty
Mám jeden stejný problém. Sehnal jsem na ebay model z roku 2006, který jsem sháněl. Doma jsem ho chtěl odšroubovat z podstavce protože byl tak utaženej, že pneumatiky byly ,,píchlý". To se mi vůbec nedařilo, málem jsem zlomil šroubovák ..nakonec hrubá síla pomohla, ale pneu jsem prostě nenarovnal, naštěstí auto mělo trošku kola zapuštěná v blatnících, tak to zrovna tady není tak vidět.
Čo tak skúsiť dať pneumatičky jemne dole a ohriať ich krátko vo vode pri teplote blízkej bodu varu ? Mne sa pár krát vcelku úspešne podarilo pnumatikám takto vrátiť pôvodný tvar, ale je to riskantné a za výsledok v žiadnom prípade neručím...