Poškodenie vyrobcom

Odpovědět
carabo

Poškodenie vyrobcom

Příspěvek od carabo »

Zdravím

Páni mám takýto problém a to su romliaždene pneumatiky na kolesu. Jedna sa o model minichampsu a asi by som niekomu niečo ja prikrutil niekam lebo som z toho rozčulený. Chcel by som sa Vás opýtať ako sa to dá aspoň trochu napraviť. Či to vôbec pojde opraviť.
(nefunkční link odstraněn adminem)

FKS

Re: Poškodenie vyrobcom

Příspěvek od FKS »

Jednou jsem to měl u Abrexu, trochu pomohlo prohnout pneumatiku přes zploštělé místo a nechat to tak chvíli ohnuté a pak smáčknout z boku. Ale úplně se to srovnat nepovedlo :(

carabo

Příspěvek od carabo »

Vďaka za radu, už som tu pneumatiku stiahol dole a trochu som ju pomasiroval ale po nasadení sa to znova vratilo do splošteného tvaru. Ešte to pár krat zopakujem a uvidí sa, že čo na to ta guma povie.

carabo

Příspěvek od carabo »

Neviem kde vložiť túto otázku tak som sa rozhodol pre poškodené modeli. Niektoré resinové modeli majú okná z fólie. Chcel by som sa opýtať čo je to za fólia ( tvrdený plast, mäkčený, ppt ppe, niejaký styren)? Väčšinou je na ňom nalepéna chromová lišta napr. Neo models alebo Premium X. Lišta je z perovej ocele a mám problem s výberom lepidla, ktorým by som ju mohol prilepiť späť na fóliu bez poškodenia fólie ( zabielenie fólie alebo jej deformácia). Máte niekto skúsenosti stýmto problémom?

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Máš dve možnosti : foliu v lepiť herkujesom, alebo kúpiť to nové sekundové lepidlo na číre plasty

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Mám jeden stejný problém. Sehnal jsem na ebay model z roku 2006, který jsem sháněl. Doma jsem ho chtěl odšroubovat z podstavce protože byl tak utaženej, že pneumatiky byly ,,píchlý". To se mi vůbec nedařilo, málem jsem zlomil šroubovák :D..nakonec hrubá síla pomohla, ale pneu jsem prostě nenarovnal, naštěstí auto mělo trošku kola zapuštěná v blatnících, tak to zrovna tady není tak vidět.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Čo tak skúsiť dať pneumatičky jemne dole a ohriať ich krátko vo vode pri teplote blízkej bodu varu ? Mne sa pár krát vcelku úspešne podarilo pnumatikám takto vrátiť pôvodný tvar, ale je to riskantné a za výsledok v žiadnom prípade neručím... :idea:

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“