IXO Museum

Odpovědět
H+H+

Re: IXO Museum

Příspěvek od H+H+ »

Bezva, tam je vidět celá rodinka novinek :D Jinak moc nechápu, jak už jsem zmínil, výběr modelů do kolekcí Classic a Museum. Z mého pohledu bych určitě udělal přesuny, no ale nejsem marketigový pracovník. Třeba je z obchodního hlediska větší zájem o 50-60. léta, než o předválečné modely ;) Ten šedivo-černý model jsem s jistotou nepoznal, ale pořád bych řekl nejspíš Delage.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Ten šedivo černý by mě taky zajímal. V katalogu není, z původní série Altaya taky ne a z té série starých francouzských aut taky ne. Snad jsem se nepřehlíd.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Teď jsem se díval a v té serii starých francouzských aut fakt není, ale naopak je tam několik jiných, která bych vybral raději, než 2 v podstatě stejné Opely ;) ...určitě by stačil ten zelený. Jinak jsem si teď u Foxíků objednal ten velký katalog 2013.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No já moc už poválečný "veterány" nemusím, z celé série bych si vybral určitě obě Bugatti T41 a ještě pak model č.14 Delage D8-120 S Pourtout Aéro Coupé - 1937. Naopak bych byl rád, kdyby někdo podchytil období 1900 - 1925. Z této doby nejsou skoro žádné modely a přitom by bylo tolik krásných veteránů, což jako poslední asi pochopili cca před půl stoletím v Lesney se sérií Matchbox Yesteryear.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Úplně přesně, ty samé jsem myslel.Jinak hezké veterány 1900-1925 vyrábí třeba Brumm a Rio, také se mi líbí, ale už dávno vím, že nejde mít všechno a proto jsem se zaměřil na 30. léta. Ty Ypsilonky samozřejmě také mám, ale spíš z nostalgie, protože některé mám už přes 50 let :)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

marklukes píše:No já moc už poválečný "veterány" nemusím, z celé série bych si vybral určitě obě Bugatti T41 a ...
Když se nad Matchbox Yesteryear zamyslíš, tak vlastně v době vzniku modelů ty předlohy vlastně tak staré nebyly, ač se to nezdá, tak vlastně byly na úrovni dnešních poválečných. Čas běží hrozně rychle a auta která pamatuju z dětských let v běžném provozu, jsou dnes veteráni ;) a auta z 60. let, která jsem obdivoval jako nová, připadají dnešním dvacetiletým vhodná do musea.
Naposledy upravil(a) H+H+ dne 28 úno 2013, 16:08, celkem upraveno 1 x.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No jo, to je fakt. Ale nic to nemění na tom, že (aspoň pro mě) čím starší auto, tím hezčí. Dnešní běžná auta jsou samozřejmě nesrovnatelně komfortnější, bezpečnější, pohodlnější, ale až na výjimky jsou to všechno jen hnusný krabice.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Souhlas. Možná z těch výjimek budou za 30-40 let krásná klasická auta :D

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Tohle jsou asi nejlepší záběry IXO MUS z Norimberku.
http://www.auto-und-modell.de/pages/akt ... -PremiumX/

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Fotky jsou super :!: Jinak už prý mám doma v poště katalog IXO 2013, tak jsem zvědavý, co v něm vlastně bude :)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“