IXO Museum

Odpovědět
rallymag

Re: IXO Museum

Příspěvek od rallymag »

marklukes píše:Váhám, jestli je to jen přerušení série Altaya, nebo její konec - třeba že se rozpadly, ztratily formy ...
Už jsem to na různých fórech několikrát uváděl : žádný výrobce modelů Altaya neexistuje! Je to pouze obchodní label a modely si nechává dělat od různých výrobců /IXO,UH,Norev.../
Tudíž IXO žádné formy kupovat nemusí. Tahle veteránská edice vycházela před lety ve Francii. Vyšlo tuším plánovaných 50 čísel. Vetráni nejsou můj obor, ale znám plno sběratelů pro které jsem ty modely dovážel. Rozdíl proti origu IXu byl v barvách,modely nemají lepty atd. Zase jako bonus měl každý model u sebe časopis.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Ty Opely jsou z německé série nakladatelství Eaglemoss. A ty ostatní jsem našel na francouzských stránkách Altaya v sérii Voitures françaises d'autrefois (Asi Stará francouzská auta). Jo možná to bude jako s těma Mercedesama, že původní sérii proloží dalšími modely. Ale mercedesy byly vkládány v podstatě ojediněle, tady na příští rok z původní série ani model. No doufám, že z té francouzské séri e aspoň bude Bugatti T 41 Coupé de ville. Teď jsem fakt vnitřně rozpolcenej, jestli shánět ty původní T41 od Altayi, nebo to risknout a čekat. Mám 2 modely z původní série Altaya, kde se mi nechtělo kupovat černé od IXA a od Altayi byly červené; je fakt, že IXO má lepší lak a chromování.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Už jsem to na různých fórech několikrát uváděl : žádný výrobce modelů Altaya neexistuje! Je to pouze obchodní label ...
Jasně že jo, firma, co vydává modely v časopisech - Altaya si u IXO zadala výrobu modelů - levných, aby si to lidi v trafikách koupili. IXO pak formy použilo pro modely prodávané pod svou značkou - už se tak nemuselo držet ceny, mohlo si dovolit leptané díly, lepší lak, lepší chromování. Narážkou na formy jsem myslel to, jestli původní formy a hlavně práva k nim automaticky zůstávají majetkem IXA, nebo jestli je IXO musí od zadavatele koupit.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

marklukes píše:Ty Opely jsou z německé série nakladatelství Eaglemoss. A ty ostatní jsem našel na francouzských ...
já asi počkám, protože kromě 3x Bugatti bych ještě rád Jaguar, Alvis, Austro Daimler, možná i Fiat 2800 a Rosengart...když budou :)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No já měl vyhlídlé leště 3x Bugatti T41, Bugatti T50, Peugeot 402 a Rosengart. Tedy pokud poslední 2 nezabijou černou barvou (nemám jí na modelech rád). Ostatní dle osobní obhlídky. No díval jsem se, v té francouzské sérii měli dvě T41: jak už jsem psal "Coupé de ville"a ještě (a to asi ještě nevydali ani v Altaya sérii) "Cabrio Weinberger". S Esdersem by to bylo 6 modelů T41 - vrchol mé sbírky, navíc homogenní kvalita od jednoho výrobce; no ale asi se nechávám moc unášet ... :-) V katalogu mají 7 modelů, to maj tak na rok. Možná letošek využiju k doplnění starších modelů, u kterých jsem dosud váhal: Lagondu, Salmson a Pierce-Arrow. Protože letos to vypadá jen na ten Voisin, možná Berliet, ale u toho se rozhodnu, až ho uvidím na vlastní oči.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Tomuhle se těžko odolává s tím, že to možná za pár let vyrobí v lepší kvalitě IXO.
(nefunkční link odstraněn adminem)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Není důvod odolávat, když pak bude IXO a hezčí, tak vždycky můžeš za podobné peníze tu výhodně koupenou prodat :)

Jinak jsem koukal na fotky expozice IXO na veletrhu a ty novinky Museum jsem nenašel, což je celkem škoda. Tak si nejsem
jistý, jestli je nikdo nefotil a nebo nebyly vystavené...no možná jsem taky blbě hledal...

marklukes

Příspěvek od marklukes »

3 fotky nových IXO Museum jsou v galerii na stránkách Fox Toys.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

marklukes píše:3 fotky nových IXO Museum jsou v galerii na stránkách Fox Toys.
Díky, našel jsem :) JInak na té fotce s Facelem jsou vidět ještě jiná uvedená v katalogu 2013, ale pak jeden béžovo čený, který tam není...možná Delage :?: Co myslíš :?: Doufám teda, že to není zase Mercedes, těch už bylo moc.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Vim, taky jsem si všimnul. Ono vůbec nevím co si teď o IXU myslet, na fotkách na Fox Toys jsou i F1 (Lotus 72 ...), které nejsou v katalogu. Taky Fabie S2000, které nejsou v katalogu. Taky modely 1:18. Řekl bych, že prochází nějakým zásadním přerodem. Měli by aktualizovat svůj web (série Ferrari Collection a IXO Junior jsou asi už pasé, chybí tam minimálně kamiony...) a asi napsat pár slov o dalším směřování.
Mrkni ještě na stránky MACmodel, je tam pár fotek a 2 IXO MUS. Ten šedivo černý model je tam vidět líp.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“