Editions Atlas Collections 1:43

Odpovědět
Pavel Rajm

Re: Editions Atlas Collections 1:43

Příspěvek od Pavel Rajm »

Ahoj všem.
Ani "Užitkové automobily ČSSR", ani "Užitková vozidla CZ".(Jen Bůh ví proč tam tu samolepku přibalili)
Pokud existuje vůbec nějaký oficiální název této kolekce, nejblíže je mu zřejmě ten v horní části plakátu který přišel s Tatrou 148 : Nejznámější užitkové vozy střední a východní Evropy.

(nefunkční link odstraněn adminem)

Teď ovšem zbývá dohodnout se na tom, které že to "nejznámější vozy" jsou pro Němce (zvlášť východního), Čecha, Poláka, Maďara, Rusa.......? Zatímco nažehlený švihák v uniformě Deutsche Post zazvoní s Ifou v podpaží kdesi u dveří v Chemnitz (kdo pamatuje kružítko v německé vlajce v Karl-Marx-Stadt), adresát okamžitě zažije slastnou ejakulaci do trenek, Čech cosi zabrblá jestli už těch německých krámů nebylo dost a Maďar zavrtí hlavou protože tenhle "károš" v životě neviděl. A opačně nad vozy, na které mi tu toužebně čekáme Němec mávne rukou. Vždyť to není Ifa ! Když pominu to, že mezi náklaďáky namontovali Barkas a Multicár (inu užitková vozidla) tak je zkrátka jasné, že tahle kolekce byla prvořadě dělána pro německý trh. Střední a východní Evropa z toho už jen paběrkuje a Atlas si s tím asi žíly netrhá (proč mi jen tohle připomíná "Kultovní auta ČSSR" které svým výběrem modelů také jednoznačně ukazují , na které že to trhy byly původně nasměrovány. Naštěstí je podobnost pouze v tomto, organizačně jsou "Kultovky" v porovnání s kolekcí Atlas úplně jinde). A to že nikde z nikoho nedostanete seznam modelů které mají vyjít? Procento prodaných modelů u nás by se tak snížilo o řádných pár čísel dolů, tak proč ! Dokonale organizovaný zmatek se zasíláním, vracením a reklamacemi modelů snad už ani nestojí za komentář. Vždy může být hůř ! Tudíž to nadále bude o trpělivosti, silné vůli, čekání a doufání. Snad opravdu asi jediná věc která člověka na celé věci alespoň trochu utěší je to, že za těch bez kačky pět stovek nabízejí modely dost slušně udělané (zatím) bez větších výkyvů kvality. Doufejme že jim to vydrží, v opačném případě vezmou lidem ten poslední důvod, proč tuhle kolekci kupovat.
Mějte se krásně, Pavel.

elstrem

Příspěvek od elstrem »

Nemáte někdo foto Multicáru? :)

fan126

Příspěvek od fan126 »

elstrem píše:Nemáte někdo foto Multicáru? :)
Zkus třeba Google např.:

nebo

http://www.modelcarforum.de/showthread. ... 361&page=6

Scout

Příspěvek od Scout »

Martin_Happy: Nechápu,co jsi tím chtěl říct kde hájím Atlas. FKS Ti odpověděl za mě.

Pavel Rajm: Naprostý souhlas.

Jinak jsem rád, že ty náklaďáky vychází za tyhle peníze, když v té ceně porovnám V3S od Abrexu.

rocs

Příspěvek od rocs »

elstrem píše:Nemáte někdo foto Multicáru? :)
Tu som dával fotky už v 11.2011
http://www.sberatelemodelu.cz/viewtopic.php ... &start=410

elstrem

Příspěvek od elstrem »

Ten HORCH H 3 vypadá ale opravdu pěkně ;)

Zdenek1111

Příspěvek od Zdenek1111 »

hruza to jako chtěji v atlasi nám dát na znameení že v kolekci bude jen jedna liazka ?to si snad dělají prdel že?

Pavel Rajm

Příspěvek od Pavel Rajm »

Ahoj lidičky !
Václav Řezáč pro mne napatinoval další Tatru 148 od Atlas. Přidal jsem na ni stavební suť a vyfotil na diorama. Takhle to vypadá. Hezké dny všem. Pavel.

jau

Příspěvek od jau »

Skvela praca. Nadhera. Len si myslim, ze s oknami to trocha prehnal. Ked nic ine, tak pred jazdou by som si aspon okna trocha oplachol. S takymito oknami by to bola ako jazda v tanku :o
Ale inak je to jedna z najlepsich uprav tohto modelu. Ta sut a diorama davaju modelu zivot.

kult

Příspěvek od kult »

Mimo měřítko,ale tam by to asi nikdo nehledal (nefunkční link odstraněn adminem)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“