modely Davis & Giovanni

marinzbrna

modely Davis & Giovanni

Příspěvek od marinzbrna »

Ahoj, modely sbírám už dlouho. A je to u mě už skoro závislost. A protože časem jsem čím dál víc náročnější, sbírám teď už jen luxusní a limitované modely. Proto bych se rád podělil o zkušenosti a dojmy i s ostatními sběrateli. Takže v současné době jsem naprosto propadl modelům Davis & Giovanni. Jsou to luxusní a limitované modely v měřítku 1:43, často velice těžko sehnatelné.
Rád bych sem přidal i pár fotek ať si sami uděláte představu o těchto modelech. Ale jsem tu nový, zrovna jsem se zaregistroval a tak nevím jak sem fotky vložit. Poradíte mi, prosím? Díky moc.

kamikaze

Re: modely Davis & Giovanni

Příspěvek od kamikaze »

sledujem ich uz dlhsiu doby... hlavne na kvalitnych fotkach na http://miniwerks.com/default.asp
no ale u modelu Ferrari P4/5 pininfarina ktory postavili myslim zo zakladu Yow Modellini si nemozem pomoct... ten pokazili... teda myslim konkretne spatne zrkadla.. fuj, ale ostatne veci su super a myslim ze prevazne kovove :D

marinzbrna

Tak to jsem moc rád, že tu nejsem jediný fanoušek modelů D&G.
Ferrari P4/5 Pininfarina teda nemám, takže nemůžu říct jak je na tom tou s kvalitou. Ale to určitě taky souvisí s kitem, ze kterého jsou postavené. Taky jsem se někde dočetl, že základem je právě Yow Modellini, tak možná je to tím.
Já mám McLaren F1 GTR v takové perlové bílé a žluté a jsou naprosto úžasný. Ty mají za základ tuším kit od Autobarnu. Mám ještě Novitec Ferrrari F430 ve verzi kupé a kabriolet a taky naprosto fantastický. Ty jsou zase myslím z kitu od BBR. A v nejbližší době by mi měl přijít Novitec Ferrari 599GTB v bílo černé. Na tenhle model se hrozně moc těším. Na fotkám vypadá dokonale.
A co říkáš na tu novou sérii od D&G? Miniature specials (M.S.). Jsou výrazně levnější než klasické modely D&G a přitom kvalitou jsou myslím srovnatelný. Koupil jsem si SVR 458 Italia a McLaren SLR722GT a je to fakt bomba. Ještě jsem taky strašně moc zvědavej na to Lamborghini Countach LP5000. Zatím jsem ho viděl jen na stránkách romu-romu. Ti sice nemají tak kvalitní fotky jako miniwerks, ale mají jich zas hodně a se spoustou detailů.

marinzbrna

Můj první model od D&G.

McLaren F1 LM Pearl White :shock:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Stejný model existuje ještě ve žluté perleti. Ten je, myslím, ještě hezčí než tento.

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

gratulujem, mas naozaj skvosty, ale radsej menej a kvalitu, modely podla mojho gusta. Davis a giovany este vydali myslim takuto verziu macu aj v striebornej, mne osobne smakuje:
(nefunkční link odstraněn adminem)

marinzbrna

No, tak tohle je moc pěknej kousek. Tak se pochlub a přidej nám sem ještě nějaké fotky. Tento McLaren je už starší model, takže už bohužel není k sehnání. Ono totiž s D&G modely je to těžký. Jsou většinou hned rozebraný. Někdy dokonce i za jeden jediný den! A kdo zaváhá, tak už je nesežene. Ale teď je u Miniwerksu podobný model ve stříbrné barvě.
http://www.miniwerks.com/inventory.asp?manu=370

A pro vášnivé sběratele McLarenů je tu podobný "šílenec" sběratel z Holandska. Ten jich má opravdu spoustu a s kvalitními fotkami.
http://www.geauke.nl/mclf1
Jinak D&G dělal McLaren F1, F1 LM, pak ty prodloužené verze GT a GTR. Jenže jsou fakt těžko k sehnání.

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

maju ho tam.. hned treti od vrchu ale tolko nedam - toje vela :D http://www.miniwerks.com/inventory.asp?manu=370#

marinzbrna

Je to tak. Model patří mezi ty dražší. A blbý je to, že levnější asi nikde a nikdy nebude.
To už holt záleží na každém sběrateli, jestli ty peníze za něj dá nebo ne. Na druhou stranu kvalitnější McLaren než od D&G se asi nenajde.

marinzbrna

Další kousek od D&G.
Opět McLaren F1 LM, ale jiná barva, Pearl Yellow.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tak která barva je lepší?

marinzbrna