Open43, McLaren F1 /ebay/
Re: Open43, McLaren F1 /ebay/
uvidíme, řeknu ti za pár dní až budu mít tu veletržní verzi,jak velký je rozdíl proti resinu.Sehnal jsem přes ebay 1 kosek v dobré ceně cca 135 euro.
-
Tak jsem nafotil McLaren F1 GTR Orange od Fline. Snad se mi sem povedou ty fotky umístit.
Je to focený z mobilu, takže nic moc, ale vážně jsem se snažil.
Je to focený z mobilu, takže nic moc, ale vážně jsem se snažil.
bravurní foto,blahopřeju k nim i modelu.Važ si jej, žasem mude cena násobná-Fline už nic tak hezkého nevyrobí.
-
A ještě jeden McLaren.Tentokrát ale SLR od Mercedesu a také od Fline.
resin má své výhody,mám tentýž -přesnost velký rozměr detailu,na druhou stranu na Autoart v témže měřítku u téhož typu lze nahlížet aspoň z mého pohladu jako na zlatý standart.
-
Koukám, že dost sběratelů tady nakupuje z eBay. A protože já taky, tak bych se rád zeptal, jaké máte hlavně z poslední doby zkušenosti s Českou poštou ohledně odbavování zásilek, které jsou mimo EU. Mě se zdá, že jim to nějak trvá, ale hlavně pořád chtějí nějaké prohlášení, že jde o zboží pro neobchodní účely a taky pořád chtějí doložit nějakou fakturu nebo paypal platbu. Když si třeba objednávám nějaký model z USA tak k balíku prodejce schválně napíše, že hodnota modelu je 50 dolarů, abych už nemusel kvůli vyclení platit žádný poplatky, ikdyž ta skutečná hodnota modelu je mnohem vyšší. Jak to máte vy?
-
Je to úplne normálne ako v ČR, tak aj na SK. Colníci tiež nie sú hlúpi, niečo také ako "Gift" alebo nejaká smiešna suma na balíku je hneď podozrivá, samozrejme, že si hneď pýtajú doklady o nákupe/zaplatení. Tie časy sú už preč, keď colníci ani len nezavadili o moje zásielky, teraz je to naopak, otvoria takmer každú. Ale je to ich robota, pri nákupe s tým počítam, že budem ešte niečo doplácať a ak sa mi to aj tak oplatí, tak si to objednám. Myslím, že lepšie už nebude, skôr sprísnenie zo strany EU ako ochrany trhu hlavne pred ázijskými lacnými vecami.
Prekrasne modely, a ku tomu postovnemu... tak mal som naposledy taku skusenost ked som objednaval balik z Kanady tak som platil postovne na stranke ebay 20 dolarov a na baliku bola hodnota postovneho len 10 dolarov. Tak neviem, nerozumiem tomu.
-
Tu sa nejedá o poštovné, ale či balík zadržia a teda spravidla platíš clo a DPH, alebo nie.
Napíš konkrétne. Čo bolo 10 dolárov? Hodnota známok, teda skutočné poštovné? To mohlo byť 10 dolárov, nezávisle na tom koľko si pýta predávajúci na Ebay , platíš totiž "Shipping and handling" a to si predávajúci dá aké uzná za vhodné. Navyše ak predávajúci je zo zahraničia, napríklad ja mám vystavenú aukciu na US Ebay, nemusím použiť žiaden kalkulátor poštovného a dám si tam cenú akú chcem. V prevažnej miere je reálne poštovné menšie ako zaplatíš (niekoľko tisíc nákupov ako skúsenosť...).
Napíš konkrétne. Čo bolo 10 dolárov? Hodnota známok, teda skutočné poštovné? To mohlo byť 10 dolárov, nezávisle na tom koľko si pýta predávajúci na Ebay , platíš totiž "Shipping and handling" a to si predávajúci dá aké uzná za vhodné. Navyše ak predávajúci je zo zahraničia, napríklad ja mám vystavenú aukciu na US Ebay, nemusím použiť žiaden kalkulátor poštovného a dám si tam cenú akú chcem. V prevažnej miere je reálne poštovné menšie ako zaplatíš (niekoľko tisíc nákupov ako skúsenosť...).