Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Příspěvek od Dali.B »

No lidé jsou prostě líní :lol:

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše:No lidé jsou prostě líní :lol:
To bych až zase tak neřekl,ale vím,že prostě spoustě lidí to nejde,i když se o to pokoušeli.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já, abych se přiznal, z e-baye taky zatím nic nekupuji. Nějak v to nemám důvěru, navíc zběžně jsem se na to koukal a musel bych si založit nějaký ten účet PayPal, jestli se nepletu.
A hlavně při mém odběru mi vychází lepší netříštit síly mezi spoustu zdrojů a zaměřit se jen na vybrané, kde lze pak dosáhnout na lepší podmínky.
Ale kolegové, kteří berou společně se mnou (přes mě) raději řeší věci takhle, než by si ladili účty aby to měli bez poplatků, korespondovali s shopy a starali se o ty věci, když já jim to pořeším, takže možná ne přímo líní, ale chcou to mít bez starostí.
No alespoň se máme čím bavit, že jo Sváťo. A to já těch odběratelů zdaleka nemám tolik co Ty.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

...asi tak nějak :D

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

Jenom k tomu eBayi- já jsem zase ten typ, který má pouze jediný model nekoupený přes eBay- pravda je, že se specializuji na ameriky a těch je u nás setsakramentsky málo nebo za nehorázný peníze. Co se týče bezpečnosti, tak se člověk nemá čeho bát- i kdyby ti model(y) nepřišly a prodejce se neozýval, oni ti peníze vrátí. Nakupuji tak již 4 roky zboží všeho druhy, peněz tam už proteklo taky dost a nikdy nebyl sebemenší problém. A naopak placení přes PayPal má 2 výhody- prodejci se peníze ihned připíší (může zboží co nejrychleji poslat) a nejsou zde pro plátce žádné poplatky- naopak oproti bankovnímu převodu. Jde o to, se do toho prostě pustit a pak už člověk prakticky nenakupuje jinak než přes eBay.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No já mám právě účet naoptimalizovaný tak, že taky neplatím žádné poplatky za transakce, ani za devizové směny, takže tato výhoda PayPalu se pro mě smazává. Třeba se jednou ale do toho taky pustím :D Zatím si v 90% vystačím se Světem Modelů a Modelissimem.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No placení přes paypal má ještě jednu výhodu,že výš okamžitě,co je Ti strhnuto z účtu,ale to je i koneckonců i při platbě s shopů přes paypal.Na druhou stranu je pravda,že kurz přes paypal je nepatrně vyšší než kurz v bankách.No a nákup přes ebay taky není úplně bez rizika a pokud kápneš na vykuka,tak se ti může stát,že neuvidíš ani model,ani peníze(pokud Ti prodejce pošle prázdný balík a pak ho nechá jako stratit-stalo se kdysi kamošovi,dyž ještě kupovalmodely pro mě-a nic s tím nenadělal-ale to je jen taková víceméně vyjímka-já se ztím vždy i při reklamacích domluvil).

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

Na druhou stranu je pravda,že kurz přes paypal je nepatrně vyšší než kurz v bankách
Při platbě si můžeš zvolit zdali chceš, aby se ti peníze převedly dle kurzu PayPal (cca o 50 haléřů v průměru vyšší) a nebo se ti to odečte v dané měně a banka ti to přepočítá podle aktuálního kurzu- je to tak určitě lepší ale zase nevíš ihned přesnou částku.
Jinak já musím říct, že se nákupu přes eBay vůbec nebojím- taky většinou nakupuji od prodejců, kteří mají feedback v řádech tisíců. Zkontrolovat si feedback je vždy základ ;)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Ono záleží fakt kdo co sbírá, protože já co jsem řešil přez eBay tak v ČR nebylo, třeba čínských modelů až na Fox je v ČR žalostně málo a starší kousky zde mají nadsazenou cenu.
Sbírka modelů Citroën

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

sashator píše: Jinak já musím říct, že se nákupu přes eBay vůbec nebojím- taky většinou nakupuji od prodejců, kteří mají feedback v řádech tisíců. Zkontrolovat si feedback je vždy základ ;)
Pokud kupuješ modely jako já(kolikrát již vyprodané rarity),tak feedback v řádech tisíců není směrodatný,jelikož by jsi nic nekoupil,ale důležité je procento kladného hodnocení(ale nic není stoprocentní-to o čem jsem psal,tak prodejce měl přes 2000 prodejů a 100% feedback a pak mu ruplo v kuli a odrbal 6 kupujících naráz).U Tebe je to něco jiného-nekupuješ již dávno vyprodaný modely.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“