Abrex - nové modely

Odpovědět
FKS

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od FKS »

Ke kvalitě Abrexu - myslím, že skoro 400 Kč za model není zas tak málo, takže modely by nemusely mít hrubší nezačištěné hrany, vady laku, škrábance, chybějící díly atd. A určitě by neměly být špinavý uvnitř a venku. To určitě není nějaký nemístný požadavek, stačilo by, aby modely měly standardní kvalitu jako modely Cararama za 100-120 Kč. Nevím ale jaká je kvalita modelů Cararama dnes, protože poslední novinky byly v 2009, od té doby nic. Je teda možný, že to, co dělají dneska bude taky šmejd a špína smontovaná horníky v dole :(

Nechápu jak je ten pokles kvality u Abrexu možný, roli asi hraje fakt, že chvátali, aby stihli dodat modely před Vánoci a jediným kriteriem byl čas. Kolik na tom poklesu kvality ušetří? Že by dřív zmetky likvidovali a dneska je prodaji a tim vydělají víc? Podle mě na tom moc vydělat nejde. Vždyť třeba Bburaga za 59 Kč špinavý nejsou, tak proč Abrex jo? Ale mám obavu, že se to nezmění, když teď všechno stejně prodali, a to i přes zvýšení cen...

Jinak výše uváděné Minichampsy taky nejsou úplně bez chyb, nějaká drobná vada laku atd. se tam občas taky objeví.

K 130 RS od Sparku - je otázka, jestli model již byl připraven pro výrobu, pokud ne, tak se na to FOX možná vykašlal, když zjistil, že nedostane licenci a příští rok bude 130 RS v 1:43 od Abrexu. Otázka je, proč si to s tou licencí neověřili ještě před výrobou, není přece rozumný nejdřív připravit model a pak jednat o licenci.

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Ta kvalita modelů je dost jinde,než bývala,například V3S Hasiči je hrůza...u dřívějších skřínovek,co mám,byla nástavba lakovaná a ted je to jen plast,je to dost škoda...

Scout

Příspěvek od Scout »

Zítra si pro jednu V3S jdu. Fakt to není lakovaný? :shock:
To by znamenalo vrátit se ke kitařině a udělat z toho trochu model..

sidon

Příspěvek od sidon »

Abrex se opravdu pohoršil. A ohledně modelů Cararama mohu sdělit jen to, že nedávno jsem pořídil např. Mercedesy 190, 300 a 560 SL, Lotus Europa - kvalita pěkná, špína žádná, řiditelná přední kola, otevírací dveře slícované tak, že to téměř nejde poznat a to vše za cenu poloviční proti Abrexu

keramhora

Příspěvek od keramhora »

FKS: to já vím úplně přesně,čím je zaviněná horší kvalita modelů.Je to rychlostí výroby.A není to jen tím,že chtěli stihnout předvánoční prodej.Už to tak bude pořád.Podívej se,kolik byli schopni vyrobit různých modelů v relativně krátkém období.Na příští rok toho plánují vyrobit spoustu a o to jde.Vyrobit co nejvíc možných kusů a že pokulhává kvalita je věc druhá,protože jak psal BaRT,oni nemají konkurenci.Vím to všechno proto,že dělám v podobném odvětví akorát my konkurenci máme,tak že naše výrobky musí mít pořád stejnou kvalitu,i když vstupní suroviny jsou levnější a méně kvalitnější,než byly třeba 5 let zpátky.Taková je prostě teď doba.Platy dělníků se nezvedají,platby za výrobky jsou menší,ale vedení firem si z platů a odměn neubere,tak že se musí vyrábět více kusů např.za směnu,aby se stihlo více zakázek.Věř mi,něco o tom vážně vím.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Přesně nikoho nezajímá jak se co stíhá jen zisk. Dělám ve společnosti s 10mld obratem a 6mld čistým ziskem a teď nás bude polovina co dříve dělali dva - dělá jeden ale plán na příští rok je opět +5% a snažte se ...
Sbírka modelů Citroën

keramhora

Příspěvek od keramhora »

No také hezké a pak je ještě "super" mít za vedoucího výroby bývalého "lampasáka" ,co všechno řeší řevem a má pravdu,i když jí nemá.To jsme se ale už dostali někam jinam... Ale viděl bych něco podobného i v Abrexu.
Já jen čekám,až někdo z Abrexu nepíše na fb větu,vždyť Vás nikdo nenutí kupovat naše modely a to potom ve mě opravdu bouchnou saze a v té Praze na prodejně si ode mě něco vyslechnou,protože jestli jim to ještě nedošlo,nedělají ty modely pro sebe nebo aby byly ve skladu,dělají je pro sběratele,modeláře a tak.Kdo koupí dítěti model na hraní v průměru za 400Kč? Málokdo,spíš nikdo.Všichni chtějí za ty peníze nejlépe 1:18.

vania

Příspěvek od vania »

Abychom to jen nehaněli: mně přišla taky stodesítka, ve žluté barvě a kromě té negativní SPZ vzadu je naprosto v pořádku. A žádné kvalitativní změny proti minulým modelům jsem nezaznamenal............

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

negatiní SPZ mají všechny, druhá edice ji bude mít správně (to psal Abrex na Facebooku)
Sbírka modelů Citroën

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Škoda 110 L až na chybějící vnitřní podběhy předních kol,nepovedenou zadní SPZ a "šmajdající" kolečka je v pořádku.U některých si jen člověk musí zevnitř domáčknout zasklení více ke střeše,aby sedělo černé linkování oken s karoserií.Dále se pak koukejte,aby model měl obě přední světla,protože ty v karoserii moc nedrží.ALe jinak klobouk dolů,protože je mají hezky udělané.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“