nOstalgia

Odpovědět
plukovnik

Re: nOstalgia

Příspěvek od plukovnik »

IXO,IXO-ALTAZA a IST je stale jedna a ta ista spanielska firma.Povodne to bolo IXO sidliace v cine s nemeckymi vlastmikmi,teraz to ma spanielskych vlastnikov (preto ALTAYA),ale stale to sidli v cine s tymi istymi ludmi.pod znackou IXO sa pustaju von bezne veci,IST EAST MODELS sa zemeriava na vychodny blok a bali modely do pevnych krabiciek.tie modely v bublinach su taktiez IST,ale mierne ochudobnene.Mam original zaporozca zo serie IST EAST MODELS za cca 700 korun,a zaporozca IST v bubline za cca 300 korun.jediny rozdiel su hrube strieborne predne stierace,a cierny interier.inak svetla,kolesa,linie list,to vsetko je v rovnakej kvalite.
takze ked bude NIVA aj v tej drahsej serii IST s pevnou krabickou,neocakavam vyrazny posun v kvalite.A uz vobec sa nedockame kvality povodneho sovietskeho modelu.Som ochotny zan zaplatit akekolvek rozumne peniaze,napriek tomu mi ho nevedia zohnat ani v Rusku.este pred par rokmi som sa smial 50-im dolarom na Ebay,ktore chceli nemci za tento model.dnes uz sa vobec neponuka,pokial neberiem do uvahy rozne tie ukrajinske,tatarske a kazasske parodie na nivu.takze sa uspokojim aj s ixackou nivou z bubliny,a budem nadalej preklinat den,ked som svoj sovietsky poklad predal za par stoviek.

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

Musím podotknúť, že na aukre som ich za posledný rok predal 3 kusy, všetko originál, nie tie nové verzie. Teda sa dajú zohnať, len to chce trpezlivosť :) Ohľadne IST - Zaporožca som mal taktiež originál (na SM fóre som dával aj fotky), a naviac mal ešte zrkadlo oproti Kult. Ináč rozdiel celkom dobre vidno pri modely Lada 1500 , myslím ohľadne líšt. Ixo Ist ich má aj okolo kolies naproti červenej poľskej a zelenej ruskej verzii.

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Co se týče té Nivy ze SSSR, tak ji mám taky doma a musím uznat, že kvalita je opravdu výborná. Nivu z kultowek brát nebudu, protože má vyjíti v IST, ale Agat stejně nechám
Jinak v německých obchodech se již objevily nové modely ze serie IST, čili v nejbližších týdnech už by mohly být i u nás, jedné se např. o Zaporožce, Trabanta, Moskviče, a další viz. tento seznam: (nefunkční link odstraněn adminem)

plukovnik

Příspěvek od plukovnik »

moskvica od IST uz mam.mam ho vsak v tej lacnejsej bublinovej verzii.je velmi pekny,avsak spatne oznaceny.uvadzaju ho ako moskvic 407,ale podla prednej masky sa jedna o moskvic 405,mozno este 406.
ten dvojfarebny moskvic,ktory je na strankach IST je skutocny krasavec.taktiez ten vladny cierny ZIS (alebo ZIL ? ) vypada skutocne nadherne.
Mam toho stareho wartburga od IST z bubliny,a paci sa mi este viac,nez ten od Minichampsu.tie umele smerovky urobia svoje,a nikdy ten vizualny dojem ziadna barva nenahradi.
ja som celkom s tymi bublinami spokojny,mam este noveho wartburga tourist,polskeho fiata,malucha,a ked raz tieto kusky budu v kvalitnejsej verzii,tak ich obmenim.pre mna je to prakticky moje detstvo.vtedy ani ine auta na uliciach moc k videniu neboli,a anglicaky pre nas predstavovali auta,ktore sme videli iba vo filmoch.

corteco

Příspěvek od corteco »

Tak teraz jeden odo mna. Jazdilo ich tu dost vela a jeden v mierke 1:1 som mal aj ja. Toto je NOREV a myslim ze vydareny. :D

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Není to nějaká levná edice? Mne teda zas tak propracovaný nepřijde. Zadní světla je jednolitá červeň, interier je také nějak jednodušeji zpracován...

John

Příspěvek od John »

Corteco: Mně se tedy velmi líbí, ani jsem nevěděl, že existuje jako model :)

John

Příspěvek od John »

Takhle si představuju Nostalgii ...

Jednou musím tu svoji taky nafotit ....
(nefunkční link odstraněn adminem)

plukovnik

Příspěvek od plukovnik »

bravo !

skutocne mate dobru pamat a cit pre realitu.okrem vychodoeuropskych aut tu par vyvolenych jazdilo v chrysleroch,obcas nejaky britsky austin,a sportovci mali fiaty.k tym austinom sa dokonca viazala aj nejaka korupcna afera nakupcov a nejakeho namestnika ministra.
velmi dobre vystihnuta doba jednou fotografiou !

rudamik2903

Příspěvek od rudamik2903 »

jj. Souhlasím. Úplně se mi ta doba vrací. Ještě přidat nějakou tu Škodovečku, Wardburga a Trabantíka a jsem zpátky na základce :-)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“