Tuning, předělávky
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tuning, předělávky
Karle to Gallardo GT3 vypadá super,ostatní Lamba samozřejmě taky paráda, šikovné ručičky,klobouk dolu jak si stím pohraješ 

- ksmotorsport
- Kontaktovat uživatele:
teda v tych prednych a zadnych svetlach je obrovsky rozdiel
..ani sa mi nechce verit ze tie povodne tak mizerne vyzerali
...fakt pekna praca s detailami
...normalne som zacal uvazovat ze si jeden MM Aventador kupim 

modrý Mondial, pekný Mondial 

- ksmotorsport
- Kontaktovat uživatele:
Provedené úpravy:
Tak začal jsem se světly.To bylo vážně děsné.
Potom jsem snížil přední nápravu asi o 1,5 mm.
Ze zadních pneumatik jsem vyříznul 5 mm z obvodu,(nechápu to,jak se mohli takhle seknout a pustit to do prodeje).
Bylo nutné porovnat karoserii.Střecha nad zrcátkem byla asi 1 mm pod úrovní skla.
Ani jedny dveře a víka neseděli - rovnačka...Koupil jsem si dva modely a oba jsou identicky špatný...
Potom interier,na středovém panelu jsou špatně barvy.Ovladače jsou černé,ne stříbrné(i na volantu),a stříbrné má být na panelu víc a víčko startovacího tlačítka je červené.
Namaloval jsem těsnění kolem dveří.
Na motoru jsou stříbrné hadice,tak jsem je natřel na černo a stříbrné jsem udělal klapky.
Na půl stažená okna jsem uříznul a nahradil je folií.
A napodobeniny pružin mají být také černé.
Černé jsem zatím udělal i díry pro chladiče a do prahů.Později dám mřížky.
Na konec trocha reflefních samolepek,bílé na blikačích a osvětlení SPZ,červené na třetí přídavné brzdové světlo a černé na znázornění zadní kamery.
Tak začal jsem se světly.To bylo vážně děsné.
Potom jsem snížil přední nápravu asi o 1,5 mm.
Ze zadních pneumatik jsem vyříznul 5 mm z obvodu,(nechápu to,jak se mohli takhle seknout a pustit to do prodeje).
Bylo nutné porovnat karoserii.Střecha nad zrcátkem byla asi 1 mm pod úrovní skla.
Ani jedny dveře a víka neseděli - rovnačka...Koupil jsem si dva modely a oba jsou identicky špatný...
Potom interier,na středovém panelu jsou špatně barvy.Ovladače jsou černé,ne stříbrné(i na volantu),a stříbrné má být na panelu víc a víčko startovacího tlačítka je červené.
Namaloval jsem těsnění kolem dveří.
Na motoru jsou stříbrné hadice,tak jsem je natřel na černo a stříbrné jsem udělal klapky.
Na půl stažená okna jsem uříznul a nahradil je folií.
A napodobeniny pružin mají být také černé.
Černé jsem zatím udělal i díry pro chladiče a do prahů.Později dám mřížky.
Na konec trocha reflefních samolepek,bílé na blikačích a osvětlení SPZ,červené na třetí přídavné brzdové světlo a černé na znázornění zadní kamery.
Karel66
http://www.modelyks.wbs.cz
Pačia sa mi tvoje upravy... vysledok skvely. Brzdove kotuče si tiež dodal či je to origo? Osvetlenie si upravil vymalovanim? Zaujma ma, ake odliatky su Aventadoru v realy tvarovo zhodnejšie a vobec ktora firma vyraba 1/18 (z tych co upravujes) tvarovo zhodne realnej predlohe...
- ksmotorsport
- Kontaktovat uživatele:
V případě Aventadoru je reálný model na úpravy od Buraga a druhý Mondo Motors.
Z Monda jsem byl vážně zklamaný už po rozbalení prvního modelu.Potom jsem mrknul na druhý a nevěřil jsem vlastním očím.
Ti co model hodiny na pultech okukují než ho koupí,tak takoví modelář by si nevybral.Všechny jsou odfláknuté.(nalitá barva,žádné dveře nesedí,gumy na zadních kolech o dost větší nežli disky,světla
...)
Burago je na tom s kvalitou zpracování tentokrát o něco lépe(ale dle zvyků Buraga).Jenomže ctí svou neslavnou tradici a opět to nemá velikost 1:18 ale o chlup menší.
V řadě osmnáctin to potom bije do očí.Ani odstín barvy netrefili.To pro případ že by si nechtěl lakovat.
Nemá třmeny(tedy bílé snad už jo),přední i zadní boční okna mají špatný černý rám,celkově ty detaily také nic moc.
Tak tedy jsem nakonec s Mondem na přestavbu spokojený.Musel jsem ho celý rozebrat,porovnat a td.Ale teď se mi opravdu líbí.
Chci se pokusit ještě jeden přelakovat a asi si udělám Italskou konkurenci MR s trikolorou.
Na nich chci ale strávit víc času...
Z Monda jsem byl vážně zklamaný už po rozbalení prvního modelu.Potom jsem mrknul na druhý a nevěřil jsem vlastním očím.
Ti co model hodiny na pultech okukují než ho koupí,tak takoví modelář by si nevybral.Všechny jsou odfláknuté.(nalitá barva,žádné dveře nesedí,gumy na zadních kolech o dost větší nežli disky,světla

Burago je na tom s kvalitou zpracování tentokrát o něco lépe(ale dle zvyků Buraga).Jenomže ctí svou neslavnou tradici a opět to nemá velikost 1:18 ale o chlup menší.

V řadě osmnáctin to potom bije do očí.Ani odstín barvy netrefili.To pro případ že by si nechtěl lakovat.
Nemá třmeny(tedy bílé snad už jo),přední i zadní boční okna mají špatný černý rám,celkově ty detaily také nic moc.
Tak tedy jsem nakonec s Mondem na přestavbu spokojený.Musel jsem ho celý rozebrat,porovnat a td.Ale teď se mi opravdu líbí.
Chci se pokusit ještě jeden přelakovat a asi si udělám Italskou konkurenci MR s trikolorou.
Na nich chci ale strávit víc času...
Karel66
mne sa o chlup viac páči ten od Bburaga (aspon kolesá robia pekné), ale tych 37e ci kolko za to pytaju by som za to isto nedal (to uz si radsej kupim nejaky slušny Norev) a keďže MM maju na smallcars za 24e (ten bol vo "výprodeji" uz odkedy sa ako novinka na ich stranke objavil
) tak neviem neviem
...by som ho odlakoval a dal na bielo, ale kedze svetle farby opticky zvacsuju (uz dosť veľké) špáry na otvaratelnych dieloch tak by aj to trebalo kusok dorobiť
...ale nemam s tym este skusenosti...teraz odlakovavam F40 a F50 od BB ktore chcem prestriekat a pohrať sa s medzerami medzi dielmi, tak dufajme ze chytím nejake skusenosti s tým ktore neskor pouzijem na Aventadore 
+ este mam rozpracované 2 modely (Ferrari + Lambo), ktore nie a nie dokončiť
a este k tomu mi model 1/18 Lamba LM 002 nejde z hlavy
...vsak nema az taky komplikovany tvar, ze by sa nedal spravit ako scratch build, nie? 

+ este mam rozpracované 2 modely (Ferrari + Lambo), ktore nie a nie dokončiť

a este k tomu mi model 1/18 Lamba LM 002 nejde z hlavy

este mam jednu otázku Karle
...vidim ze si robis vlastne diely z resinu a tak...skusal som nejake kolesa kopirovat, odlievat a aj vlastne navrhy z roznych materialov, len pneumatiky su problém...mne je ľuto pouzit hoc aj lacny model ako darcu pneumatik tak rozmyslam ze by som vlastne robil 
na nete som cital o takych "gumovytych" resinoch z ktorych robia vyrobcovia doplnkov sedadlá a pneumatiky, ale neviem presne o co sa jedná
rozmyslal som urobit pevnu formu podla existujucej preumatiky a do nej natlakovat nejaky silikon pouzivany na utesňovanie...existuje aj čierny, tak za pokus by to stálo
alebo prinajhorsom si kupit kus hadice, narezat z nej valcovite profily a natiahnut ich na disk...ale to by bolo pracné so zabrusovaním bokov, a nebol by tam profil (aj keď slicky by až tak nevadili
)
uplne najlepsie by asi bolo pouzit tekuty kaučuk co pouzivaju v pneuservisoch ked opravuju pneumatiky...ale kde sa k nemu dostat?
(a myslim ze ho aj potom treba zvulkanizovať lebo inac by stale makky bol)
takze možností neni až tak málo...
hej a ta otazka bola, ze asi nerobis vlastne pneumatiky, čo?

na nete som cital o takych "gumovytych" resinoch z ktorych robia vyrobcovia doplnkov sedadlá a pneumatiky, ale neviem presne o co sa jedná
rozmyslal som urobit pevnu formu podla existujucej preumatiky a do nej natlakovat nejaky silikon pouzivany na utesňovanie...existuje aj čierny, tak za pokus by to stálo
alebo prinajhorsom si kupit kus hadice, narezat z nej valcovite profily a natiahnut ich na disk...ale to by bolo pracné so zabrusovaním bokov, a nebol by tam profil (aj keď slicky by až tak nevadili

uplne najlepsie by asi bolo pouzit tekuty kaučuk co pouzivaju v pneuservisoch ked opravuju pneumatiky...ale kde sa k nemu dostat?

takze možností neni až tak málo...

hej a ta otazka bola, ze asi nerobis vlastne pneumatiky, čo?

- ksmotorsport
- Kontaktovat uživatele:
Vyrobil jsem jednu formu na pneumatiku.Na zkoušku.
Jde to,je to pracné ale jde to.
Použil jsem dvousložkové lepidlo,to kterým se slepují vakuovaná okna.
Je černé a dá se do formy natlačit injekční stříkačkou.
Jde to,je to pracné ale jde to.
Použil jsem dvousložkové lepidlo,to kterým se slepují vakuovaná okna.
Je černé a dá se do formy natlačit injekční stříkačkou.
Karel66