Měřítka, výrobce, volnější téma :-)
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Měřítka, výrobce, volnější téma :-)
Staré téma se vrací jako bumerang. Ano, ideální je opravdu, pokud je celá sbírka v jednotném měřítku, v tom souhlasím se Sváťou a dalšími... Ale to neznemená, že všechno ostatní je špatně. Pokud se někdo zaměřuje na jednu značku nebo úzce vymezenou kategorii, je určitě pestřejší a hlavně kompletnější, pokud se sbírka rozšíří na více měřítek, to je jasné. Ale nic není jenom černé nebo bílé. Vemte si takovou sbírku Matchbox Yesteryear, měřítka od 1:36 až někam po 1:64 a určitě je taková sbírka krásná, má své kouzlo i svou bhodnotu. Byl bych moc smutný, pokud bych jenom koukal na fotky takových modelů jako jsou Bugatti Royale od Baurea, nebo hasičské vozy od YatMing Signature a kvůli dogmatu 1:18 si je nemohl zařadit do sbírky. V každé sbírce se dají vytvářet podkolekce, nějaký řád je zapotřebí, ale sbírka je prostě o subjektivních pocitech a vnímání sběratele. Já bych třeba měl mnohem větší problém s mícháním velkého rozptylu v kvalitě modelů, než s mícháním měřítek, pokud jsou ve vysoké kvalitě. Ty nejhezčí kolekce v 1:43 a podobných měřítcích ze začátku mého sbírání mám stále ve své sbírce a nehodlám je nikdy dát pryč. Naproti tomu Bburag, Maist apod. v 1:18 jsem se zbavil naprosto s lehkým srdcem a bez jakékoli nostalgie.
Oni třeba ty nákladní auta a dodávky jsou už v 1/18 moc velké. Docela bych chtěl vydět ten tahač Mercedes od Eligoru v 1/18
Sbírka modelů Citroën
jj teraz som si spomenul ze uz to tu predtym B@rt písal o tom Bburago probleme s licenciou na C6...ja len nechapem preco sa taky viacmenej velkovyrobca ako je Bb pusta do dopredu prehrateho zapasu s modelmi ako napriklad Range Rover Sport co neni 1/18 ani omylom, a detailami niekde uplne na nule...alebo aj PMA a ich nepodareny Veyron (zvlast ked uz Aa robi skoro dokonaly model)...vsak uz len za licencie museli zaplatit velke peniaze a pritom vsetci robia iba to isté..a potom pride Otto a vyrobi taketo exoticke kúsky a vsetci sa biju o ne
modrý Mondial, pekný Mondial
No každý výrobce chce mít komplet řadu a silné firmy si ji koupí, slabší musí proplouvat jak to jde. Ono když jukneš na OTTO forum, co lidé chtějí tak to také není tak jednoduché, je tam třeba psané co jim dalo získat Golf licenci a proto začali dělat Frantíky, protože se prostě dohodnou. Lidé chtějí spoustu aut a o OTTO často odpovídá že to nejde – není licence. Pak druhá věc kterou si nejsem jistý jak výrobci pohlíží na resin modely, ale tím že CX bude u Norev a již ho dělá NEOmodels a podobně, bych řekl že to odlišují jestli je model kov, nebo pryskyřice...
Sbírka modelů Citroën
No to bude Petře asi tím,že Citroeny pro mě nejsou zase tím pravým ořechovým a sedany až na nějaké vyjímky(BMW,Audi Mercedes,Škoda)víceméně nekupuji(a tyto nákupy se budu snažit omezovat čím dál více a specializovat se výhradně na sportovní a závodní auta pouze od kvalitativně dobrých firem) a taky nekupuji auta,co se mě ale vůbec nelíbí(BX,C5,C6 atd).A jelikož můj sběratelský záběr je podstatně větší než Tvůj,tak si můžu taky vybírat dle kvality výrobku.A jak jsi už několikrát zmiňoval,konkrétně Citroeny nevyrábí zrovna moc TOP firmy.BaRT píše: Ale prostě u tebe mi příjde že od 1950 po dnešek ti tam strašně modelů chybí a spousta aut ti utíká, beru že nechceš Solido, ale třeba namátkou Citroën. CX od NEO bys měl mít, BX od OTTO, C6 Norev, C5 čína, DS3 Norev (beru jen Top modely a modely co nemají otevírací pouze přední dveře) a takhle když vezmu i další značky tak je vlastně nemožné to zkompletovat protože těch typů je za 60let strašná síla a to by mě prostě vadilo když bych věděl že tohle a tohle potřebuji, teď to vyšlo a možná to pak nebude... Nevím zda jsem to dobře popsal. Já dnes když si pohlídám novinky tak je sbírka stále zaměřením kompletní.
Re: Co chystáte? (aneb co je na cestě)
..no i mě vadí rozdílné spáry u otevíracích a neotevíracích částí modelu, kazí to dojem z modelu, o tom snad nikdo nepolemizuje, ale na druhou stranu to bych nesbíral to co bych chtěl a musel bych si vybírat z nabídky jen u těch nejlepších výrobců, kteří zas ale taky nevyrábí vše..sva57 píše:Tak to s tebou Petře nesouhlasím-tím že jsou otevírací jen přední dveře a zadní ne je model znehodnocen spárama kolem předních dveří a podstatně rozdílnýma naznačenýma spárama kolem zadních dveří.A u firem,které to ještě stále takto praktikují je to lenost a amatérismus
A taky bych raději uvítal, kdyby se Norev už rozhodl, jestli otevíratelné vše nebo nic.. Nechápu, proč úroveň zpracování např. modelu C6, kde je vše otevíratelné, není v dnešní době standardem i pro ostatní modely Norev..
Jinak já osobně bych modely různých měřítek hned vedle sebe nedával, rušilo by to dojem ze sbírky, ale víc kolekcí v různém měřítku proč ne
add deesse23
Citroën C6 je vrchni řada Norev a ten model je o cca 50% dražší. Vím že ty i já bychom 500-600 navíc přidaly, ale co si budem nalhávat většina lidí na cenu hledí a tím že tato řada má pár kousků to asi takový fičák nebude, protože by udělali další auta
Citroën C6 je vrchni řada Norev a ten model je o cca 50% dražší. Vím že ty i já bychom 500-600 navíc přidaly, ale co si budem nalhávat většina lidí na cenu hledí a tím že tato řada má pár kousků to asi takový fičák nebude, protože by udělali další auta
a to je přesně ono když jsem psal že ta sbírka není kompletní. Pokud by měla být kompletní tak v ní druhý nejprodávanější Citroën = BX ve verzi GTi a od OTTO proti kterému výhrady nemáš měl být. Limuzíny jsem bral za cestovní auta (na dlouhé cesty) proto jsem je tam uváděl, tam bych teda trval na CX NEO kde ke kvalitě výhrady asi nemáš. To že si u sbírky kde máš pravidla (každý je má) řekneš tohle skutečné auto se mi nelíbí-nekupuji, pak to není kompletní sbírka. I Citroën mi dělá auta která mi tolik neříkají (třeba řada ZX, Čínnské edice vše sedan), ale v rámci kompletnosti je mam. Samořejmě vem to v rámci diskuze, záleží na tobě a jsou to jenom tvoje peníze co nakonec ve sbírce bude....sva57 píše:No to bude Petře asi tím,že Citroeny pro mě nejsou zase tím pravým ořechovým a sedany až na nějaké vyjímky(BMW,Audi Mercedes,Škoda)víceméně nekupuji(a tyto nákupy se budu snažit omezovat čím dál více a specializovat se výhradně na sportovní a závodní auta pouze od kvalitativně dobrých firem) a taky nekupuji auta,co se mě ale vůbec nelíbí(BX,C5,C6 atd).A jelikož můj sběratelský záběr je podstatně větší než Tvůj,tak si můžu taky vybírat dle kvality výrobku.A jak jsi už několikrát zmiňoval,konkrétně Citroeny nevyrábí zrovna moc TOP firmy.
Sbírka modelů Citroën
Jelikož nejsem sběratelem Citroenů,tak to co mám mě úplně stačí a nemíním vůbec vyhazovat peníze za auta,která jsou designově o ničem a pro mě absolutně nezajímavá (BX).Je sice pravda,že o CX od NEO jsem uvažoval,ale zase to není zase takové terno,abych za to dával takové love,co za NEO chtějí.A jinak cestovní auta nejsou gró mé sbírky,ale mám je víceméně okrajově.Takže abych to shrnul,už mě žádný Citroeny nevnucuj,nebo je všechny prodám a bude vymalováno
si je nech, nebo je prodej, to je na tobě To že jsem vybral Citrouše je že v něm orientuji, ale jsou další značky, pak prostě vize mít vše od 50let nahoru závodní, sportovní a cesťáky je utopická a ta sbírka by bal mega (jak místem tak investicema)
CX ještě zvaž má vyjít další barva a cena má být o 1000levněji (cca 2900)
CX ještě zvaž má vyjít další barva a cena má být o 1000levněji (cca 2900)
Sbírka modelů Citroën
Hele pokud jsi si nevšiml,tak v 1/18 to zatím zvládám a v podstatě to co bylo v tomto měřítku ze sféry mého zájmu vyrobeno,tak mám.Jinak jsem netvrdil,že kupuji vše,ale jen to co se mě líbí,nebo k čemu mám nějaký vztah.A co,kdy začneš sbírat Jaguary?Ať máš aspoň modely nějaké reprezentativní automobilky.