Měřítka, výrobce, volnější téma :-)

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
BaRT
Site Admin

Re: Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Příspěvek od BaRT »

Vím a znám i Jirku, když by mu Aminu udělalo CMC tak by ty peníze dal, hold ji nedělá, AA na Citroën kašle tak musí stačit Norev.
Sbírka modelů Citroën

licer

Příspěvek od licer »

Model "mimo mísu". Nezapadá do žádného vzorce a nehodí se do žádné skupiny, ale tuhle toyotu můžu a taky mám "absťák" :) A asi mu pořídím nějaké další závodní bratříčky....v budoucnu ;)

Obrázek

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

problem (ne)otvarania je podla mna prilis subjektivna vec aby sa tu o tom dalo rozumne diskutovať :) (ako napriklad o tom ze Bauer Bugatti Royale je 1:16 namiesto 18...lebo ja by som kludne aj niekoho zabil aby som sa dostal k jednemu :D :D :D)

len mam jeden postreh :D
Anson Cadillac Seville STS...ono je to fakt dost zly model, gigaspary okolo prednych dverí a detaily na bode mrazu...dokonca ma zadne kolesa spojene na jednej osi ze sa tocia spolu :D )...lenze ma zadny par dveri urobeny tym "norevovskym" (myslim ze to norev robi na Golf V GTI) sposobom, ze zadne dvere su z dalsich, pevne prichytenych dielov, takze tam je istá pekna špára okolo...aspon kusok sa vyhli tej dileme neotvaratelnych dverí...mne sa paci aj to ako napriklad Mondo motors robí, ze sa babru so vsemoznymi detailami, aj ked nevyzeraju dobre a modelovo(strmene brzd alebo cele sklá na dverách), ale su tam :)
modrý Mondial, pekný Mondial :)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Jelikož já sbírám modely 1/18 a ctím měřítko,tak bych nikdy nepořizoval do sbírky model 1/16, i kdyby byl "svatej,zlatej" ;)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

chápu to tak že zlatou C2 1/16 bys nekoupil:

Obrázek

:lol:
Sbírka modelů Citroën

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

třeba i tak :lol:

racing18

Příspěvek od racing18 »

Mám nejraději když už ať se otvírá buď všechno nebo nic.

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

chapem ze u niekoho kto mozno zbiera Bburago , Mint alebo Solido modely, tak jeho zbierka musi vyzerat pri vsetkych tych 1/16, 17, 20, 21 vyzerat ako zbierka kuriozít, ale degradovať model len kvoli mierke sa mi zdá prehnané :D...aj tych 1/18? kto vobec vymysla tie cisla? 18, 32, 72, 43 ? to isto bude nejaka odvodenina imperialnych jednotiek alebo čo :D
modrý Mondial, pekný Mondial :)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No asi každý od své sbírky očekáváme něco jiného a pokud chci,aby se modely co nejvíce blížily reálu,tak měřítko je pro mě směrodatné.Ono je pak dost blbé,když ve sbírce malé auto je větší něž třeba auto střední třídy atd.Takže nic přehnaného.A kdo tyto měřítka vymyslel a proč,to je úplně jedno.Já dodržuji měřítko taky z toho důvodu,abych měl porovnání jak jsou mezi sebou vlastně jednotlivá auta velká.A mícháním měřítek se podle mě sbírka znehodnocuje.Ale třeba až budeš starší a sbíráním modelů se budeš věnovat delší dobu,tak třeba k tomuto závěru dospěješ taky. Já jsem ze začátku svého sbírání taky nebyl tak pedantský na měřítko,jako teď. :D

HOPPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HOPPA »

I já vložím malé OT ;)
Nesdílím Sváťo názor,že mícháním měřítek se sbírka znehodnocuje.Jde o zaměření sbírky a Ty kdyby jsi sbíral i jiná měřítka,tak je za chvilku budeš lepit na strop ;) Mě to naopak sbírku rozšiřuje z důvodu jednostrannosti a "výhody :? ",že se modelů mého zaměření až zas tolik nedělá.
Je to ale věc názoru a každý si svou sbírku může a musí tvořit směrem,který si určí sám ;)
Koupím si jakékoliv auto,pokud to bude Renault Mégane ;)
http://www.meganehoppa.estranky.cz/
Obrázek-----Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“