Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Odpovědět
FKS

Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Příspěvek od FKS »

Podle toho, že je zadní část rovná, bych řekl, že to bude přepravník vzadu s vraty, normální ŠL by měla klasický zaoblený zadek.

Pavel Rajm

Příspěvek od Pavel Rajm »

Pěkné tovární provedení autobusu PAZ 672 M 1/43 z roku 1982 (SSSR). Sovětská armáda jich na našem území používala spoustu. Výrobce CLASSICBUS Rusko.
(nefunkční link odstraněn adminem)

Pavel Rajm

Resinový model 1/43 Mercedes Benz LO 1112. Autobus byl vyroben v roce 1969 v Argentině a jezdil jako MHD (COLECTIVO) v Buenos Aires.

pepek

Příspěvek od pepek »

něco malo od kolegy Pavla zvlašt novy přepravnik zavodnich aut udělany ze Škody 706 RTO
http://skodovkymistra2.mypage.cz/

Pavel Rajm

Pěkný fotky! Ty zkrácený odtahovky a technický vozy dělal JELCZ poměrně hodně,snad to prý dokonce ještě někde v Polsku běhá. Ten modrý skříňák, to je ovšem dílo! Je to zjevně o dobrý jeden a půl metrů nastavené,ale proč je ta druhá zadní náprava která to prodloužení vynáší jednoduchá,to by mne opravdu zajímalo. Ví o tom někdo něco? Pavel.

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Dražba modelu Jelcz odťahovka na polskom Allegre, som zvedavý kam sa tá cena vyšplhá allegro.pl/jelcz-pr-06-holownik-1-43-i1514805984.html

Pavel Rajm

Děkujeme Jaromíre za upozornění.To nevypadá vůbec špatně.

jau

Příspěvek od jau »

Ma alebo videl uz niekto autobus 706 RTO od Vector models na vlastne oci? Vsimol som si, ze sa uz da zohnat aj v CR (nefunkční link odstraněn adminem). Zaujimalo by ma porovnanie s resinovym modelom p.Plodíka. Rad by som mal tento autobus vo svojej zbierke, len sa teraz neviem rozhodnut, ktoru verziu. Ten resinovy model od p.Plodíka sa mi zda detailnejsi, presnejsi, vernejsi ... ale finalne vyhotovenie, nafarbenie a interier sa mi zdaju dost slabe. Model od Vectoru ma zasa lepsie nafarbenie a lepsie spracovany interier.
Za to, ze tento model este nemam, mozu prave detailne a velke fotky Pavla. Mozno to v skutocnosti vyzera lepsie, ale na tych fotkach ma odradila slaba uroven nafarbenia modelu.
Idealna by pre mna bola stavebnica, lenze najblizich par rokov urcite nebudem mat cas na zhotovenie modelu. A Jelcz ma zasa nevhodnu mierku. Nieco tusim spominal aj Abrex, ze by ho chcel robit ... ale na to uz moc nespolieham.

Pavel Rajm

Ahoj z Chrudimi.Hned na začátek musím napsat jedno.To co tu sesmolím, není přihřívání vlastní polívčičky protože mám Plodíkovy modely na Webu.Nebudu tu ani chválit,ani hanit jak modely Plodíka tak Vector Models. Naopak mám u automodels.cz objednáno několik modelů Vector Models (shodou okolností jsem dnes odpoledne vytáhl ze schránky výzvu,že mám na poště balík - dorazil Ikarus 280 na který se moc těším)a udělaly mi vhledem k větší objednávce moc pěkné ceny,tak že bych si tu vlastně ani o těchto modelech neměl pouštět "hubu na špacír",nicméně. Jistě že Plodíkovy modely mají na laku daleko více přesahů než tovární modely.A to se ještě najde blbec,který to nafotí v detailu s vysokým rozlišením. Pokud ale mám model od sebe nějakých dvacet cenťáků, tak vzhledem k tomu jak naše oči fungují, (naštěstí) takhle detailně a ostře jako na fotce chyby nevidíme.Čímž samozřejmě netvrdím,že ty přesahy na laku vidět nejsou! Jsou a pokud se zrak zaměří pouze na tuto oblast přechodu barev vidíme je zřetelně.Při pohledu na model jako celek je to samozřejmě jiné. Zde se k tomuto asi musí vyjádřit někdo další,kdo Plodíkův model vlastní,jaké je jeho vnímání modelu.Ať prosím napíše svůj názor.Pokud to někoho trochu uklidní,nechť přijme konstatování, že žádný z Plodíkových modelů nemá tyto přesahy barev stejně,jinak řečeno - co kus,to originál,což je při způsobu výroby těchto modelů pravdou. Uklidnilo? Asi ne. Tady prostě člověk musí (tedy samozřejmě nemusí) akceptovat, že je to tak udělané a ber - neber.Tady dám důraz na jednu skutečnost.Řada lidí v tuto chvíli prohlásí. To je přece blbost že by to neudělal kvalitněji.Se svým modelem jsem si vyhrál a nastříkaný je perfektně že nenajdete jedinou chybu! Jenže o tom slovíčku "vyhrál"to celé je.Pouhý a jediný model, který dotáhnete k dokonalosti a perfektně nalakujete vám trval jak dlouho? Kolik času jste jenom lakování věnovali? V tomhle je totiž hlavní rozdíl.Plodík udělá za víkend od nalití Axsonu do silikonových forem po zabalení hotového modelu do krabičky těch modelů několik.Při tomhle manuálním způsobu výroby a času po který to dělá se vlastně až divím že ty modely vypadají jak vypadají. Další a ne nepodstatná věc je ta,že při delší a chcete li pečlivější či kvalitnější práci by model rozhodně nestál to, co stojí. Sečteno - podtrženo : Jiný výrobce hotových modelů resinových autobusů 1/43 u nás není, (alespoň žádného, kdo by vám to za tyhle peníze dělal neznám)každý kdo má jen trochu přehled o cenách v této kategorii v zahraničí ví, že to je úplně o něčem jiném. Naštěstí nyní existuje možnost, že si model koupíte jako stavebnici,tedy čisté odlitky s kompletním příslušenstvím (kola,gumy,osy,výplň na skla, lepty atd.)a model postavíte k obrazu svému.To je myslím skvělé řešení,ovšem pro zručné a šikovné lidi.Od přírody kopyto jako jsem já, má tedy volbu jasnou.Ber - neber.
K Ukrajinským modelům RTO Vector Models jen tolik, že pokud budete chtít autobus,který běhal v MHD po našich městech, či meziměstských a dálkových linkách,myslím tím aby opravdu vypadal jako sériový Škoda 706 RTO MTZ/MEX/CAR či LUX máte problém,protože Ukrajinci pojali RTO jako takovou směsku mezi naší Škodovkou,polským Jelcz a úpravami v Rusku.Nejblíž realitě je asi městské RTO co prodává automodels.cz, ovšem podíváte li se na zasklení autobusu,zjistíte kde udělali soudruzi z Ukrajiny chybu.Ale jinak model pěkný,i cena. V interiérech jsou tyto modely samozřejmě mnohem propracovanější než Plodíkovi. No a teď babo raď ! Je na každém jak se rozhodne. Přeji všem krásné dny.Pavel.

Je druhý den ráno 09:00 a já připisuji dodatek:
Před chvílí jsem procházel nabídkový web VECTOR MODELS a pro objektivnost toho co jsem výše napsal musím dodat následující.Na tomto webu je snímek městského RTO,který má zasklení stejné jako měly naše městské autobusy !Zřejmě tedy dělají (nebo dělaly) více variant ,což by pro našince byla dobrá správa.Nejlépe bude se asi domluvit přímo s prodejcem na eshop automodels.cz, zda by konkrétní provedení dovezl.Tolik na doplnění.Pavel.
Naposledy upravil(a) Pavel Rajm dne 25 bře 2011, 18:32, celkem upraveno 2 x.

busto

Příspěvek od busto »

Úplne s Vami Pavol súhlasím a nápisali ste to veľmi výstižne.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“