Muscle cars

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Muscle cars

Příspěvek od Dali.B »

Tedy Radku, 44 Corvette , to je fakt nářez. Kam se hrabu se svými ani ne dvaceti od AA.
Camaro od GMP vypadá dobře, já si zatím žádný Muscle v závodním provedení nepořídil, no uvidíme do budoucna, ale zatím mě berou spíše ty silniční.
Jinak bych si pánové nedělal příliš iluze o cenové výhodnosti AA třeba oproti Exactu, protože AA pádí s cenou nahoru, tak si myslím, že to bude tak nastejno.
Ale každopádně ten GT500 od AA bude parádní kus.
Greenlight zatím žádný nemám, ale musím říct, že co jsem od Greenlightu viděl, tak mě kvalitou až tak neoslovilo. Já bych rozhodně čekal a to i hodně dlouho na AA.
To SunStar Platinum je kvalitativně jiné kafe, jsou to parádní kusy, ty mě teda fakt hodně berou. I když vím, že jsi měl Radku trochu smůlu s Buickem.
Sám nejsem schopen říct, které americké období mám raději, zda Muscle Cars nebo Chrome and Wings. ;)

Red

Příspěvek od Red »

Corvette je prostě moje srdcovka a sběratelská priorita. AA z nich tvoří drtivou většinu, 31ks (civilní i závodní), dál pak Exoto, Carousel, UT Models... Ale i 4x Maisto a to hlavně kvůli 4té generaci, kterou nikdo v rozumné kvalitě nedělá (zatím je na tom nejlépe ten Greenlight) a taky je mi je líto prodávat za pár stovek, zase tak špatné nejsou, sice je nemám vystavené, ale uložené ve skříni, zbavovat se jich ale nejspíš nebudu.
Tvoje sbírka Corvette ale nemá chybu, je takové kraásně ucelená a pokud nejdeš do závodních, není třeba žádné další, aspoň dokud nebudou další AutoArty.

Závodní Camaro byla hlavně otázka dobré nabídky, tak jsem ho pořídil a nelituju, je to opravdu krásně provedený model.

S AA Shelby GT500 bych to viděl tak, že cena v USA bude vyšší, než Exact, ale doufám, že v evropě to bude zase výrazně naopak, protože Exacty jsou tu opravdu hodně drahé. No necháme se překvapit.

Sunstar Platinum je za ty ceny parádní, já to tak beru, že sem měl smůlu na horší kus a nejspíš v nich budu pokračovat, ale není to priorita. Původně sem si řekl, že budu sbírat ameriky od 60tých nahoru, any nebyla sbírka zase tak rozsáhlá, ale už začínám zabíhat i dále, takže nevím, nevím... :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Pro mě je Corvette taky srdcovka. Je to pro mě č.1 z poválečné Ameriky. A pak taky právě u Corvette došlo v mém sbírání pře lety k zásadnímu zlomu. Byl to právě model Manta Ray od AA, kterým mě pan Borský přesvědčil, abych postupně opustil vše, co jsem dosud sbíral, tedy Bburaga, Maista, YatMingy, Solida atd.
Právě Manta Ray byla tím přelomem, kdy jsem začal sbírat kvalitní sběratelské modely.

Red

Příspěvek od Red »

Tak to je náhoda, protože i u mě byl Manta Ray zlom, sice to nebyl první kvalitní model, který sem pořídil, pár AA už ho předcházelo, ale byl první z řady Millenium a byl jsem z něj natolik nadšen a ty předchozí mé AA výrazně překonal (převážně starší, levnější kusy), že už prostě nešlo přestat sbírat a laťka se hodně posunula :)
Dodnes ho považuju za jeden z nejhezčích modelů z mé sbírky.

Burag, Maist, Yatmingů apod. jsem taky dost prodal, ale některé srdcovky, nebo modely, které nikdo lepší nevyrábí sem si nechal, ikdyž jsou uloženy v krabici ve skříni.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Další podrobnější foto Shelby G.T.350 , Exact Detail :

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

SHELBY COLLECTION
GT350 1967 / GT500 1967 / GT500KR 1968
vše Exact Detail

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

..ten šedý Mustang s tím hnědým mají Dalibore totožnou karoserii :?:

lazard

Příspěvek od lazard »

Kdyz uz jste zacali posilat i australska auta, tak taky neco posilam, ikdyz "ryzi" definici "muscle car" (auto s V8) vyhovuji pouze Falcony a Monaro, ale australani povazuji i ty auta s IL6 za muscle cary. Vice obrazku samozrejme najdete na mem webu.
XY Falcon GT-GO (1971) znamy take jako Phase III - Classic Carlectables
Obrázek
XA FAlcon GT Coupe (1972 - 1973) - Bainte
Obrázek
HQ Monaro GTS Coupe (1971 - 1974) - Classic Carlectables
Obrázek
LJ Torana GTR XU-1 (1974-1972) - Biante
Obrázek
VH Charger R/T E49 (1972) - Classic Carlectables
Obrázek
VJ Charger XL Sportsman (1974) - Classic Carlectables
Obrázek

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

pěkná sbírka.. Australani si asi vždy šli tak trochu svou vlastní cestou ;)

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

sva57 píše:..ten šedý Mustang s tím hnědým mají Dalibore totožnou karoserii :?:
no já bych jméno Mustang u řady Shelby asi nepoužíval, i když z Mustangu vychází a poměrně často je i vidět právě spojení "Shelby Mustang"..

A k té karoserii, oba jsou ročník 67 a právě v té době mělo dojít k faceliftu (trochu větší rozměry karoserie, jiná maska, vyšší výkon..) tak oba jsou zřejmě právě po tom faceliftu a vypadají i stejně..
Naposledy upravil(a) deesse23 dne 24 úno 2011, 18:48, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“